Değer kaybetmeyen altın türü olarak bilezik tercih edebilirsiniz.
BOZDURMAK İSTEDİĞİNİZ ALTININ TÜRÜ NEDİR? 24 ayar altın, külçe altın ve gram altınlar ile yatırım yapanlar, altınlarını bozdurdukların da zarara uğrama olasılıkları çok düşüktür. Çünkü bu tarz altınlar saf olarak satılır ve üstünden işçilik parası alınmaz.
Alım satım sırasında değer kaybına uğramaması için altın takının mümkün mertebe 22 ayar alaşımlı tercih edilmesi tavsiye edilir.
Fiziki altınlar ayrıca türlerine göre 8, 18, 14, 22 ayar çeşitlerine sahiptir. En karlı altın yatırımları ise içerisinde bulunan saf altın oranı yüksek olan yani 22 ayar altınlardır. Altın ayarı yüksek olduğunda, altın fiyatlarında meydana gelen artış sayesinde elde edilecek olan artışta daha fazla olacaktır.
Yatırım yapmak isteyeler için bu tür altınları tercih etmezler. İşçilksiz altınlar ise 24 ayar altın, külçe altın ve gram altınlardır. Bu tür altınlar genellikle yatırım amaçlı satın alınırlar. Bu tür altınlara yatırım yapanlar, altınlarını bozdururken zarar etmezler.
İlgili 34 soru bulundu
Üçlü burma bilezik, Adana burma bilezik, mersin burma bilezik isimleriyle bilinen burma bilezikler üretim işçiliği en az olan 22 ayar bilezik modelleridir. Burma bilezik modelleri bozdururken en az kaybeden altın bileziklerdir.
En değerli altın özellikle yatırım yapmak isteyenler açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu konuda ise en değerli altın olarak gram altın öne çıkıyor. Bunun temel nedenleri altında tam fiyatı üzerinden satılması ile beraber, aynı zamanda işçilik maliyetinin bulunmamasıdır.
Gram altın 24, çeyrek 22 ayar. Bu nedenle gramın değeri nispeten yüksek. Her iki altın türünün vadeye bağlı olarak yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söylemek mümkün ancak karlı bir yatırım için gram altın almak daha ideal sayılıyor.
1) Takı olarak altın alırken TSE belgesi aramalısınız. 2) Alacağınız altının üzerindeki ayarına, imalatçı firmanın veya kuyumcunun patent damgasına bakınız. 3) Aldığınız altının mutlaka faturasını alınız. 4) Altın satın alırken, altının gram olarak ağırlığını, gram fiyatını ve gram işçiliğini öğreniniz.
Altın, çok eski yıllardan beri bir yatırım aracı olarak kullanılmakta ve popülerliğini yitirmeden kullanılmaya devam etmektedir. Sunduğu avantajlardan dolayı sıklıkla tercih edilen altın, birikim yapmak isteyenler için ideal bir yatırım aracıdır.
Yatırım için genellikle gram altın tercih edilir. Küçük birimlere bölünmüş olması nedeniyle işçilik maliyeti oldukça düşüktür. Gram altının likiditesinin yüksek olması kolaylıkla alınıp satılabilmesini sağlar. Ons altın alım satımlarında mutlaka piyasa koşulları takip edilmelidir.
Özellikle gram altın aldığınız zaman altınınızın değerini koruduğunu görürsünüz. Bunun için de yatırım yapmak isteyenler, altın almak için 24 ayar gram altın tercih eder. Satın alınan altının saf altın olması, kendi değerine göre satılma ve alınma avantajlarıyla öne çıkacağı görülür.
Yeni ve eski tarihli çeyrek altın, tarih fark etmeksizin bozdurma fiyatı aynıdır. Yani iki altın da aynı rakamdan kuyumcu tarafından geri alınır.
Gram altınlar, gram altın hesapları veya sertifikalarına yatırım yapanların, altınlarını bozdurduklarında zarara uğrama olasılıkları daha düşük oluyor. Gram altının işçilik maliyetine sahip olmaması ve değerinde satılabilmesi yatırımcı açısından son derece avantajlı oluyor.
Ham altının fiyatı her yerde aynıdır. işçiliksiz altın denilen 24 ayar, külçe ve gram altına yatırım yapanların satarken zarara uğrama olasılıkları çok düşüktür. Sebebi bu ürünlerin saf olarak satılmaları ve üzerlerinden işçilik ücreti alınmıyor oluşudur.
Zarar ettirmeyen altın çeşitleri
Alım satımda zarar etmemek için işçiliği düşük altın çeşitleri tercih edilmelidir. İşlemeli altın ve bileziklerden işçilik ücreti düşülür. Gram altın aldığınızda işçilik veya komisyon farklı gibi konularda değer kaybı yaşamazsınız. Bu nedenle en iyi yatırım aracı gram altındır.
Altın takı modelleri veya külçeler üzerinde bir damga bulunur. Bu damgada, altının saflık derecesi belirtilir. Örneğin, 24 ayar altın, 999 veya 999.9 damgası ile işaretlenir. Bu damga ise altının gerçek olduğunu gösterir.
En Büyük Altın Hangisi? En küçük altın olarak gram altın bilinirken en büyük altın olarak akıllara ilk olarak Cumhuriyet altını gelebilir. Ancak Cumhuriyet altınının da iki buçuk katı daha büyük olan Gremse altın bulunur. 0.995 saflığında 24 ayar has altından ya da 0.916 saflığında 22 ayar has altından yapılabilir.
Alış fiyatı siz elinizde ki altını banka/kuyumcu artık nereye veriyorsanız verirken ki banka/kuyumcunun satın alma fiyatıdır. satışta yine aynı şekil de siz banka/kuyumcu artık nereden altın satın alıyorsanız onun size sattığı fiyattır.
Cumhuriyet altını ülkemizde en çok tüketilen ve yatırım olarak alınan bir altın türüdür. Yatırım açısından da en mantıklı olan yatırım türü olarak gösterilmektedir. Bunun sebebi ise alım satım fiyat farkının diğer altınlara göre daha az olmasıdır. Bölgelere göre alım-satım farkı değişebilir.
1 adet tam altın 4(dört) adet çeyrek altına eştir.
24 ayar altın 0.995 saflığında has altından, 22 ayar altın ise 0.916 saflığında has altından oluşur. %100 saf altını 24 ayar ifade etmektedir. 24 Karat altına saf altın denir. 24 Karat altın dışındaki ayarlarda altın miktarını bulmak için altının ayar derecesi 24'e bölünür.
Dolayısıyla altın çeşitleri içerisinde en değerli olanının 24 ayar altın olduğunu söylemek mümkündür. Her bir ayar altının bütününün 24'te birini ifade eder. Örneğin bir küpenin 24'te 22'si altın, kalanı gümüşten meydana geliyorsa bu küpenin 22 ayar olduğu anlamına gelir.
Reşat Altın, Osmanlı Sultanı Beşinci Mehmet Reşat adına basılmış olan altındır. Reşat Altın, Cumhuriyet Altını ile aynı değerdedir fakat piyasada az sayıda olduğundan Cumhuriyet Altınından daha pahalıya satılabilir. Reşat Altın 7,2 gram ağırlığındadır ve 22 ayardır.
Yatırımlık altın olarak çoğunlukta ziynet grubu (çeyrek, yarım ve tam altın) ve ata lirası(cumhuriyet) ilgi görmekte ve satın alınmaktadır.22 ayar olan bu altınlar Darphane tarafından basılmakta ve sarraflar aracılığıyla piyasaya sürülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri