Şantiyelerde en çok tüketilen sarf malzemesi gurubunda yer alan plywood'un alternatifi olarak üretilen ikinci nesil polimer inşaat kalıbı EKOPLAK, uzun yıllar kullanım imkanı sağlayan dayanıklı yapısı ve geri dönüştürülebilir malzemeden imal edilmesiyle doğa dostu bir çözüm sunmaktadır.
Tahta, çelik, alüminyum ve plastik genel olarak kalıp üretiminde kullanılan malzemelerdir. Kalıp yüzeyi beton ile temas halindedir ve istenen beton yüzey kalitesine göre kalıp yüzey seçimi yapılır. Kalıbın ve kalıbı taşıyan elemanların taze beton basıncını karşılayacak yeterli dayanıma sahip olması gerekmektedir.
İnşaat Sektöründe Plywood Kalıp…
Çevre dostu bir kalıp türüdür, neme ve suya dayanıklıdır. Bunun için inşaat firmaları tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Bu tip kalıplar, inşaat alanlarında beton dökmek için hazırlanan plakaların yanı sıra binaların dış, duvar ve zemin kaplamalarında da uygulanır.
Endüstriyel kalıp sistemleri döşeme kalıpları ile perde/kolon kalıpları olmak üzere iki ana kategoride üretilmektedir. Döşeme kalıpları, yatay bir kalıp sistemidir. Perde ve kolon kalıpları ise düşey eksenlidir.
İlgili 24 soru bulundu
Plywood, yoğun olarak inşaat sektöründe kullanılan bir orman ürünüdür. Suya dayanıklılığı ve yüksek mukavemeti bu sektör için önemlidir. Özellikle beton kalıplarının hazırlanmasında kullanılır. Brüt kalıp olarak da nitelendirilen sıvasız kalıp sistemleri için çok uygun bir malzemedir.
Ayarlanabilir ahşap kirişli perde kalıp sistemidir, ayrıca yüksek sınıf mimari beton yüzeyleri için de uygundur. Sürekli olarak devam eden ayarlanabilir panel bağlantıları ile VARIO GT 24 tüm dizaynlar ve uygulamalar için en uygun çözümdür.
Plywood imal edilirken tabakaların damar yönleri birbirine kontra olacak şekilde yerleştirilmesinden dolayı “KONTRAPLAK” ismi de kullanılmaktadır. Üzerine fenolik film tabakası kaplanmış olanlara plywood, doğal yüzeyli olanlara da kontraplak denmektedir.
Kaliteli plywood türleri genellikle daha pahalıdır, çünkü daha dayanıklı ve işlevseldirler. Ayrıca, plywood türü, kaplamada kullanılan malzeme ve suya dayanıklılık da fiyatları etkiler.
Tüketiciler kullanımına göre plywood tercih etmektedir. Rus Plywood ve Endonezya Plywood fiyat olarak diğer plywoodlardan yüksek olmasına rağmen mukavemeti ve dayanıklılığı bakımından daha yüksektir. Bu yüzden tüketiciler Rus Plywoodu ve Endonezya Plywoodu tercih etmektedirler.
PERI TRIO Panel Kalıp Sistemi, devir ve kalıp işçilik süresini önemli ölçüde azaltan üniversal bir kalıp sistemidir. Az sayıda birbirinden farklı sistem elemanlarının olması ve paneller birbirine bağlanırken basit bir şekilde takılabilen BFD kilit sayesinde kolay ve hızlı kalıp işçiliği mümkün hale gelmektedir.
Çelik kalıp sistemleri inşaat sektöründe herhangi bir yapı için betonun şekil almasını sağlayan ve çelikten üretilen kalıplardır. Betonun, perde, kiriş, kolon, döşeme, çatı elemanı ve yüzeysel taşıyıcılar gibi çeşitli formları almasını sağlar. Çelik yüzeyler sayesinde düzgün betonlar elde edilir.
Doka, konut geliştirmelerinden ulaşım altyapısına, enerji üretim tesislerinden dünyanın en yüksek yapılarına kadar inşaat faaliyetlerinin tüm alanları için kalıp çözümleri sunmaktadır. Herhangi bir inşaat projesi ve ihtiyacınız için Doka'nın kalıp sistemleri ve bileşenleri arasından seçim yapabilirsiniz.
Hibrit kauçuk , silikon kalıba göre çok daha dayanıklıdır. RTV hibrit kauçuk silikon reçineye göre çok daha fazla akıcıdır. Dolayısıyla dökümü daha rahattır.
RTV2 silikonları, hediyelik eşyalardan mobilyaya, beton duvar kaplamalarından gıdaya; kalıp yapımı ve prototipleme ihtiyacı duyulan hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır.
Kokil kalıp; alüminyum demir ve çelik karmaşık parçaların döküm yapılmasını sağlayan tekniktir. Kokil kalıp yöntemi ile bu parçalar yüksek yüzey kaliteli ürünlerin üretilmesini sağlar. Metal kalıba kokil döküm bir seri üretim yöntemidir. Aynı parçadan defalarca üretmek için kokil kalıp tasarımı kullanabilirsiniz.
Fiyat Bilgisi
18 mm 1250x2500 mm Çam Plywood Plaka Fiyatı 1140 TL + KDV'dir.
Kayın, çam, gürgen, huş, kavak ağacı gibi farklı ağaç türleri kullanılarak üretilir ve üretimde kullanılan ağacın ismini alır. Örneğin bir plywood kayın ağacından üretiliyor ise kayın plywood adını alır. Ülkemizde plywood kelimesinin karşılığı bildiğiniz üzere kontrplaktır.
Kontrplak, su ve darbeye karşı son derece dayanıklı bir üründür. Dayanıklı olması, çekme ve şişme yapmaması, ve yüksek düzeyde çivi ve ya vida tutuculuğuna sahip olması, dekoratif ve işlene bilirliği kolay olması, Kontrplak ürününe geniş kullanım alana sağlamaktadır.
Plywood suya dayanıklı mıdır? Plywood, normal koşullarda suya dayanıklı değildir ancak suya karşı direnci artırılmış özel bir işlemle yapılmış suya dayanıklı (water-resistant) veya su geçirmez (waterproof) olarak üretilebilir.
Plywood çam, kayın, huş (birch) gibi dayanıklı ağaçlardan imal edilmektedir. Plywood, Kraft kağıdı ile kaplanmıştır. 7, 9, 11 ve 13 kat papel olacak şekilde imal edilirler. Plywood, mekanik dayanıklılığa sahip olup hafif bir malzemedir.
Filmli Kontrplak Nedir? Filmli kontrplak, bina ve inşaat projelerinde kullanılan bir dış cephe kontrplaktır. Normal kontrplak ürünlerine kıyasla neme, aşınmaya, kimyasal bozulmaya ve mantara karşı daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Kontrplağın her iki yanında fenol ya da melaminden yapılmış bir film kaplaması bulunur.
DOMINO, her yerleşim planına uygulanabilen, bina inşası ve mühendislik yapılarında kullanımına uygun, hafif panel kalıbıdır. Vinçsiz kullanımına rağmen, verimli kullanımı garantilenmiştir. Sadece 5 tip panel genişliği ve ilave bağlantı noktalarıyla, temellerde uygulanması da kolaydır.
Kompozit Kalıp Nedir ? Birbirinden farklı kimyasal, fiziksel veya biyolojik özellikleri olan iki veya daha fazla malzemeyi bir araya getirerek hazırlanan yeni malzemeye verilen isim kompozittir.
Müller, optikon, optimass, metrik vs. biçki sistemleri kullanılmaktadır. Ölçü tablosuna göre bolluk verilmeden hazırlanan kalıp sistemidir. Genellikle ihracat firmalarında müşteriden ölçüler hazır gelir. Kalıplar bu ölçülere bağlı kalınarak hazırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri