Kış çayı oldukça kolay bir yöntemle demlenir. 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı kış çayı cezvenin içine atılır ve 3-4 dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzerek tüketilebilir. Kış çayı gün içinde 2-3 fincana kadar tüketilebilir.
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Kış çayları temel olarak bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda vücuda yardımcı oluyor. Vücut direncini artırarak grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıkları olarak anılan hastalıklara karşı bizi koruyor. Düzenli olarak tüketildiğinde var olan kış hastalıklarının da iyileşme sürecini hızlandırıyor.
İlgili 33 soru bulundu
Bir fincan soğuk suya bir tatlı kaşığı kış çayı karışımından ekleyip, bir cezvede yaklaşık 4 veya 5 dakika kaynatabilir, ardından bu karışımı süzerek tüketebilirsiniz. Oldukça ferahlatıcı bir kokuya ve yumuşak bir içime sahip olan bu bitki çayını dilerseniz limon ve balla tatlandırarak da içebilirsiniz.
Form çayı içeriğinde yer alan bileşenlerin daha etkili çalışabilmesi için aç karnına tüketilmesi önerilir. Aç karnına tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırıcı özelliklere sahip olan form çayı, tok karnına tüketildiğinde ise hazmı kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini arttırır.
Limonun kalorisi düşük olduğu için diyetlerde sıklıkla verilen bir besindir. Her sabah limonlu su içerek yağ yakımının hızlanmasını ve güne daha sağlıklı başlanmasını sağlayabilirsiniz. Direkt olarak kilo vermede etkili olmasa da her sabah ılık limonlu su içerek güne zinde başlayabilirsiniz.
İçim amacına göre kış çayı tok veya aç karna tercih edilebilmektedir. Tok tutması amacı ile içilen kış çayı aç karna içilirken, tansiyon hastaları kış çayını tok karna içmektedir. Metabolizmayı artırıcı etkiye sahip olan kış çayı, düzenli olarak kullanıldığında ödem attırmaktadır.
Zayıflamaya Yardımcı Etkili Kış Çayı Tarifi
İçine birkaç damla limon sıkılarak tüketilir. Tarif içeriğine isteğe bağlı olarak çubuk tarçın eklenebilir.
Kış Çayı (8+ Ay)
Ihlamur; hepimizin de bildiği üzere grip nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıklarında aklımıza ilk gelenlerden… Çünkü iki yönlü etkisi var; birincisi kaygan dokusuyla tahriş olan boğaz, bademcik ve yutak bölgelerini yatıştırıyor.
Yaz mevsiminde, kış ve bahar aylarından daha çok sıvı alınması gerekiyor. Hem ihtiyaç duyulan sıvıyı sağlıklı bir şekilde almak hem de bitkilerin faydalarından uzak kalmamak için uzmanlar bitki çaylarının yazın, soğuk olarak tüketilmesini öneriyor. Bitki çayları soğuk tüketildiğinde de faydasının eksilmiyor.
İçindekiler: Ihlamur (Yaprak-Çiçek), Zencefil, Zerdeçal, Havlıcan, Tarçın, Hibiskus, Limon Kabuğu, Portakal Kabuğu, Kuşburnu, Hatmi Çiçeği, Papatya, Adaçayı, Kekik, Okaliptüs Yaprağı, Elma Kurusu Kullanım Şekli: Karışımı Oluşturan bütün bitkilerden bir avuk kadar alınır, demlenir. 5 dk. kadar bekledikten sonra ...
Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi engelleyerek depresyonun tedavisinde önemli rol oynar. Ses tellerini güçlendirici etkiye sahip olan kış çayı soğuk algınlığı sonucu oluşan ses çatallaşmalarını düzeltme özelliği de bulunmaktadır.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Tiroit ve insülin hormonunun dışında leptin hormonu, büyüme hormonu, aldesteron, progesteron, prolaktin, kortizol, ghrelin gibi hormonlar vücudun dengesini sağlarlar. Bu hormonlarla ilgili bir bozukluğun ortaya çıkması halinde metabolizma etkileneceği için diyet yapılsa bile kilo vermek güçleşebilir.
Kış çayının aşırı bir şekilde demlenme süresi olması durumunda, acı bir tat alma durumu olabilmektedir. Doğru demleme tekniği ile yapılan kış çayı, ilaç etkisine sahiptir. Kış çayının içeriğinde bulunan bitki ve meyveler sabit değildir. Aktarlardan alınan bitki ve baharatlar ile farklı kış çayları demlenebilmektedir.
TARÇIN ÇAYI
Vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını kolaylaştıran tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Tarçın çayı sabahları aç karnına 1 fincan şeklinde tüketildiğinde vücuttaki yağları yakıyor. Tarçın çayını zayıflamak için diyet listenize eklemeniz öneriliyor.
aktarlarda bu isimle satılan bitki karışımın içinde genellikle zencefil, tarçın, ıhlamur, adaçayı, papatya, hindiba kökü ve nane olur. kaynamaya başladıktan hemen sonra dinlendirilip içilmesi kadar, şeker yerine balla tatlandırılması da şahane olabilir, soğuk algınlığı, griple kaçan ağız tadı gibi sıkıntılara ...
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır. Yeşil çay fazla miktarda antioksidan içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri