Platin yaklaşık 1,773°C (3,223°F) erime noktasına ve yaklaşık 3,827°C (6,921°F) kaynama noktasına sahiptir. Yoğunluğu, santimetre küp başına 21.45 gramdır, bu özelliği ile en yoğun elementlerden biridir.
Platinin beş adet kararlı izotopu ve bir de yarılanma ömrü 6 milyar yıl olan radyo-izotopu vardır: Pt-190. Platinin başka radyo-izotopları da vardır ve bunlardan en kararsızı yarılanma ömrü 50 yıl olan Pt-193'tür.
Halk arasında belime platin takılacak, sırtımda platin. var diye ifade edilen platinler gerçekte TİTANYUM. denilen, çok daha sağlam, insan vücudu ile tamamen. uyumlu ve esnek bir elementtir.
İmplant (platin) çıkarılması ameliyatına sıklıkla gerek kalmaz. Bu yerleştirilen plak-vida sistemleri titanyum özellikli olması, düşük profilli(ince olması) ve derin yerleşimli olması ile hastada şikayet oluşturmazlar. Bu yüzden bu plak vida sistemlerinin sıklıkla tekrardan alınmaları için ameliyata gerek kalmaz.
Platinleri takmadaki gaye, kırık yahut çökük omur konan kemik parçaları ile kaynayıncaya kadar geçecek 3-4 aylık sürede omurganın yükünü taşımak şu demek oluyor ki ona mekanik yardımcı olmaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Platinleri takmadaki amaç, kırık ya da çökük omur konan kemik parçaları ile kaynayıncaya kadar geçecek 3-4 aylık sürede omurganın yükünü taşımak yani ona mekanik destek olmaktır. Bir kez kaynama olunca zaten yük kemiğe binecektir, platinler ikinci planda süs olarak kalacaktır.
Kemikler, kendiliğinden iyileşme yeteneğine sahiptir ve doğal süreçte kırık bir kemik, uygun koşullar altında kendi kendini onarabilir.
Platin MR çektirmeye uygun değil.
İşlemin Tahmini Süresi : 30 – 45 dakikadır.
Platin, otomotiv, kimya sanayisi ve tıp gibi farklı alanlarda kullanılan, oldukça dayanıklı ve ağır bir metaldir. Nadir bulunan bir element olduğu için en değerli metaller arasında yer alır. En önemli özelliklerinden biri korozyona karşı dirençli olması ve uzun yıllar boyunca paslanmamasıdır.
Eğer ameliyat gerektirecek boyutta bir kırık tespit edilirse ayak bileği cerrahi müdahale ile açılarak oradaki kırık kemiğe ulaşılır ve platinler yerleştirilir. Takılan bu platinler sayesinde bilek sabitlenmiş olur. Bu sabitleme işleminin ardında açılan bölge tekrar kapatılıp bacak alçıya alınır.
Durum Bildirim Raporu Olmayan Kalp Pili,Platin-Protez Bulunduran Ziyaretçiler Raporları Uygun Olmadığı İçin Kuruma Giriş Yapamayacaklardır.
Bele yerleştirilen ve platin adı verilen metaller, dünyanın en sert ve dayanıklı metali olma özelliğine sahip titanyum alaşımlı maddelerdir. Platinlerin sabit, yarı hareketli ve tam hareketli türleri mevcuttur.
Platin, kimyasal özellikleri ve nadir bulunması sebebiyle dünyadaki en pahalı ve değerli metaller arasında yer alır.
✅Dizde platin ve kalçada protez olması pilatese engel. değildir.. Aksine bu cerrahilerden sonra kasların. kuvvetlenmesi gerekmektedir..
Ağrılı omurga kemiklerine vidalar ve benzeri metal cihazlar yerleştirilerek, kemiklerin birbirine kaynatılması ve dolayısı ile omurga hareketinin dondurulması-durdurulması yöntemi ile ağrının tedavi edilmeye çalışıldığı çok ciddi ameliyatlardır.
Genellikle 6. haftada tüm kalça fonksiyonları geri döner. Kalçada şişlik ve protezin varlığını hastalar 3-6 ay hissedebilirlerse de, yürüme ilk haftadan sonra ağrısızdır. Hastalar 3-6 ay içinde protez varlığını tamamen unutmaktadırlar.
MR cihazı güçlü bir manyetik alan oluşturduğundan, bu manyetik alanla etkileşime girebilen metallerin varlığı hastaya zarar verebilir veya görüntünün bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, kalp pili, koklear implant, yapay kalp kapakçıkları gibi implantları olan hastalara genellikle MR önerilmez.
Mr çekimi öncesi takı, mücevher, kemer, toka, metal fermuar, protez diş ve işitme cihazları gibi eşyalar çıkarılmalıdır. Hastanın metal içerikli eşyaları üzerinde bulundurması halinde çekim işlemi gerçekleşmez ve tekrarı yapılır.
Bu nedenle inceleme öncesinde hastanın üzerindeki tüm metal eşyaların, kalem, saat, banka kartları, manyetik kartları, çep telefonunun bırakılması, çıkarılması gereklidir. Manyetik alan aynı zamanda vücudun içerisindeki metalik materyalleri de çekebilir veya ısınmasına neden olabilir.
Uyluk kemiği yani fermur kemiği vücudumuzda bulunan en güçlü kemik olarak bilinir. Bu sebeple herhangi bir darbe, kaza veya düşme sonucu bu kemik kırılırsa çok şiddetli bir ağrı hissedilecektir.
Halkımızda diğer bir yanlış inanış ise kırığı ayrı bir yaralanma, çatlağı ayrı bir yaralanma olarak bilirler ve çatlağın kırıktan daha kötü olduğunu zannederler. Oysa çatlak; kırığın basit ayrılmamış düz duran halidir, yani çatlak basit bir kırıktır.
Çocuklarda radius ve ulna kırıkları başta olmak üzere, dirsek çevresi ve suprakondiler humerus kırıkları en sık kırılan kemiklerdir. Genç ve orta yaşlarda radius distali, femur ve tibia en çok kırılan bölgelerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri