Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir.
Polonya Vizesi
Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
Polonya Öğrenci Vizesi | D Tipi Ulusal Öğrenci Vizesi
· Buna ek olarak, her bir 180 günlük süre boyunca, Schengen üyesi devletlerin topraklarına giriş tarihinden itibaren, diğer Schengen ülkelerinin topraklarında 90 günü geçmemek koşuluyla seyahat edilebilir.
Polonya çalışma vizesi ile hangi ülkelere gidilir? Almanya, Polonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Polonya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Polonya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
İlgili 42 soru bulundu
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Kişilerin başvuru işlemleri sonrasında gerekli olan belgeleri toplaması üzerine gelecek olan vizeyi beklemeleri gerekmektedir. Ülkede çalışma hakkı kazanan ve çalışma iznine sahip olan bireylerin, 1 veya iki yıl vize alma hakları bulunmaktadır.
Bahsi geçtiği üzere Polonya D tipi Ulusal vize, Schengen vizesi başvuru tipi olarak benzese de tamamen birbirinden ayrıdır. Schengen Avrupa Birliği ve Schengen, üye devletler arasında sınır serbestliği sunarken Ulusal D tipi vizelerde sadece başvuru yaptığınız ülkenin vizesi verilir.
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. İltica başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, kendi ülkenizdeki koşullara bağlıdır. İltica etme olasılığı olan kişilere genellikle ilk etapta vize verilmez.
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek. Mültecilik başvurusu tamamlanmış ve reddedilmiş kişilere ise aylık 800 Euro ve 12 yaş altı çocuklarına da 400 Euro verilecek.
Oturum kartı için başvurduğunuz süreçte vizeniz biterse bu durumu belgeleyerek oturum kartınız çıkana kadar ikamet etmeye devam edebilirsiniz ancak Polonya'dan başka bir ülkede bulunamazsınız. Oturum kartınız resmi belge niteliği taşıdığı için kimlik yerine kullanabilirsiniz.
İltica başvurunuz kabul edilirse, size oturum izni verilir. Almanya'da mültecilerle ilgili üç ana koruma şekli vardır. Bir sığınmacı olarak, sığınma, mülteci statüsü veya geçici koruma hakkınız tanınabilir. Bunun yanı sıra, BAMF size sınır dışı edilmeye ilişkin ulusal yasak da ("Abschiebungsverbot") verebilir.
Polonya'da verilen daimî oturma izni size Polonya dışında bir ülkede çalışma hakkı vermez. Daimî oturma izni (kalıcı oturma kartı) yabancılara Schengen bölgesinde ki diğer ülkelere seyahat etme hakkı verir. Ancak, bir yabancının bu esasa göre kalış süresi 180 günlük süre içinde 90 günü aşamaz.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Polonya vatandaşları 90 güne kadar iş veya turistik amaçla ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vizeye ihtiyaç duymayacak.
Avrupa Birliği Adalet Divanı (ECJ) sorumlu Başsavcısı Jean Richard de la Tour'a göre, sığınma başvurusu reddedilen bir kişinin, bu arada dinini değiştirmesi ve bu nedenle de geldiği ülkede kovuşturulma tehlikesi ortaya çıkması halinde mülteci olarak tanınma hakkı bulunmaktadır.
Almanya iltica yasası 4. madde olarak yasada yerini almaktadır. En düşük koruma türüdür. Bir ülkede savaş ya da çatışma, iç karışıklık varsa ya da ölüm veya idam cezası varsa ya da işkence, aşağılayıcı, insanlık dışı uygulamalar varsa verilen bir iltica türüdür.
Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez.
Multi Vize
Bu tür bir vizeyle, vize alınan ülkeden veya bölgeden çıkış yapıldıktan sonra, vizenin geçerlilik süresi içinde istenilen sayıda ve tekrar vize almaksızın Schengen ülkelerine giriş yapmak mümkündür.
Ulusal vize adıyla da anılan 90 günü aşan konaklamaları kapsayan D vize ortalama 1 ay ila 3 ay aralığında cevaplanır. Çalışma izni, öğrenci değişimi ve Erasmus vizesi, yüksek lisans ve doktora vizesi gibi uzun süreli vize başvurularında süreç evrakların eksik teslimiyle daha da uzayabilmektedir.
d) Çalışma vizesi: Türkiye'ye 29/8/2003 tarihli ve 25214 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55 inci maddesi kapsamındaki yabancılar ile bu kapsamda olmayan ve çalışma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir.
Polonya D tipi ulusal çalışma vizeniz onaylandıktan sonra Polonya'da göçmenlik bürosundan oturum kartınız için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Oturum kartınızı gerekli merciilerden aldıktan sonraki ilk bir yıl sadece Türkiye ve Polonya arasında vize sorununa takılmadan seyahat edebilirsiniz.
Polonya çalışma izni sonuçlanma süresi Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekle beraber Randevudan sonra ortalama 10-15 gün sürmektedir. Polonya'da çalışma izni kaç günde çıkar ve evrak listesi için Vize Merkezi şubelerimizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri