Poliüretan esaslı, çift kompenentli, sararmayan, alifatik isosiyanat kürlenmeli fiziksel ve kimyasal direnci yüksek, elastikiyeti, elastikiyeti ve parlaklığı bakımından üstün özelliklere sahip, uv dayanımı iyi, kolay uygulanabilen, iyi yapışan ve yayılan parlak son kat boyadır.
Son kat boyası olarak kullanılan Poliüretan Boya, günümüzde var olan diğer boya çeşitlerinin daha dayanıklı, esnek ve akışkan görünümde olan türüdür. Bu durum poliüretanın, kalitesini artırdığı için iç ve dış mekânlarda, sanayide tercih edilmesini sağlamaktadır.
Poliüretan boya yaptırmanın en büyük faydalarından biri düz zemin için betonun tozuması sorunlarını ortadan kaldırır. Döşeme olacak ya da boya olacak zemine karşı görsel açıdan en iyi estetiği sağlayarak kaliteli bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Tanım: Poliüretan esaslı, iki bileşenli parlak sonkat mobilya verniğidir.
Selülozik boya; tek bileşene sahip, nitroselüloz esaslı hava kurumalı ve yüksek örtme gücünü barındıran son kat boyadır. Uygulandığı yüzeylerde canlılığı ve parlaklığı muhafaza eden elastik bir yapıya sahiptir. Fiziksel darbelere, çizilme ve aşınmalara karşı oldukça dayanıklıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Doğal bileşenleri, uçucu kimyasal içermemeleri sayesinde mekanların hava kalitesini olumlu şekilde etkileyen Momento Life sağlığa duyarlı boyalar, en sağlıklı iç cephe boyası seçenekleri arasında yer alır. Ürünlerde boyalarda koruyucu olarak kullanılan formaldehit gibi zararlı bileşenler bulunmaz.
Boya neden pütürlü ve lekeli görünebilir? Pütürlü ve lekeli görüntü son katın, bir önceki katın pütürlü yüzeyine uygulanmasından, astar katının tam kurumamış olmasından veya yüzeyin temizliğinin yeterince iyi yapılmamış olmasından kaynaklanabilir.
% 15-25 oranında PU850 poliüretan tiner ile 16-22 sn ( 20ºC DIN CUP4) aralığında olacak şekilde uygulama viskozitesi ayarlanır ve 2-3 kat uygulanır.Uygullama için hazırlanan karışım 4-6 saat içinde kullanılıp bitirilmelidir.Uygulama yapılacak yüzeye önce bir toz şeklinde boya uygulaması yapılmalı, daha sonra uygun ...
Özellikle de yalıtım için tercih edilir. PU köpükler boşlukların doldurulmasında, ısı yalıtımı işlerinde, ses yalıtımında, bağlama işlerinde ve de pasif ateşten koruyucu olarak kullanılabilir. Günümüzde yapı ve inşaat işlerin, yalıtım aşaması olmadan düşünmemiz imkânsızdır.
Poliüretan Tiner ; Poliüretan bazlı boya ve verniklerin inceltilmesi için tasarlanan özel tinerdir.
Poliüretan boya ayrıca su geçirimsizdir. Su geçirimsiz olduğu için özellikle duvarlara sinen koku veya lekelerin silinerek ve yıkanarak çıkarılmasına imkan sağlar. UV dayanımlıdır, renk solması yapmaz. Sürtünme ve aşınma direnci de mevcuttur.
1. Sprey Poliüretan Köpük Isı Yalıtım Uygulamasının ömrü ne kadar sürelidir ? Sprey Poliüretan Köpük 20 yıl sonraki ölçüm verilerine göre ısı iletkenlik ve ısı yalıtım ürünlerinde olması gereken özelliklerini sürdürdüğü görülmektedir. Sprey Poliüretan köpüğün toplam ömrü 80-90 yıl olarak kabul edilmektedir.
BP950 poliüretan esaslı, iki komponentli, çizilme ve darbe dayanımlı iç mekan sonkat astar gerektirmeden kullanılabilen (self primer) boyadır. Mobilya yüzeyinde olması beklenen bir çok özelliği karşılaması sebebiyle çok amaçlı bir ürün olarak formüle edilmiştir.
Poliüretan Tiner/Selülozik Tiner ile uygulama viskozitesine inceltilerek önceden astar uygulanmış yüzeye tabanca ile uygulanır.
En dayanıklı polimer türü olan poliüretan, yangına karşı da oldukça dayanıklı kabul edilir. Güvenlik kabinleri ve bariyerlerinde de bu özelliği sayesinde poliüretan köpükler tercih edilmektedir. Bu dayanıklılık unsurları arasında kimyasal direnç de önemli bir yer tutar. Birçok kimyasal maddeye karşı dirençlidir.
Çift bileşikli, poliüretan akrilik esaslı son kat boyadır. Akrilik yapısı nedeni ile deniz ortamında oluşacak her türlü çizilme, darbe ve sararmaya karşı dayanıklıdır. Çok yüksek parlaklık ve renk kalıcılığına sahiptir.
(Polyurethane) Poliüretan kumaş veya PUL kumaş, genel olarak polyester olan su geçirmez bir kumaştır, ancak poliüretan bir tabakaya ısıyla lamine edilmiş bir pamuk veya poli-harman materyali olabilir. Hafif ve son derece dayanıklıdır.
Poliüretan, karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik lifler, contalar, prezervatifler, halıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar.
Pek çok sektörde kullanılan ve artık kendisini tamamen kabul ettirmiş bir malzeme olan poliüretan bir termoset plastik çeşididir. Polimerizasyon işlemi gerçekleştikten sonra sertleşir ve bir daha yumuşamaz. 1937 yılında keşfedilmiş olan poliüretan açık hücre yapısına sahip bir maddedir.
Çok yüksek parlaklık istenilen durumlarda direkt metal yüzeylere veya son kat boyanın üzerine uygulanır. UYGULAMA ALANI : Kaplama, MDF, masif, parke, rabıtalarda ve mobilya sanayinde yüksek performans gösterir.
Ham MDF güzelce zımparalanır ve boya yapmaya hazır hale getirilir. Yeterli miktarda fırçaya yüklenen boya yüzeye uygulanır. Boya kuruduktan sonra dilediğiniz stencil şablonu yüzeye yerleştirilir ve üzeri tercihen yüzeyin zıt rengine boyanır. Stencil uygulamasından sonra yüzey dilediğiniz desenle kaplı hale gelecektir.
Poliüretan çıtalar, su bazlı boya veya akrilik boya ile boyanabilir. Su bazlı boya, çıtanın yüzeyinde daha pürüzsüz bir görünüm oluşturur. Akrilik boya ise daha dayanıklı bir yüzey sağlar.
Portakallanma çok belirgin değilse, P1200 ile zımparalanıp Pasta ve Polish uygulanarak, yüzey düzgün ve parlak bir hale getirilir. Portakallanmanın fazla olması durumunda, P800 ile zımparalanıp tekrar boyanmalıdır.
Boyanın kabarmasının başlıca nedenleri şunlardır: Nem: Duvarlardaki yüksek nem seviyeleri, boyanın altında biriken su buharının buharlaşmasını engeller ve bu da boya kabarmasına neden olur. Sıcaklık Değişiklikleri: Sıcaklık değişiklikleri, duvarlardaki malzemelerin genişlemesine ve büzülmesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri