Bu silahı kullanan çoğu polis memurunun aklındaki soru: “adımıza kayıtlı başka bir silahla göreve çıkabilir miyiz, başka silahı yanımızda taşıyabilir miyiz?” şeklindedir. EVET, ikinci silahınızla göreve de çıkabilirsiniz, bu silahı yanınızda da taşıyabilirsiniz. Bu durum için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur.
Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
polis, asker, jandarma, zati demirbaş silah dışında r... için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur. kaldırılmıştır. gidemezsin görev harici bulundurabilirsin.
10 hizmet yılını tamamladıktan sonra meslekten veya memuriyetten ayrılanlar, ayrılış tarihindeki tabanca satış bedelinin % 50'sini defaten ödedikleri takdirde satışı yapılan tabanca geri alınmaz.
POLİSLERİN SİVİLDE SİLAH TAŞIMASI
Bunların haricide polis memurları sivildeyken de yanlarında silah bulundurması gerekmektedir. Bu durum görev yaptığı yere göre değişiklik gösterebilmekte olup polis memurlarının yine de silahını yanında bulundurması faydalı bir durumdur.
İlgili 41 soru bulundu
İLGİLİ MEVZUAT: Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü'nün 7. maddesinin (C) fıkrasının 2. bendine göre "Devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek eylemi "20 ay uzun süreli durdurma" cezasını gerektirmektedir.
Anılan Yönetmeliğin 11. maddesinde de "(Değişik:RG-31/10/1998-23509) Meslekten çıkarılan veya memuriyetten ihraç edilen personel ile asaleti tasdik olmadan herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılan personelden satışı yapılan zati demirbaş tabanca geri alınır.
15 yıl 3.600 günle "Kıdem Tazminatı", emeklilik için yaş dışındaki diğer şartları doldurmak anlamına gelmektedir. Prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran işçi yaş şartını çalışmadan bekleyebilir ve bu nedenle işinden ayrıldığında "Kıdem Tazminatı" alabilir.
Görev silahı için mermi istihkakı 200 iken, görev harici silah için 1000 adettir. Fatura numarası girilmesi zorunludur. MERMİ HAKKI GÖREV SİLAHLARI İÇİN; TSK, MİT, EMNİYET, JANDARMA MENSUPLARI VE MUHAFAZA MEMURLARINA 200 ADET İKEN, ŞAHSİ SİLAHLARI OLANLAR İÇİN 1000 ADETTİR.
Polisler 4 yılda bir tayin görecek… Emniyet teşkilatı, 2021 yılını heyecanlı bir bekleyişle bitiriyor. Nedeni de 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu Personel Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapıldığı iddia edilen değişiklik.
Sivil Polis Kıyafet Yönetmeliği
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğine göre: Sivil elbise ile çalışanlar, mülki idare amiri tarafından mevsim veya görev gereği başka türlü giyime izin verilen haller dışında, elbise ve gömlek giymiş ve kravat takmış olarak görevde bulunmak zorundadırlar.
Özel güvenlik normalde vatandaşlardan taşıma ruhsatı olanlardan isim ve silah bilgisi alabilir.Polis ve diğer kolluktan bu bilgileri alamaz.
Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz. (Değişik dördüncü fıkra: 23/1/2008-5728/286 md.)
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yle vize krizinin ardından yaptığı açıklamada polisimizin uzun yıllardır kullandığı Amerikan menşeli Sig Sauer marka silahların artık kullanılmayacağını söyledi. Polis teşkilatı bunun yerine yerli marka Canik silah kullanacak. Türk polisi artık Samsun'da üretilen Canik marka silahı kullanacak.
Eski polis 10 yıl çalıştıktan sonra dilerse istifa ederek Emekli Sandığı'na isteğe bağlı kesenek ödeyebilecek.
2018 YILINDAN BERİ TAKİBİMİZDE OLAN MKE MERMİ FİYATLARI
2021 yılı Aralık ayında ise 4.95 TL olmuş daha sonra ise 6.60 TL den satılmaya başlamıştı. 2022 yılı Kasım ayında gelen zamla 7.80 TL olmuştu. 2023 yılı Temmuz ayındaki ilk zamla 7,65 mm ve 9,00 mm mermi fiyatları 7.93 TL, ikinci zam ile 9.60 TL oldu.
Polis memurlarının en az 25 yıl sigortalılık süresine sahip olmaları gerekir.
Normal memurlardan bayanlar 58, erkekler 60 yaş şartına tabi olurlarken, polislerin yaş haddi 52 olarak korundu. Buna göre bayan ve erkek polis memurlarından 8 Eylül 1999 sonrasında göreve başlayanlar, 25 yılı doldurduktan sonra 52 yaşlarında emekli olacaklar.
Polis memurlarının maaşları 17 bin TL ile 19 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Emekli polis memuru maaşı 9 bin TL bandındadır.
Polisin emeklilik yaş haddi 55'e yükseltildi / Lütfi Köksal - MuhasebeTR.
Silah sahibi vefat ettiğinde aşağıda belirtilen işlemlerden biri yasal mirasçıları tarafından yapılır. (1) Silahı, varislerden birinin adına ruhsata bağlanabilir, (2) Silah, bir başka kişiye devredilebilir, (3) Silah, Türk Silahlı Kuvvetlerine veya Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilebilir.
NOT : Mülki idare amirliği hizmetlerinden, hakim, cumhuriyet savcısı ile bu meslekten sayılanlardan, ve emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda çalışan personelden emekli olanlardan silah ruhsatı harcı istenmez.
Asker ve polis güvenlik personelinden görevden istifa edenlerin silah taşıma ruhsatları iptal edilmiyor, infaz koruma baş memurlarından kendi isteği ile istifa eden veya başka bir kuruma naklen geçen, başka kurumdan emekli olanların silah ruhsatları iptal ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri