Polislerin yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.
Soru - Devlet Memuru 30 gün yıllık izni ne zaman hak eder? CEVAP: Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder. Bu izin için onay almaya gerek yoktur.
Haftalık 2 gün tatilleri kesin. Yıllık izin sayısı 20 gün 10 yılı doldurduktan sonra yıllık izin sayısı 30 gün.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Polis karakolları, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olup, toplumsal olaylara müdahale etmeyi ve güvenliği sağlamayı görev edinmektedir. Bu nedenle 7/24 hizmet anlayışına sahiptir.
İlgili 18 soru bulundu
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm il ve ilçe merkezlerinde kurumun hizmeti hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası faaliyet göstermektedir. Emniyet Müdürlüğü Cumartesi ve Pazar Günleri Açık Mı? Hafta sonları ise kurum kapalı olmaktadır.
Toplam hizmet : 16 yıl 10 ay.
Bu hizmet süresine göre kademeli geçiş tablosunda 49 yaş şartına tabi olacaksınız. Yani 25 yıllık hizmet süresini ve 49 yaşı tamamlayarak emekli olacaksınız.
Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek. MADDE 1 - 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 15'inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Polislerde doğu görevi yani şark görevi zorunlu olup polislerin atanmasından 2 yıl sonra olarak yapılması gereken bir görevdir ve genellikle doğu illerine atanarak yapılır.
Bayan Polisler Doğu, Şark Görevi Yaparlar mı? Kadın polisler de şark görevi yapmaktadır. Burada erkek / kadın polis ayrımı yoktur.
Emekli polis Yalçın Doğan, 2020 yılında polislerin çalışma saatlerini düzenlemeyi amaçlayan bir İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlanmasına rağmen, bu genelgenin uygulamaya koyulmadığını ve polislerin halen ayda yaklaşık 240-260 saat çalıştığını söyledi.
Memur Evlilik İzni Kaç Gün? Eğer devlet memuru olarak görev yapıyorsan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nuna göre en fazla 7 günlük evlilik izni alabilirsin. Bu izin yalnızca memurların kendisi için geçerli değil. Memurlar, çocuklarının evlenmesi halinde de 7 güne kadar izin alabiliyor.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Polisler sunulan hizmetin gereği olarak 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. 24 saat hizmet sunmanın bir gereği olarak da vardiya sistemi ile görev yapılmaktadır.
POlise hergün tatil. Yıllık izin sayısı mesleğe başlanınca ilk 5 sene 20 gün sonra 30 gün ömür boyu bu 20 ve 30 gün harici tatil yok 12-12 12-24 12-36 olarak çalışılır hafta sonu bayram seyran kar tatili yarı yıl tatili 3 ay tatili resmi tatiller gibi tatil günleri yok.
Polis memurlarının en az 25 yıl sigortalılık süresine sahip olmaları gerekir.
Polise Kimlik Sorma Hakkımız Var Mı? POLİS VAZİFE VE SALȂHİYET KANUNU 4/A maddesi bu konuyu düzenlemiştir. “Polis, görevini yerine getirirken, kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, kişilere kimliğini sorabilir. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Polis; sebepsiz, görevi dışında veya PVSK m.4/A'nın birinci fıkrasında sayılan sebepler haricinde, hangi şekil ve saikle olursa olsun kişiyi veya aracı durduramaz ve kişiye kimliğini soramaz.
En İyi Cevaplar. Erkek personel nüfusa kayıtlı olduğu ilde, kadın personel evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu ilde görev yapamaz. Nüfusa kayıtlı oldukları il Büyükşehir statüsündeyse o ilde görev yapabilir ancak bu durumda nüfusa kayıtlı olduğu ilçede görev yapamaz.
Bu konuda herhangi bir polis memuru bulunduğu birim itibarıyla farklı bir yerde sivil polis olarak mesleğine devam edebilir. Sivil polis olmak için herhangi bir rekabet ve şart bulunmaz. Buradaki temel unsur emniyet teşkilatı bünyesinde polis görevini gerçekleştirmektir.
Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
POMEM için (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla) sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ya da kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak şartı koşulmuştur.
Belirtilen bu tarihten sonrası için kalan hizmet günlerine göre emeklilik yaşı bulunur. Buna göre: Bir polis memurunun 25 yıllık hizmet şartına 2 yıldan az bir süre kaldıysa memur 44 yaşında emekli olabilir. 25 yıla 5 yıldan daha fazla zaman kaldıysa 47 yaşına dek tüm ödemelerini gerçekleştirmiş olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri