Plaka değişmedikçe de değişmezdi.
Aracın sahipliği ve plakası değiştiğinde trafiğe çıkış tarihi değişmez.
Bahsettiğiniz konu:TESCİL TARİHİ'dir... Araç,el değiştirdiğinde tescil tarihide değişir.bunun model yılıyla alakası yok... Örneğin:bugün 99 model bir araç aldınız tescil tarihinde 23.03.2009 yazar... Tescil tarihi ile trafiğe çıkış tarihi aynı şeyler değildir.Trafiğe çıkış tarihi aynı ilde satışuı yapıldı ise değişmez.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
Genel olarak araçların ruhsatları içerisinde aracın tescil tarihi yazmaktadır. Daha doğrusu aracın çıkış tarihi bulunur ve bu da paralel olarak tescil tarihi olarak ifade edilir. Ancak yeni araçlarda ise aracın trafiği çıktığı tarih daha çok tescil tarihi olarak öne çıkar.
İlgili 40 soru bulundu
SMS İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA
Örneğin; PARCA 34ABE12345 ''DETAY boşluk Plaka'' yazılarak aracın son sahiplik süresi, trafiğe çıkış tarihi, toplam kaskolu ve kaskosuz olduğu süre bilgisi görülebilir. Hasar geçmişi sorgulaması için de aracın plakası yazılarak 5664'e gönderilmelidir.
İlk adım, şasi numarasını öğrenmektir. Satıcı ile iletişime geçip şasi numarasını istedikten sonra internet üzerinden şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret etmelisiniz. Burada aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri ya da motor hacmi gibi kritik bilgileri görebilirsiniz.
Siz olayı yanlış düşünmüşsünüz, aracın model yılı üretildiği tarih değil o yılın üretim şartlarında üretildiğini gösterir.
Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. Araç Tescil Belgesi Nedir? Araç tescil belgesi, aracın ve sürücünün bilgilerini içeren belgedir.
Trafik belgeleri, yıpranması, kaybolması veya muayene bölümlerinin bitmiş olma- sı halinde, herhangi bir tescil biriminden yenilenir. Eskileri alınarak iptal edilir. Araçlar; tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılmazlar.
Fatura tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil işlemi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu'nun 20/1-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanmaktadır.
Aracı ilk aldığınız zaman ilk tescil işlemi için notere giderek ruhsat çıkarmanız gerekir. Buradan çıkan ilk ruhsatta aracın muayenesinin ne zamana kadar geçerli olduğu yazacaktır. Söz konusu tarih dikkate alınarak ilk muayene tarihi takip edilmelidir.
karar tarihi esas alınır.sizin tescile geç bildirim yapmanız sgk yı ilgilendirmez.
Yani 2011 model ama trafiğe çıkış tarihi 2010 olabilir. Satılamamıştır. Trafiğe çıkış tarihi ruhsat çıkardığınız tarihtir.
a) Model yılı, aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde, MARTOY'un 18 inci, TORTOY'un 8 inci ve MOTOY'un 7 nci maddesine göre, araç sevke hazır hale geldiğinde imalatçı tarafından düzenlenen uygunluk belgesinin imzalandığı tarih esas alınarak belirlenir.
Aracın ruhsatında Tescil tarihi var. Bide İlk tescil tarihi var. Örneğin İlk tescil tarihi 01.01.2006 olsun eğer Tescil tarihi bu tarihten sonraysa yani 06.05.2007 ise araç bu tarihte satış görmüştür. Burdan kolaylıkla uğraşmadan anlarsınız.
Alıcı 15 gün içerisinde bu belge ve Zorunlu Trafik Sigorta Poliçesi ile birlikte Trafik Tescil Şubesi'ne giderek araç ruhsatı çıkartabilir. 15 gün içinde teslim alınmayan Tescil Belgesi alıcının ikametgah adresine posta aracılığı ile gönderilmektedir.
Sıfır araç satın aldığınızda plaka işlemleri tarafınızca yürütülür. Plakaların orta kısmında belirli bir sıralama izlenir. Örneğin A harfiyle başlayan ikili ve üçlü kombinasyonlar tükenince B harfiyle başlayanlara geçilir. Eski dönemlerde ise harfler bir şehrin farklı ilçelerini ifade ederdi.
e) Tescil Plakası : Nitelikleri ve ölçüleri Karayolu Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde belirtilen, araçlara takılan ve tescil edildiğini gösteren levhalardır. f) Araç Arka Plakası Alanı : Tescil plakasının aracın arka kısmına takıldığı yüzeydir.
Peki fabrika çıkışlı 2. el araba ne demek? Fabrika çıkışlı 2. el araba modeliyle size yakın zamanda elinizdeki otomobili üretildiği fabrikaya verip yeniletme ya da o markanın daha uygun fiyatlı fabrika çıkışlı 2. el otomobil alma şansı sunuluyor.
Fabrika çıkışlı LPG'li araç kavramına aşina olduk ama fabrika çıkışlı 2. el araba konusu çok yeni bir kavram. Bir motorlu aracın onu üreten firmanın bu amaç için hazırlamış olduğu tesislerinde yenilenerek tekrar kullanıma sunulmasını ifade ediyor.
Motor kaputunu açtığınızda, karşınızda sağ tarafta Toyotasa yazan bir etiket bulunur. O etikette Model yazan bölümde ZZE111 yazıyorsa 1.4 motordur.
Lastiğin aracın dış kenarında yer alan DOT sembolü ile birlikte kimi sayıların da yer aldığını göreceksiniz. Lastiğe kenarındaki bu simgenin devamında yer alan sayılar lastiğin üretim yılı hakkında bilgi vermektedir.
Adınıza kayıtlı eski araçları, e-Devlet Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfası ve araçlarım sayfası üzerinden sorgulayabilirsiniz.
Plaka sorgulama işlemi ile aracın markası, modeli, rengi, tescil birimi ve sahip belge tarihi bilgileri öğrenilebilir. Bunlar dışında; aracın çalıntı olup olmadığı ve hak mahrumiyeti olup olmadığı bilgisi de görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri