Komiser olabilmek için Polis Akademisi'ne bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezini (PAEM) bitirip Komiser Yardımcısı olduktan 4 yıl sonra terfi etmek gerekir. Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır.
Öncelikle polis memuru olduktan sonra “komiser” olabilirsiniz.
PAEM, Polis Amirleri Eğitim Merkezi olup Emniyet Teşkilatına komiser yetiştirmektedir. 11 ay süresince eğitim alan komiser adayları eğitim sonucunda komiser yardımcısı olarak atanmaktadır.
Sonuç olarak, komiser yardımcısı rütbesine terfi etmek için, Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olmak, en az 5 yıl polis memuru olarak görev yapmak ve yapılan sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.
Komiser olabilmek için mutlaka ön lisans ya da lisans mezunu olmak gerekir. Polisler için özel olarak açılan polis okulları komiser olmak için gerekli yollardan bir tanesidir.
İlgili 31 soru bulundu
Komiser Ne Kadar Maaş Alır? Komiser olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Komiser maaşı 2023 verilerine göre ortalama 31.000 TL civarındadır.
2001'deki yeni bir yapılanmanın ardından Polis Akademisinin 4 yıllık lisans eğitimi işlevi, Güvenlik Bilimleri Fakültesine devredildi.
Polis eğitimini tamamlayan kişiler, belirli sınavları geçtikten sonra başkomiser olur. Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Yüksekokulunu bitiren polis memurları, 2 yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanır. Ayrıca, Başkomiser olmak için Polis Akademisi'nin bitirilmesi zorunludur.
- Komiser olmak için KPSS sınavına dahil olup bu sınavda P3 dalında 70 ve üzeri puan almanız gerekmektedir. - Komiser olmak için ön sağlık koşullarını karşılıyor olmanız gerekir. Gerekli mülakatları geçen adaylar komiser olma şartlarını taşırlar. - Fiziki yapının da komiser olmaya yatkın olması gerekmektedir.
Polis amirleri, rütbe sırası ile Komiser Yardımcısı, Komiser, Başkomiser, Emniyet Amiri, Dördüncü Sınıf Emniyet Müdürü, Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü, Birinci Sınıf Emniyet Müdürü ve Sınıf Üstü Emniyet Müdürüdür.
Komiser olmak için yukarıda da bahsedildiği gibi lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekir. Yaşı tutan kişiler Polis Amirleri Eğitim Merkezi ile eğitime başlayabilirler. Bu eğitim için 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşından gün almamış şartıyla alımlar olabilir.
Madde 45 – Komiser yardımcılığı kursu eğitim programları, Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanır ve Genel Müdürün onayı ile yürürlüğe konulur. Kurslar en az 9 ay sürelidir.
Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.) Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) (Komiser yetiştirir ve 11 ay eğitim verilir.)
Emniyet Rütbe Terfi Yüksek Değerlendirme Kurulu Bakan onayı, Merkez Değerlendirme Kurulu ise Genel Müdür onayı ile her yıl Mayıs ayında toplanır. Haziran ayında da terfiler gerçekleştirilmektedir.
Polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde alt derece bir Polis rütbesidir. Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler.
Madde 55. ? Polis Amirleri, rütbe sırası ile Komiser Yardımcısı, Komiser, Başkomiser, Emniyet Amiri, 4 üncü Sınıf Emniyet Müdürü, 3 üncü Sınıf Emniyet Müdürü, 2 nci Sınıf Emniyet Müdürü, 1 inci Sınıf Emniyet Müdürü ve Sınıf Üstü Emniyet Müdürüdür.
Adaylar, 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 22 Eylül 2023 Cuma Günü saat 17.00'a kadar Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecekler. 2023 Yılı 6.
Toplam kaç soru var? Cevap: Toplam 100 adet sınav sorusu yapılan protokol gereği Anadolu Üniversitesi tarafından güncel mevzuata göre, çoktan seçmeli, 5 cevap şıklı, 2 kitapçık türünde hazırlanmaktadır.
Tıklayınız. Sınav, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 14.00'te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.
Türkiye'de Başkomiser, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde rütbesi Komiser ile Emniyet Amiri arasında olan Polistir. Başkomiserler Polis Akademisi'ne bağlı olan Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nden mezun olurlar.
Yeni sezonu ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanan dizinin başrol oyuncularından olan, 'Rıza Başkomiser'i canlandıran Zafer Ergin 81 yaşında olmasına rağmen 50'lerinde gösteriyor.
- Son 2 Yılın KPSS P3 Puan Türünden En Az (75.00) Puan Almak Gerekir.
Kadın polislerin başlıca görevleri ise şunlardır: Kadın hapis yatanlara nezaret etmek, şüpheli yolcu kadınların takibi ve eşyalarının kontrolü, gizli fahişeliği önlemek, yalnız kadınların ikamet ettikleri haneleri gözetlemek ve ahlaki hususlarda kadın ve çocukların himayesini sağlamaktır.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Madde 7 - POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı (6) aydır. Her öğretim süresi iki (2) dönem, her dönem ise en az oniki (12) haftadan oluşur. Eğitim-öğretim Başkanlıkça belirlenecek tarihte başlar. Dönemler arasında bir (1) haftalık sömestr izni verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri