Çek Cumhuriyeti'nden Josef Salek, 9 saat 38 dakika 47 saniye boyunca plank pozisyonunda durarak dünya rekorunu kırmayı başardı. Şurada Paylaş! Plank pozisyonunda durma rekoru daha önce 9 saat 30 dakika 1 saniye ile Daniel Scali'ye aitti.
George Hood, 8 saat 15 dakika ve 15 saniye kesintisiz plank pozisyonunda kalarak rekor kırdı. Sporda en zor hareketlerden biri olarak kabul edilen plank'i yapan 62 yaşındaki sporcu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Avustralyalı Lucas Helmke bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek dünya rekoru kırdı.
Plank hareketi, karın kası merkezli bir harekettir. Aynı zamanda plank hareketi, karın bölgesindeki kasları çalıştırmaya yardımcı olur. Bu hareket, karından sonra core bölgesinde bulunan kasları hedef aldığı için bel ve kalça kaslarını çalıştırır. Omurga, boyun ve sırt kasları çalışır.
Almanya'da yaşayan Kai Sandmeyer, hulahop çevirirken plank pozisyonunda 6 dakika 34 saniye durarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Reuters'ın aktardığı habere göre, 30 yaşındaki Kai Sandmeyer plank pozisyonunda hulahop çevirme rekoru kırdı.
İlgili 19 soru bulundu
Guinness Dünya Rekorları
1 saatte en çok: 1124, Jan Kares tarafından 2018. 6 saatte en çok: 3.893, Jan Kares tarafından 2018. 12 saatte en çok: 5.742, Andrew Shapiro tarafından 2016.
Su Altında Nefesini 24 Dakika 37 Saniye Tutarak Guinness Rekorlar Kitabına Giren Dalgıç Hırvat dalgıç Budimir Buda Sobat su altında nefesini 24 dakika 37 saniye tutarak rekor kırdı. 54 yaşındaki dalgıç kendine ait rekoru geliştirirken o anları da böyle kaydedildi...
İlk başta plank hareketlerine 1 ya da 2 dakika ile başlanabilir. Bu egzersizin temel fikri dayanıklılığı artırarak düzenli bir artışla en az 5 dakikaya ulaşmaktır.
Plank: Ortalama kiloda olan bir insan 1 dakika plank egzersizi ile yaklaşık 10 kalori yakacaktır. Zıplamak: Ortalama kiloda olan bir insan 15 dakika zıplama egzersizi ile yaklaşık 100 kalori yakacaktır.
Mekik egzersizi özellikle karın çevresindeki kasları çalıştırırken plank birden fazla bölgedeki kaslarınızı birlikte çalıştırır. Bu yüzden plank egzersizi az sayıda kası izole çalıştıran mekik egzersizine göre daha avantajlı bir durum sağlar.
Araştırmacılar, tek seferde 40 şınav çekebilen 40 yaş ve üzeri erkeklerin kalbinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Üstelik bu erkeklerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 96 daha az olduğunu dile getiriyor. Günde 10 tane şınav çekmenin de kalp krizi ve inme riskini azalttığını belirtiyor.
Peki, günde 100 şınav çekmeye değer mi? Bu meydan okumanın sağladığı en iyi fayda, size egzersiz yapma alışkanlığı kazandırmasıdır. Yakaladığınız bu ivme ile spor, sizin için rutin hale gelebilir. Bir ay boyunca günde 100 şınav çekerseniz üst vücudunuzdaki değişimi net bir şekilde fark edebilirsiniz.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
İdeal olarak plank egzersizini 30 saniye ile 2 dakika arasında sürdürmek iyi bir hedeftir. Ancak kişisel hedeflerinize ve kondisyon seviyenize göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Önemli olan, doğru formda kalabilmek ve kasları etkili bir şekilde çalıştırabilmektir.
Özellikle core bölgeniz için yapacağınız en verimli çalışmalardan olan plank egzersizi, pratik ve basit uygulanabildiğinden tercih sebebi oluyor. İstikrarlı ve hakkını vererek yapacağınız günlük plank egzersizi, 5 dakika gibi kısa sürelerde uygulansa bile kısa sürede etkilerini fark edeceğiniz etkili bir çalışmadır.
Bir Planck zamanı, ışık hızında hareket eden bir fotonun, bir Planck uzunluğundaki mesafeyi kat edeceği süredir. Teorik olarak bu ölçümü asla mümkün olmayan en küçük süredir ve değeri yaklaşık olarak 10−43 saniyedir.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
Sırt bölgesini destekler, güçlendirir, sakatlıkları ve ağrıları önler. Beynin performansını artırır. Stres ve kaygıyı azaltır. Omuz, ayak parmakları, hamstring, köprücük kemiği ve ayak kemerlerinin esnekliğini artırır.
Eğer sahip olduğunuz kiloyu 70-80 arası var sayarsak ki kilo arttıkça yakılan kalori de artar: Dakikada 70 zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 140 kalori yakabilirsiniz. Dakikada 140'tan fazla zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 180 kalori yakabilirsiniz.
İskelet sistemimizin doğru duruş şekline postür deniyor. Düzenli olarak Plank egzersizi yapmak ise postürünüzün düzelmesine yardımcı olur. Doğru bir postür kemik ve eklemlerin desteklenmesi anlamına gelir. Öte yandan plank egzersizi sırt ağrılarının da azalmasına yardım eder.
Diyet yaparken, bel incelmesi için uygulanabilecek en etkili egzersizlerden birisi side plank egzersizidir. Bu hareketi evde rahatlıkla uygulamak mümkündür.
Plank duruşunun etkisi eğer düzenli yapılırsa 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde ortaya çıkar. Kol kaslarının güçlenmesi de dahil olmak üzere plank duruşu sırt, karın, bacak ve kalça üzerinde incelme ve sıkılaşma sağlayan bir harekettir.
En Uzun Süre Göz Kırpmama Rekoru
Bugüne kadar yapılan denemeler neticesinde Dünya göz kırpmama rekoru 30 saat 12 dakika olarak kayıtlar geçmiştir.
28 Ekim 2019 tarihinde Mersin'e bağlı Aydıncık ilçesinde bulunan Gilindire Mağarası'nda yaptığı dalışta, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak, 90 metre sınırındaki dünya rekorunun yeni sahibi olmuştur.
Ortalama bir insan nefesini bir dakika kadar tutabilirken bu tür profesyonellerin bu dayanıklılığı hazırlık, antrenman ve fizyolojik özellikleriyle ilgili. Severinsen rekor denemesinden önce, 20 dakika saf oksijen havalandırmalı bir ortamda kalmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri