Soğuk mevsim 3,7 ay uzunluğundadır ve 18 Kasım tarihinde başlayıp 9 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 5°C altındadır. Varşova bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık -4°C iken yüksek sıcaklık 1°C düzeyindedir.
Polonya, hem deniz ikliminin hem de karasal iklimin etkilerini taşıyor. Kış ayları ülke genelinde oldukça soğuk ve kar yağışlı geçerken sıcaklıklar ise çoğu zaman sıfırın altına düşebiliyor. Mart ayının gelmesiyle birlikte sıcaklık değerleri yükselmeye başlarken bahar ayları çoğunlukla güneşli geçiyor.
Polonya'da yazları hafta da birkaç gün yağmur yağar. Haziran ve temmuz ayları hava sıcaklığının en yüksek olduğu aylardır. Bu aylarda hava sıcaklığı 25°C'ye kadar çıkabilir. Kışları ise yoğunlukları değişmek üzere, kasım ve mart ayları arasında kar yağışı görülür.
Ancak bol güneş ve yağmur Polonya ikliminin karakteristik özelliklerindendir.Bahar, Mart ayında başlayıp Nisan ve Mayıs aylarına kadar -1 'den +20 ° C'ye kadar değişiklik göstermektedir.Temmuz, yılın en sıcak geçen ayıdır ve yazın kalan aylarında da 21 ila 32 ° C'ye kadar olan sıcaklıklarda hava oldukça sıcak ...
Polonya, her mevsim ziyaret edilebilecek bir ülkedir. Ancak en popüler ziyaret dönemleri genellikle ilkbahar ve yaz aylarıdır (Nisan-Eylül). Bu aylarda hava sıcaklıkları daha ılıman olur ve açık hava etkinlikleri ve turistik aktiviteler daha yaygındır. Kış ayları da ziyaret edilebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Polonya'da yaz ayları sıcak, kış ayları soğuk ve uzun sürer. Yaz mevsimi için Haziran ayı sıcaklık ortalaması 18°C ila 20°C arasındayken, kış mevsimi için Ocak ortalaması ise -5°C ila -2°C arasındadır.
Polonya temel gıda maddelerini baz alırsak Orta Avrupa ülkelerine kıyasla yaşam giderleri açısından epeyce ucuz bir ülkedir. Devlet yada özel öğrenci yurtlarında ikamet eden, ortalama bir yaşam süren bir öğrenci aylık 350 Avroluk bütçeyle hayatını sürdürebilir.
1 kilo domates 5 Zloti, 300 gram beyaz ekmek 1.25 civarındadır. Fiyatlar şehirden şehire de değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin Varşova'da alacağınız bir ürün ile Krakov'da alacağınız bir ürün arasında 0.15 Zloti fark edebilmektedir. Birim fiyatta hemen hemen Türkiye ile aynıdır.
Lehçe (język polski, polszczyzna), Polonyalıların konuştuğu dil. Polonya'nın resmî dilidir ve 39 milyonu Polonya'da olmak üzere dünyada toplam 50 milyon kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilir. Hint-Avrupa dilleri ailesinin Slav dilleri öbeğine bağlı bir dildir.
Polonya'da kalıcı oturum izni almak için, sürekli olarak en az 5 yıl boyunca Polonya'da yasal göçmen statüsünde yaşamış veya ikamet etmek gerekir. Ayrıca, Polonya'da süresiz oturum alabilmenin bir diğer şartı, Polonya vatandaşı ile evli olması veya Polonya Cumhuriyetine sığınma hakkı almış olması gerekmektedir.
Polonya mutfağının özellikle uluslararası en popülerleşmiş yemeği, Pierogi. Osmanlı mutfağından gelen ve halen Anadolu'nun çeşitli yerlerinde daha çok peynirlisi yapılan Piruhi'ye benzeyen Pierogi, bazen baharatlı, bazen tatlı malzemeyle doldurulan ravyoli benzeri bir mantı çeşidi.
Ülkenin 770 km (480 mi) batısında Pomeranya Körfezi boyunca Baltık denizi kıyılarından doğuda Gdańsk Körfezi'ne kadar uzanan bir kıyı şeridi vardır. Sahil şeridinde bol miktarda kumullar veya kıyı sırtları vardır.
Baharın sonlarına doğru, Mayıs ile Haziran arasında havalar serin ya da ılık olabilir; yüksek sıcaklıklar 15–19 °C arasında değişirken yazın olduğundan çok daha az yağmur yağar. Bu yüzden, doğa aşıklarının ziyaret etmesi için mükemmel bir dönemdir.
Polonya, amber taşının yaygın olarak kullanıldığı ve bu taştan yapılan takıların yoğun olduğu bir ülkedir. Türkiye'de amber taşı, kehribar olarak da bilinir. Baltık Denizi'nden çıkan bu taşlar, adeta Polonya'nın sembolüdür.
Polonya'da yaz ayları sıcak ve yağmurlu, kış ayları soğuk ve uzun geçer. Yaz mevsimi için haziran ayı sıcaklık ortalaması 18°C ila 20°C arasındayken, kış mevsimi için ocak ortalaması ise -5°C ila -2°C arasındadır.
Varşova-İstanbul arası uçuş mesafesi toplam 1366 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 1 saat 40 dakika sürüyor.
Lehistan ve Litvanya devletlerinin birleşmesi sonucu ortaya çıkan bu devlet 17. yüzyıl Avrupa'sının en büyük ülkelerinden biriydi. Lehistan-Litvanya Birliği 1 Temmuz 1569 tarihinde imzalanan Lublin Antlaşması ile kuruldu.
Lehçe, öğrenmesi görece zor dillerden biridir. Türkçe'de olmayan pek çok kuralı içeriyor. Ancak Polonya'da dünyanın farklı bölgelerinden gelmiş ama Lehçe'yi anadili gibi konuşan çok fazla kişiyle karşılaşmak mümkündür.
Polonya dili, Slav dilleri öbeğini barındırdığı için oldukça zor bir dildir. Lehçe, dünyada 45 milyon kişi tarafından konuşan bir dildir. Genel olarak yerel halk tarafından tercih edilmektedir. Farklı uyruklar tarafından zor olduğu için ve kullanım alanı dar olduğu için tercih edilmez.
Genellikle bir öğrencinin aylık konaklama masrafı 150-200 Euro civarındadır. Ulaşım, beslenme, sosyal giderler vb harcamalar için genellikle aylık 300- 400 Euro yeterli olmaktadır. Genel olarak bir öğrencinin aylık masraflarının 500-600 Euro civarında olduğu söylenebilir.
Polonya'nın devam eden ekonomik kalkınma süreci nedeniyle, yaşam maliyeti diğer Avrupa ülkelerine kıyasla önemli ölçüde düşüktür. Genel olarak, konaklama, yemek ve ulaşım masraflarınız için ayda yaklaşık 500 USD'ye (yaklaşık 1.800 PLN) ihtiyacınız olacak.
Polonya'da iş gücü piyasasında 17 milyonun üzerinde insan olduğunu aktaran Morawiecki, hükümet olarak ülkedeki asgari ücreti gelecek yıl ocaktan itibaren yüzde 21,54 artışla 3 bin 490 zlotiden (780 Euro) 4 bin 242 zlotiye (950 Euro) çıkarmayı planladıklarını kaydetti.
Polonya, Avrupa Birliği'nin bir üyesi olarak belirli kriterleri yerine getirdiğinde euro kullanmak zorundadır, ancak bu kriterlerin karşılanması için kesin bir zaman çizelgesi belirlenmemiştir. Resmî para birimi simgesi zł, küçük z harfinden oluşturulmuştur; ł ise "złoty"nin baş harflerini temsil eder.
Polonya ekonomisi, Avrupa Birliği'nin sekizinci en büyük ekonomisidir ve Avrupa Birliği'nin eski Doğu Bloğu'ndan olan üyeleri arasında ise en büyüğüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri