Türkçe'de karşılığı iş merkezidir. İspanyolca kökenli bir sözcüktür. Plazalar çok katlı binalarda, birçok prestijli firmayı bir arada barındıran konforlu, şık ve gösterişli yapılardır. Plaza ofis, kişilere ya da kurumlara, gerek görünümüyle gerekse konumuyla göz dolduran prestijli mekanlar sunar.
Plaza ofis, gösterişli plaza binalarında bulunan ofis ortamlarıdır. Normal bir ofise göre daha şık dizayn edilmiş, şirket profilinizi yansıtan ya da şirketinize değer sağlayacak detaylara sahip hazırlanmış ofislerdir.
İş hayatı denilince birçok kişinin aklına ilk olarak plazalar gelir. “Modern iş kasabaları” olarak tabir edilen plazalar yüksek katlı, dış kısmı genellikle camlı ve 24 saat korunan mekanlar olarak tanımlanabilir.
Plaza kelime anlamı olarak; çalışma alanı için ayrılmış geniş alanlardır. Türkçe'de karşılığı iş merkezidir. İspanyolca kökenli bir sözcüktür. Plazalar çok katlı binalarda, birçok prestijli firmayı bir arada barındıran konforlu, şık ve gösterişli yapılardır.
Plaza dili, büyük ölçüde yabancı, özellikle de İngilizce kökenli alıntı kelime ve ödünçleme alıntılar (calque) içeren ve beyaz yakalı işçiler ile bağdaşlaştırılan bir Türkçe formu veya jargonu. Terim sıklıkla İngilizce etkisinde kalmış Türkçe kullanımları için daha geniş bir anlamda da kullanılmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
İşlemlerine göre ön ofis, arka ofis, mobil ofis, orta ofis, köşe ofis, sanal ofis, açık ofis, sanal ofis gibi ofis türleri bulunuyor. Ofis odalarında yönetici, memur, müşavir, yönetici asistanı, kişisel asistan, resepsiyon memuru, süpervizör, sekreter, menajer, muhasebeci gibi elemanlar çalışır.
Sanal ofislerin en önemli avantajı, kira ücretlerinin çok düşük olması. Ayrıca bir ofis tutulduğunda ofis malzemeleri, su ve elektrik gibi birçok farklı gider kalemi daha bulunuyor. Sanal ofis sayesinde bunların da ödenmesine gerek kalmıyor.
Hazır ofisler, özellikle işletmelerin yoğun olduğu lokasyonlarda ve plazalarda bulunur. Hazır ofislerin iç dizaynı çalışma verimini artıran konforlu şekilde tasarlanır. İşletmenin ihtiyaçlarına yönelik tam donanımlı ekipmanları ile yüksek standartlarda çalışma ortamı sunar.
Kapalı ofis, bir ofis içerisinde çalışanlara özel alanların ayrılmasıyla oluşturulan çalışma alanlarına verilen addır. Bu çalışma alanlarında personel, işlerini tamamen izole bir alanda yapabilir, mesai saatleri sırasında ellerindeki projeye daha yoğun bir şekilde odaklanabilirler.
Yeni nesil ofisler hazır ofis, sanal ofis ve cowork space olarak da bilinen paylaşımlı ofisleri kapsıyor. Günümüzde oldukça popüler hale gelen ve günden güne kullanıcısının arttığı hazır ofisler, şirketleri temizlik, mutfak, modern mobilyaların temini, fatura ve sekretarya gibi ek masraflardan kurtarıyor.
Ofisler için sağlanması gereken ideal nem oranının, %40 ile %60 arasında olması gerekmektedir. Ortamdaki havanın kuru olması cilt kaşıntılarına, göz kızarmasına ve daha hızlı yorgunluğa neden olmaktadır. Yüksek nem ise nefes almayı zorlaştırırken, ortamda küf oluşumu farklı alerji türleri riskini artırmaktadır.
Bu noktada sıkça karşılaştığımız, “Sanal ofis yasal mı?” sorusunu da yanıtlayalım. Evet, yasaldır. Kendi işini kurmak isteyen biri, şirket kurulumu yapmak istediğinde şirket türü ne olursa olsun vergi dairesine bir adres ibraz etmesi gerekiyor.
Sanal ofis kimlere hitap ediliyor? Diye sorulduğunda ise, evden çalışan freelancerlar, proje bazlı çalışan yazılımcılar ve mühendisler ve SEO uzmanları; kısaca anlatılmak istenildiğinde çalışma sürecinde ofiste geçirme zorunluluğunun olmadığı tüm iş alanları sanal ofis sistemini kullanmaya uygundur.
Sanal ofis ile şahıs şirketi kurmak isteyenlerin ise Ticaret Unvan Sertifikası alması gerekir. Ticaret Unvan Sertifikasında şirket sahibinin adı soya ve iş adresi bilgileri bulunur. Sermaye işletmelerinin ise bakanlıktan şirket kurmak için gerekli izinleri alması gerekir.
Büro personeli; şirketlerin büro ya da ofislerinde, günlük işleyişten sorumlu olan ve işlerin koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlayan personeldir.
Sanal ofis, en basit tabiriyle fiziksel bir ofise ihtiyacı olmayanlara resmi ve yasal adres sağlayan pratik bir ofis kiralama modelidir. Yasalar gereğince ticari faaliyete sahip tüm kuruluşların ve vergi mükellefi olan serbest çalışanların resmi bir adrese sahip olması gerekir.
Sanal ofis güvenilir mi? Fiziksel bir ofis sunmasa da gerçek bir adrese karşılık gelen ve sanal ofis hizmeti sağlayan şirket tarafından yönetilen sanal ofis adresleri, bu hizmetin tamamen güvenilir olduğunu ortaya koyuyor.
Kimler Tarafından Tercih Edilmektedir
Bu işler haricinde avukat, doktor, diş hekimi, veteriner hekim, mimar, mühendis, müşavir, danışman, ressam, yazar, bestekâr, kimyager, öğretmen, artist, menajer, senarist, yönetmen gibi serbest meslek sahipleri de evlerini adres göstererek home ofis şirket kuruluşu yapabilmektedir.
Home Ofis Şirket Yasal Mı? Home ofis çalışmak yasal olduğu gibi home ofis şirket kurmak da yasaldır. Bu konuda önünüzde herhangi bir engel bulunmaz. Gerekli şartları sağlamanız, şirket kuruluş işlemlerini tamamlamanız ve ilgili kurumlara istenen ödemeleri yapmanız halinde home ofis şirket kurabilirsiniz.
Evet, şahıs şirketi kurmak için kendi ev adresinizi kullanabilirsiniz. Bir girişimci olarak yaptığınız işleri yasal prosedürlere uygun biçimde (fatura kesmek, yapılan masrafları vergiden düşebilmek) sürdürebilmek için şahıs şirketi kuruluşunuzu oturduğunuz ev adresi olarak (home ofis) gösterebilirsiniz.
Açık bürolarda yaklaşık olarak 5 -100 personel çalışabilir. Açık büroların alanları ise 150 –3000 m² arsada olabilir. Özel (kapalı) bürolar: Çalışanların tek başına veya birkaç kişinin bir arada kullandığı bürolardır. 1 ile 4 kişinin birlikte çalıştığı küçük odalardır.
Bir ofiste ideal çalışma alanı kişi başına 7 metrekare olmalıdır ama merdivenler, koridorlar, dinlenme alanları, mutfak gibi yerler de göz önüne alındığında kişi başına düşen alanın 20 metrekare olması beklenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri