C Tipi Polonya Çalışma İzni Polonya'ya gittiğinizde çalışmak istediğiniz kurum Polonya'daki şubesi dışında farklı bir bölgede bulunuyorsa siz Polonya'da o şirketin açmış olduğu pozisyonda çalışabilmek için C tipi Polonya çalışma iznine sahip olmanız gerekir.
Polonya Öğrenci Vizesi | D Tipi Ulusal Öğrenci Vizesi
· Buna ek olarak, her bir 180 günlük süre boyunca, Schengen üyesi devletlerin topraklarına giriş tarihinden itibaren, diğer Schengen ülkelerinin topraklarında 90 günü geçmemek koşuluyla seyahat edilebilir.
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir. ³ Detaylı bilgi için yetkili makamlarla iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır.
Bu zincirin dışında çalışamazsınız. Örneğin Polonyalı bir şirket sizi kiralayıp Polonya'da oturma izni verdiyse bu şirket sizi Hollanda'ya gönderebilir. Hollanda'da çalıştığınız sürece sizi gönderen şirkete bağlı kalacaksınız.
Avusturya Çalışma İzni Başvurusu. Avusturya çalışma vizesi uzun süreli ulusal vizelere dahil olmaktadır ve dolayısı ile Schengen vizesi ile çalışma izni elde etmeniz mümkün değildir. Bu yüzden uzun süreli oturum vizeniz ile ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Schengen bölgesindeki ülkeler şunlardır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, İspanya, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre.
Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir.
Oturum izni sahibi, B Oturum İzni veya C Oturum İzni sahibi ise aile üyeleri de İsviçre'de herhangi bir işte çalışabilir.
Polonya'da verilen daimî oturma izni size Polonya dışında bir ülkede çalışma hakkı vermez. Daimî oturma izni (kalıcı oturma kartı) yabancılara Schengen bölgesinde ki diğer ülkelere seyahat etme hakkı verir. Ancak, bir yabancının bu esasa göre kalış süresi 180 günlük süre içinde 90 günü aşamaz.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Kişilerin başvuru işlemleri sonrasında gerekli olan belgeleri toplaması üzerine gelecek olan vizeyi beklemeleri gerekmektedir. Ülkede çalışma hakkı kazanan ve çalışma iznine sahip olan bireylerin, 1 veya iki yıl vize alma hakları bulunmaktadır.
Polonya vatandaşları 90 güne kadar iş veya turistik amaçla ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vizeye ihtiyaç duymayacak.
Yol ÇALIŞMA VİZESİ:
D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı' ya Polonya'da hem calışma hem de oturum hakki saglar. D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı' ya Schengen ülkelerinde, 6 ay içerisinde 90 gün dolasım hakkı sağlar.
İtalya'dan aldığınız D Tipi vize, size bir oturum hakkı tanır. Multiple D tipi vize ile diğer Schengen ülkelerine vize almadan seyahat edebilirsiniz. Ancak vizenizin geçerlilik süresi dolmuş ise yeniden bir vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. İltica başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, kendi ülkenizdeki koşullara bağlıdır. İltica etme olasılığı olan kişilere genellikle ilk etapta vize verilmez.
Evlilik 3 yılını doldurduğunda ve Polonya' da kesintiniz en az 2 yıl Oturum İzni ( Oturum Kartı) alınarak ikamet edilmesi durumunda, Yabancı, Polonya Daimi Yerleşim İzni ( Daimi Yerleşim Kartı) başvurusu hakkı kazanır.
Amerika ve İngiltereye gidemezsiniz schengen ile ayrıca vize başvurusu yapmanız gerekiyor.
A1 TRANSFER KAĞIDI
Bu, işverenin net karı artırmasına ve düzenleyici makamlara karşı sorumluluğu en aza indirmesine ve çalışanın 3 ay boyunca Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yasal olarak kalmasına ve çalışmasına ve ücret ödeme garantisi ile çalışmasına izin veren bir belgedir.
Vize Süresi ve İkamet İzni
Çalışma vizesi süresi dolmadan önce, Polonya'da ikamet etmek ve çalışmak için uzatma başvurusu yapmanız gerekebilir. Uzatma başvurusu için gerekli belgeleri hazırlayarak ilgili makamlara başvurmanız gerekmektedir.
A tipi çalışma izni:
Bu çalışma iznine hak kazanabilmek için 10 yıl arka arkaya B tipi çalışma vizesi ve kesintisiz yasal oturum almış olmanız gerekir. Türkiye Cumhuriyetinin de dahil olduğu bazı ülkelerin vatandaşları A tipi vizeye üç yılda hak kazanabilirler.
Sonuç olarak, Polonya'da çalışma davetiyesi almak ve Türkiye'de Polonya vizesi başvurusu yapmak için öncelikle bir iş teklifi almanız gerekmektedir. Ardından, Polonya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği'ne başvurmanız ve gerekli belgeleri tamamlamanız gerekmektedir.
Türkiye'de aşağıdaki Polonya diplomatik ve konsoloslukları görevlerini yerine getirmektedir: Ankara'daki Polonya Büyükelçiliği ve Stambul'daki Başkonsolosluk.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri