Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Değerli Yolcularımız, İhlalli geçiş yapan araç sahipleri, 6001 sayılı Kanun uyarınca, geçiş tarihini izleyen 15 (On beş) gün içinde geçiş ücretini cezasız ödemek için aşağıdaki bankalara başvurabilirler. Ödeme için “Araç Plaka Bilgisi” ve varsa “İhlalli Geçiş Numarası” belirtilmesi yeterli.
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Bu geçişin ödemesi sadece Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na yapılabilir. Tebligata bağlı ihlaller birlikte ödenmelidir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının e-Devlet'te hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar artık HGS ve OGS borç ve bilgilerini görebilecek.
İlgili 28 soru bulundu
HGS bakiye ve ceza sorgulamaları; e-Devlet, PTT şubeleri, bankalar aracılığıyla ve telefon ile yapılabilir.
Öte yandan üzerinde HGS kayıtlı olan bir araçta HGS etiketi takılı olmadığı için tahsilat yapılamadığında yine bir ceza uygulanmıyor. Geçiş ücreti bakiyeden düşülüyor. Bakiye yetersiz ise bu durumda ceza söz konusu oluyor.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Geçiş İhlali Ödemeleri Nereye Yapılır? İhlalli bir geçiş yaptıysanız bunun ödemelerini HGS hesabına bakiye yükleyerek yapmanız gerekir. Bunun için PTT HGS bakiye yükleme sayfasını kullanabilir ya da anlaşmalı bankaların internet şubelerinden yüklemenizi yapabilirsiniz.
Ödeme 15 gün içinde yapılmazsa, 30 günlük ek süre tanınır; ancak, ödenmesi gereken tutar da 2'ye katlanır. Eğer ek süre içinde de (45 gün içinde) ödeme yapılmazsa, ödenmesi gereken tutar 4 katına çıkar ve bu şekilde katlanarak artmaya devam eder.
HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) HGS yükleme, ödeme ve başvuru işlemlerinizde Garanti BBVA Mobil ve İnternet seçeneklerini kullanarak online HGS işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
PTT kanalıyla alınan HGS ürünlerine TÜM BANKA KREDİ KARTLARI ile otomatik ödeme talimatı verilebilecektir. Bu hizmet, HGS abonesi sürücülerin bakiye yetersizliğinden dolayı idari para cezasına maruz kalmalarını önlemek ve ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla devreye alınmıştır.
HGS ceza sorgulama yapmak için e-devlet Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama ekranını kullanabilir ve HGS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS borç ödeme yapmak için Yapı Kredi İnternet Şubesi, Yapı Kredi Mobil veya size en yakın Yapı Kredi ATM'sini kullanabilirsiniz.
Sürücünün üzerine düşen bu borç içerisinde araca herhangi bir borç yüklenmeyerek olumsuzluk gösterilmez. Bu durumda HGS borcu araç satışı için hiçbir engel bulundurmamaktadır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey otomobil satışı gerçekleştirirken HGS iptal ettirmeme veya kartı araçtan sökmeme durumudur.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılır. “Müşteri Hizmetleri” sekmesini tıklanır. Araç plakası, TC kimlik numarası, vergi numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girerek HGS bakiye bilgisine ulaşılır.
15 günlük süre içinde geçiş ücretinin ödenmemesi halinde ise araç sahibine Genel Müdürlük tarafından geçiş ücretinin dört katı tutarında idari para cezası verilecek.
İhlalli geçişin yapıldığı tarihten itibaren 15 günü aşan ödemelerde cezalı geçiş ücreti uygulanıyor. Plaka sahibi, ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren 15 gün içinde HGS sistemine para yükler ise yalnızca standart geçiş ücreti tahsil ediliyor.
0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
HGS bakiye yükleme noktalarından gecikmiş borcunuzu peşin ya da banka kartıyla yapabilirsiniz. PTT ödeme noktalarından ise gecikmiş HGS borcunuzu nakit olarak yatırabilirsiniz.
Yani 2022 yılı için HGS'siz geçiş ceza bedeli, 15 TL HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 2022 yılında 90 tl ödeme yapmak zorundadır.
HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmadığı durumda 7 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde ilgili geçişler için tebligat işlemleri yapılacaktır.
Yeni düzenlemede 15 gün içinde ödeme yapılması durumunda sadece geçiş ücretinin alınması uygulaması devam edecek. Ancak 15 günlük sürenin geçilmesi durumunda 45 güne kadar yapılacak ödemelerde geçiş ücretinin iki katı tahsil edilecek.
Plakaya kayıtlı aktif bir hgs aboneliği olduğu sürece cezalar yüklediğiniz bakiyeden otomatik olarak düşer.
Ödeme işlemi; online platformda da yapılabiliyor. Sürücüler; cezayı kredi kartı ya da banka bilgileri ile PTT resmi sitesi üzerinden ya da Karayolları genel müdürlüğü geçiş ihlali ödeme sayfasından da gerçekleştirebiliyorlar. Son olarak; e-devlet sorgulama sayfası üzerinden de ödeme yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri