Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin.
Temizlik yaparken çamaşır suyu kullanılan yeri hemen yıkamak: Uygulanan yüzeyde çamaşır suyunun en az 10 dakika etki etmesini beklemek gerekmektedir.
Temizlik uzmanları, tuvaletinizde ve çoğunlukla banyonun her yerinde çamaşır suyu kullanmamanız konusunda beklenmedik bir uyarıda bulunuyor. Temizliğinden yana emin olduğumuz çamaşır suları, büyük bir risk barındırıyor. İşte ayrıntıları…
Klozetin dış yüzeyi için de üzerine çamaşır suyu döktüğünüz bir sünger veya deterjanlı bir bez kullanabilirsiniz. Klozetin iç ve dış yüzeyindeki bütün lekeler temizlendiyse durulama aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada önce sifonu çekerek iç yüzeyi durulayın. Ardından nemli bir bez ile suyun ulaşamadığı yerleri silin.
Çamaşır suyu mikropları öldürüyor mu? Evet, ama 10 dakika beklemeniz gerekiyor.
İlgili 22 soru bulundu
Çünkü çamaşır suyundaki sodyum hipoklorit ve tuz ruhundaki hidroklorik asit birleşince klor gazı ortaya çıkıyor. İki maddenin karışması; nefes darlığı, astım benzeri hışıltılı solunum, gözlerde yanma bulgularıyla ortaya çıkan solunumsal zehirlenmeye yol açıyor.
Asit – baz (çamaşır suyu , tuz ruhu gibi) zehirlenmelerinde kesinlikle kusturulmaz yine bol su verilir. 2 saatten daha uzun süre geçmişse kusturulmaz, bol su ve zeytinyağı verilir. Bilinci yerinde değil ise kusturulmaz. Yoğurt, ayran, yumurta akı koruyucu olarak verilebilir ancak çok önemli bir yararı d yoktur.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Bir kutu kolayı klozete dökerek bir gece bekletin. Kolanın asidik özelliği ve karbonat içeriği sayesinde tüm lekelerin yok olduğunu görecek, hijyenik bir klozete kavuşacaksınız. Tuvalet temizliğinde en etkili malzemelerden biri de elbette ki iyi kalitede bir çamaşır suyudur.
Çamaşır suyunu tuvalete dökerek bir süre beklemek ardından da fırça ile iyice fırçalamak gerekir. Çamaşır suyunun ardından kireç önleyici deterjan dökülür ve fırçalama işlemine devam edilir. Fırçalama işi bittikten sonra Sprey ya da krem formundaki mineralli temizleyicilerle tuvalet temizlenir. Bol su ile durulanır.
Fayans temizliğinde tercih edebileceğiniz diğer alternatif ise karbonat katkılı çamaşır suyudur. Bu uygulama için ise yarım kova ılık su içerisine birkaç damla çamaşır suyu ardından 3 kaşık karbonat eklenir. Fayanslar bu karışıma batırılmış bir bez veyahut sünger ile ovalanarak sonrasında yarım saat kadar beklenir.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
Çamaşır suyu ile yapılan temizliğin ardından yalnızca çamaşır suyunun kullanıldığı oda değil neredeyse bütün ev kokuya bürünmüş olur. Üstelik kokunun giderilmesi de uzun bir süre almaktadır. Bütün camları açmış olsanız da yaklaşık üç dört saat boyunca bu koku evinizde kalacaktır.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Çamaşır suyundan zehirlenme gibi hem kimyasal zehirlenmeye hem de solunum yoluyla zehirlenmeye sebep olabilecek durumlarda ise zararlı maddeye maruz kaldıktan hemen sonra (yaklaşık olarak 30-60 dakika gibi kısa bir sürede) belirtiler ortaya çıkmaya başlar.
Çamaşır suyu, ev ve iş yerindeki birçok yüzeyi mikroplardan arındırmak, banyonuzu temizlemek ve evinizin tertemiz kokması için kullanılabilir. Peki ya evdeki diğer tehlikeler? Çamaşır Suyu bakterileri öldürür mü, virüslere karşı etkili midir diye sorduğunuzda, cevap “evet”tir.
Tuvalet tıkanıklığı için satılan gider açıcı kimyasal kullanımında ise dikkatli olunması önerilir. Tuvalet tıkanıklığının giderilmesinde çamaşır suyu ve tuvalet gider tıkanıklığını açma kimyasalı beraber kullanıldığında etkili sonuç elde edilmektedir. Gidere tuvalet açıcı kimyasal dökülür.
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Klozetin içine çamaşır suyu dökerek 5 dakika bekleyin ardından sert kıllara sahip bir fırça ile klozetin iç kısmını iyice fırçalayın. Bu işlemden sonra klozeti durulayın. Mineralli temizleyiciler ile klozetin içini yeniden fırçalayın. Güçlü bir kireç çözücü ile kireç kalıntılarını temizleyin.
- Çöplerimizi her zaman çöp kutusuna atmalıyız. - Tuvaleti kullandıktan sonra tuvaleti her daim temiz bırakmalıyız. - Tuvaletten çıktıktan sonra ellerimizi mutlaka dikkatli ve uzun bir süre sabunla yıkamalıyız. - Grip ya da nezle gibi hastalıklara yakalandığımız zaman maske ile dolaşmalıyız.
Tuvalet taşındaki sarı lekeler nasıl çıkar sorusu için yapabilecekleriniz arasında: Tuvalet taşına maden suyu, gazoz ya da kola dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme. Üzerinize sıçratmadan çamaşır suyu dökerek fırça ile temizleme. Tuz ruhu dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme.
Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki sodyum hipoklorit sayesinde zeminlere doğrudan etki ederler. Kullanıldıkları ortamlarda sağladıkları hijyenin yanı sıra fayanslar da üstün beyazlıklar da elde edilir.
Çamaşır suyunun zararları; Ağız, mide ve boğazda iltihap yapabilir; Gözlerimizdeki mukoz tabakasını bozabilir ve solunum yolları hastalıklarına neden olabilir; Kapalı yerlerde kullanıldığı taktirde solunum yollarına zarar verebilir.
Domestos biyosit ruhsatlı çamaşır sularında bulunan sodyum hipoklorit yani halk arasında bilinen adıyla klor, temas ettiği mikropların protein yapılarını bozar. Bu sayede bakteri ve virüsleri yok ederken sizi de tuvaletlerden yayılan hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri