Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir. Bu kapsamda pencere kenarı su izolasyonu sağlanırken, saf silikon ile uzun süre çatlamayan bir yalıtım malzemesinden yararlanılır.
İnşaat sırasında binaların izolasyon, dolgu ve yapıştırma işlemleri için kullanılan çekomastik silikon cam, seramik, akvaryum gibi cam yüzeylerde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çekomastik silikonların içeriğinde insan sağlığına zararlı, zehirli ve cildi tahriş eden madde bulunmamaktadır.
Silikon daha çok izolasyon ve yapıştırma amacı ile kullanılan bir malzemedir. Ses, su ya da toz gibi maddelerin yalıtımında kullanılması tavsiye edilir. Ahşap, cam, kuvet, klozet, fayans, pvc, seramik ve benzeri alanlarda kullanılabilir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
ÜrÜn Tanımı Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon, polisiloksan esaslı, hava ile sertleşen, asetat sistem, kırmızı renkli, ısıya dayanıklı bir sızdırmazlık malzemesidir.
Silikon kuruduğunda esnekliğini kaybetmez. Ancak mastik kuruduğunda sertleşir ve elastik özelliğini kaybetmektedir. İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır. Silikon 6 saatte kururken mastik 12 ile 24 saat arasında kuruyabilir.
Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Derzlerin diğer yapı elemanları ile etkileşimlerinden ve hareket etme eğilimlerinden dolayı mastiklerin özellikle esnek olmaları gereksinimi doğmuştur. Sert ve mastik gibi elastik olmayan boyaların kullanılması sonucu mastik ile aynı hareket kabiliyetinde olmayan boyalarda çatlamalar oluşabilir.
Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir. Bu kapsamda pencere kenarı su izolasyonu sağlanırken, saf silikon ile uzun süre çatlamayan bir yalıtım malzemesinden yararlanılır.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Evinizde ısıtma sistemi tam çalıştığı halde hala soğuksa kapı ya da pencerelerin kenar boşluklarından kaynaklanabilir. Camdan devamlı uğultu geliyorsa aynı şekilde pencerelerden de soğuk hava geliyor olabilir. Kapı bantı ve pencere fitili bandı yapışkanlı sayesinde yaşam alanlarınızda konforu oluşturabilirsiniz.
Bunun için saç kurutma makinesi veya sıcak su kullanabilirsiniz. Isı uygulandığında, etiketin altındaki yapışkan maddenin yumuşayarak çıkartılması daha kolay olacaktır. Daha sonra, etiketi dikkatlice kaldırarak işe başlayabilirsiniz. Bu aşamada pimapen yüzeyine zarar vermemeye dikkat etmelisiniz.
Sıcak hava tabancasını çalıştırıp cam yüzeydeki silikon kalıntılarına tutun. Eriyen silikonu hızlıca bir şekilde kazıyıp arkasından saf alkol ve süngerle temizleyin. Sıcak hava tabancanız yoksa ve yeni bir tane almak istemiyorsanız güçlü bir saç kurutma makinesi de aynı işlevi görecektir.
4. Mastik boya ile kuvvetli yapışma sağlamalıdır. 5. Mastik ve boyalı yüzey birbirini tolere edebilmelidir.
Akrilik mastikler, silikon mastikler kadar suya dayanıklı olmadığından bu durum göz önünde bulundurularak silikon mastik tercih edilir. Esnek yapısı sayesinde akrilik mastiklere oranla daha dayanıklı olan silikon mastiklerin aynı zamanda akrilik mastiklere göre uygulaması da daha kolaydır.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Şeffaf olduğu için uygulandığı yüzeyin rengini veya görünümünü değiştirmez ve görünmez bir bağlantı sağlar. Dış etkenlere karşı dirençli olduklarından ; dış cephelerde, shingle çatılarda , pencere ve kapı kenarlarında, banyo ve mutfakta gibi alanlarda sıkça kullanılırlar.
Isı dayanımı: -50°C ile 300°C (50 gr beyaz tüp için 250°C dir.) - Hacim Direnci: 1x10(-14) Ohm.cm. Uygulama: Sista Sıvı Conta'nın uygulanacağı yüzeyler temiz, kuru, yağsız ve tozsuz olmalıdır.
Dayson Silikon Ne Kadar Sürede Kurur? 4 saatten başlayıp 8 saate kadar kuruyabilen silikon çeşitlerinin, bu süre içinde su ile temas etmeden kendi haline bırakılması gerekir. Kuruma sonrası genelde 12 veya 24 saat aralığında başka işlem yapılmaması en garanti yoldur.
- Solventsizdir. - Çatlamaz,hacim kaybına uğramaz,yaşlanmaya ve UV ışınlarına karşı dayanıklıdıır, - Antibakteriyaldir, küflenme ve sararma yapmaz.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir. Mastik çeşitlerinin yapısı sentetik ve su bazlı boyalarla kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Banyolarda duşakabinlerin montajı sırasında su sızmalarının engellenmesi için kullanılan silikon, şu şekilde çekilmelidir. Öncelikle silikon çekmek için bazı malzemelerin hazır edilmesi gerekmektedir. Bunlar: Silikon tüpü, metal silikon tabancası, falçata, maskeleme bandı ve eldiven gibi malzemelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri