Polonya vize reddi sonucunuz müracaat ettiğiniz portekiz konsolosluğunun yoğunluğuna göre değişse de genellikle 1-1,5 ay içinde sonuçlanır. Ancak konsolosluğun size cevap vermek için aslında 3 ay süresi vardır.
Vize red gerekçeniz ile Ligarba Turizm Vize Ekibimize ulaşmanız halinde itiraz dilekçenizi danışmanlarımız ile birlikte yazabilirsiniz. Polonya vize reddine itiraz ücretsizdir ve bu süreç 3 ay kadar sürebilmektedir.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız.
Kısa süreli Polonya ziyaretlerinde başvuru yapacağınız C tipi Schengen vizesi için sonuçlandırılma süresini ortalama 15 iş günü olarak hesaplayabilirsiniz.
Polonya vizesi başvuruları ekseriyetle 15- 30 iş günü içerisinde sonuçlandığından seyahat tarihinizden en az 30 gün önce Polonya vize işlemlerine başlamış olmalısınız.
İlgili 18 soru bulundu
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
Polonya vize istiyor mu? Polonya, Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları ile vize muafiyet tanınanlar dışında ülkeye giriş yapacak kişilerden vize istemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir.
Polonya vize red maddeleri kapsamında kişilerin verdikleri belgelerde eksikliklerin olması en temel sorunlar arasında yer almaktadır. Polonya vize reddi 10. Madde kapsamında ülkeye giriş için belirtilen neden ile sunulan belgelerin resmi birimler tarafından inandırıcı bulunmaması anlamına gelmektedir.
Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez.
Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir. Ret alan kişiler, başvuru dosyasındaki eksikleri tamamlayarak yeniden başvuru yapma yoluna gidebilir.
Polonya vize reddi pasaporta işlenir mi? Polonya vize reddiyle karşılaşan başvuru sahiplerinin pasaportlarına herhangi bir işaret konulmaz. Ancak Polonya vize reddi, 26 ülkenin oluşturduğu Schengen ortak sistemine not olarak düşülür ve sonraki başvurunuz sırasında bu durum başka bir konsolosluk tarafından görülür.
Vize reddi, genellikle başvuranın gerekli şartları karşılayamadığını gösterir. Bu, genellikle başvurudaki eksik bilgiler, belgelerin yanıltıcı veya hatalı olması, yetersiz mali kaynaklar veya başvuranın geçmişteki suç kayıtları nedeniyle olabilir.
Polonya'ya yapacağınız 3-5 gün konaklama süreli turistik vize başvuruları için otel ve uçak biletinizi satın almışsanız banka hesabınızda en az 25-30 bin TL para olmalıdır. 2024 yılında yapacağınız Polonya turistik vizesi için bankanızda göstereceğiniz bu para yeterlidir.
VFS Global Polonya vize takip işlemi VFS Global'in resmi internet sitesi üzerinden “başvurunuzu takip edin” seçeneğinin seçilmesi ile yapılmaktadır. VFS Polonya vize takip işlemi için gerekli bilgiler referans numarası ve doğum tarihi olup referans numarası vize başvuru merkezinden alınan makbuzda bulunmaktadır.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir. Fakat, Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi durumunda ücret iadesini sigorta şirketinizden alabilirsiniz.
Polonya'ya turistik ziyaret, eğitim, araştırma gibi amaçlarla seyahat edecek T.C. vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır.
2. madde ile alınan vize redleri ciddi red gerekçeleri değildir ve doğru vize başvuruları ile vize onayı alınabilmektedir. Eğer Schengen vize başvurunuz 2. madde gerekçe gösterilerek reddedilmişse yapmanız gereken önce otel ve uçak bileti rezervasyonlarınızın gerçek olup olmadığı kontrol etmek olmalıdır.
d) Çalışma vizesi: Türkiye'ye 29/8/2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55 inci maddesi kapsamındaki yabancılar ile bu kapsamda olmayan ve çalışma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Polonya vizesi alip sonra orda ogrenci vs olarak oturum alirsan o oturumla tum avrupa ulkelerini gezebilirsin.
İtirazınızın sonucu olumlu veya olumsuz olabilir. Eğer itirazınız kabul edilirse, başvurunuz yeniden değerlendirilir ve vize alabilirsiniz. Eğer itirazınız reddedilirse, vize alamazsınız. Son olarak, Schengen vizesi reddi itiraz süreci için bir hukuki danışmana başvurabilirsiniz.
Konsoloslukların vize reddi sebepleriyle ilgili listeleri vardır. Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Dışişleri Bakanlığı 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlarımız, askerlik, pasaport, nüfus, evlenme, vatandaşlık, noterlik gibi konsolosluk işlemlerinin yanısıra, vize, seyahat uyarıları gibi çok çeşitli konularda yönelttikleri sorulara cevap alabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri