Pirinç mamulleri kullanım alanları arasında müzik aletleri, ateşli silah kartuşu muhafazası, radyatörler, mimari kaplamalar, borular, vidalar ve dekoratif öğeler bulunur.
Pirinçler iyi bir ısı ve elektrik iletkenliğine sahiptir. Yüksek ısı ve elektrik iletkenliği, yine çok iyi olan korozyon dayanımı ile birleşince ev ve endüstride kullanılan elektrik gereçlerinin yapımında pirinçleri seçilebilecek ideal bir malzeme yapar.
Yüksek bakır oranlı pirinç : 65% bakır ve 35% çinko içerir, yüksek çekme kuvvetine sahip olup yay, civata ve perçin yapımında yaygın olarak kullanılır.
Pirinç bir metal alaşımıdır, pirinç elde etmek için bakıra çinko katmanız gerekmektedir. Ve içindeki çinko oranları değiştikçe alaşımın özellikleri değişir. Bu şekilde farklı oranlarla elde edilen alaşımlar farklı amaç ve endüstrilerde kullanılmaktadır. Genellikle tok ve kolay işlenebilirdir.
Nemli ortamlarda ise suyla reaksiyona girer ve kararma meydana gelir. Ayrıca pirinç metali cildimizdeki yağlardan etkilenir. Yani ne kadar fazla temas edersek, üründe o kadar fazla kararma meydana gelir.
İlgili 17 soru bulundu
Pirinç, bakır çinko alaşımıdır. Endüstriyel bir alaşımda çinko oranı en fazla % 46'dır. Pirinç kaplama ,bir parçanın yüzeyine , elektroliz yoluyla ince bir pirinç tabakası çökeltmeye dayanan işlem. Pirinç ,en çok kullanılan bakır alaşımıdır.
Bakır kırmızı renkli bir metaldir. Çinko katılarak rengi açılır. Pirinçteki çinko yüzdesi arttıkça renk, kırmızıdan altın sarısına doğru yaklaşır. Pirincin renginden çinko muhtevası tahmin edilebilir.
Pirinç mamulleri düşük kıvılcım çıkma ihtimalinin gerekli olduğu durumlarda kullanılabilen yumuşak bir metaldir. Alaşım nispeten düşük bir erime noktasına sahiptir. İyi bir ısı iletkenidir. Pirinç mamulleri tuzlu sudan kaynaklanan galvanik korozyon dahil olmak üzere korozyona karşı dayanıklıdır.
Pirinç tarihi MÖ 2. binyıla kadar izlenebilir. Başlangıçta bakır ve çinkodan yapılmıştır, ancak zamanla nikel ve kobalt gibi çeşitli diğer metalleri içerecek şekilde rafine edilmiştir.
Pirinç bir bakır alaşımı iken, paslanmaz çelik krom ve nikel ile karıştırılmış bir demir alaşımıdır. Malzemenin doğası, bu valflerin sızıntılara etkili bir şekilde direnebileceği anlamına gelir. Çelik ayrıca pirinçten daha fazla sıcaklıkta çalışabilir ve daha uzun süre dayanma eğilimindedir.
Altın Pirinç nedir? Altın Pirinç pirincin (Orya sativa) genetiği değiştirilmiş hâlidir. Mısır'daki bir gen ile toprakta bulunup genleri bitkiye aktarıldığında fotosentez ile beta-caroten üretebilen bir bakterinin genlerini pirince ekleyerek elde edilir.
CuZn37 Genel pirinç olarak bilinir.Basit formlar CW508L için genel amaçlarda kullanımı vardır. CuZn10 Yüksek bakır oranı ile yaldızlı metaldir.
Zararlı maddeleri içerisinde barındırmadığından çok daha sağlıklıdır. Krom musluklar pirinç musluklara göre çok daha fazla dayanıklıdır.
Pirinç malzemelerin kaynağında hem alternatif akım hem de doğru akım kullanılabilir. Ama doğru akımda kaynak yapmak pirinç için daha uygundur. Çünkü yüzeyde temizlenmesi gerekli bir oksit tabakası yoktur. Dar bir kaynak dikişi elde edilebilir ki bu durum gerilim ve çarpılmaları azaltır.
Bronz her zaman güçlü ve sağlamdır, ancak kolayca bükülmez. Güneş ışığına dayanır ve bu da onu korozyona dirençli kılar. Pirinç güçlü olmasına rağmen bakır veya bronz kadar dayanıklı değildir. Pirinç, korozyona ve yarılmaya karşı savunmasızdır ve kesinlikle esnek değildir.
Çelik, dökme demir, bakır, çinko, bronz, pirinç gibi metal malzemeler çok iyi lehim yapılabilmekte olup seramik ve metal malzemeler de birbirlerine lehimlenebilmektedir.
Öngörülemeyen metaller ve alaşımlar var. Parçanın yüzeyini atın, 10-20 saniye boyunca kararma çözümüne daldırın veya çözümü tampon ile parçaya uygulayın. Su ile durulayın ve kurulayın. Gerekirse, işlemi tekrarlayın, daha yoğun bir kararma ortaya çıkar.
925 gümüş gibi, pirinç hava ile temas ettiğinde ve zamanla oksitlenir.
Pilavın hangi tencerede daha iyi sonuç verdiği konusunda genellikle çeşitli malzemeler arasında seçim yapılır: çelik, döküm demir ve granit. Paslanmaz çelik tencereler, ısıyı eşit bir şekilde dağıtma ve sıcaklığı uzun süre koruma özellikleri sayesinde pilav yapmak için idealdir.
Sirke ve tuz karışımı da özellikle bakır ve pirinç takıları temizlemek için kullanılabilir. Yarım bardak sirkeye bir yemek kaşığı tuz ekleyin ve takınızı bu karışıma koyarak bir süre bekletin. Ardından takınızı çıkararak durulayın ve kurulayın.
Pirinç eşyalarınızı temizlerken limon ve tuz da kullanabilirsiniz. Bir miktar tuzu (tercihen kaya tuzu veya deniz tuzu) yarım limona ekleyin. Daha sonra, limonla pirinci iyice ovun, parmaklarınız yapış yapış olsa da pirincin parladığını göreceksiniz! Ilık suyla durulayıp yumuşak bir bezle kurulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri