Polonya Vizesi Hakkında Bütün Merak Edilenler. Polonya'ya turistik ziyaret, eğitim, araştırma gibi amaçlarla seyahat edecek T.C. vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır.
Polonya da ülkeye giriş için vize talep eden ülkeler arasında yer almaktadır. Polonya turistik vize ücretleri 2022 yılı için 99 USD olarak belirlenmiştir. Ülkelerin turist kabul etmeden önce vize istemeleri durumunda belirli bir ücret karşılığında seyahat edecek olan kişilerin vize çıkarması gerekmektedir.
Polonya Çalışma vizesi işlemlerinin konsolosluk tarafından yürütüldüğünü ve Schengen vizesine göre daha zor ve karışık olduğunu profesyonel bir destek almanız gerektiğini unutmayınız. Uzman desteğini konsolosluklarda vize başvurunuzun akıbeti için daha sağlıklı olacağını belirtmektedir.
Polonya Vize Başvuru Şartları
Öncelikle Polonya'nın bordo pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarından vize talep ettiğini bilmelisiniz. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan vatandaşlar ise 180 günde maksimum 90 gün konaklama şartı ile Polonya vizesinden muaftır.
Polonya'ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının seyahatlerinden önce vize almaları gereklidir. T.C. Diplomatik (Siyah), Hizmet (Yeşil) ve Hususi (Gri) pasaport sahipleri 90 günü geçmemek koşuluyla Polonya Schengen vizesinden muaftırlar.
İlgili 36 soru bulundu
Polonya Vize Ücreti Ne Kadardır? Kısa süreli seyahatler için Polonya vize ücreti 223 TL'dir. Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize hizmet servisinin komisyon ücreti de vize harç ücretine eklenmektedir. Polonya Schengen vize ücretleri başvuru sırasında nakit olarak ödenmektedir.
Banka Hesap Özeti: Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 25.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir.
Polonya çalışma izni alabilmek için en önemli şart Polonya'da bir iş bulmuş olmak ve Polonya'da bulunan şirketten bir davetiye almış olmak gerekmektedir. Çalışma izni alan kişilerin bu izni Polonya'da uzatma hakkı bulunmaktadır. Ayrıca Polonya'ya gittikten sonra oturum kartı da almalısınız.
Polonya vizesi başvuruları 15- 30 iş günü içerisinde sonuçlandığından Polonya Konsolosluğu vize başvurusu seyahat tarihinden en az 30 gün önce yapılmalıdır.
Polonya'ya turistik ziyaret, eğitim, araştırma gibi amaçlarla seyahat edecek T.C. vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır.
Türkiye'den Polonya'ya doğrudan uçuşlar bulunmaktadır. Türk Hava Yolları ve diğer birçok havayolu şirketi Polonya'ya sefer düzenlemektedir. Ayrıca, trenle veya otobüsle seyahat etmek isterseniz, Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden Polonya'ya düzenli seferler bulunmaktadır.
Sadece Polonya'da geçerli 1 yıllık sağlık sigortası. Bu evraklar temel evraklar olup, göçmenlik ofisi başvuru sırasında veya sonrasında sizden ek evraklar talep edebilmektedir. Oturum izni başvuruları en az 1 ay içinde kararla açıklanır ve başvuru sahibine tebliğ edilir. Bu süre 3 veya 5 aya kadar çıkabilmektedir.
D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı' ya Polonya'da hem calışma hem de oturum hakki saglar. D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı' ya Schengen ülkelerinde, 6 ay içerisinde 90 gün dolasım hakkı sağlar. 2. Yol OTURUM İZNİ (OTURUM KARTI):
Lehçe (język polski), Polonyalıların konuştuğu dil. Polonya'nın resmî dilidir ve 39 milyonu Polonya'da olmak üzere dünyada toplam 50 milyon kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilir. Hint-Avrupa dilleri ailesinin Slav dilleri öbeğine bağlı bir dildir.
Aslında Polonya bir Avrupa ülkesi olmasına rağmen son derece ucuz olan bir ülkedir. Ülkenin para biriminden dolayı yemek, içmek, konaklamak gibi zaruri ihtiyaçlar her zaman diğer Avrupa ülkelerine göre ucuzdur. Hatta ülkemiz ile kıyaslandığında ne kadar da ucuz olduğunu görmek mümkündür.
Polonya'da kalıcı oturma izni almak için, sürekli olarak en az beş yıl boyunca Polonya'da yasal göçmenlik statüsünde yaşamış olmak gerekmektedir. 90 günü geçen seyahatde bulunacaksanız Polonya ulusal vize almalısınız. Polonya oturma izni başvurusu için karar vermek yetkisi Polonya dış temsilcilikine aittir.
Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Ev kiraları şehre, bölgeye ve ev özelliklerine göre değişmekle birlikte genellikle 3 kişinin paylaşabileceği standart bir evin kirasının ortalama 350 – 600 Euro arasında olacağı söylenebilir. Polonya, Avrupa'da üniversite eğitimi almak için en ekonomik ülkelerden biridir.
Polonya'da çalışmak isteyen Türkler için öne çıkan meslekler yemek sektörü, bilişim teknolojisi, uluslararası pazarlama, ekonomi ve uluslararası firmalarda çağrı merkezinde çalışmak olarak sıralanabilir. Ülkede Türkler tarafından açılmış pek çok yemek işletmesi bulunmaktadır.
Polonya çalışma izni şartları; D tipi vize, şirketin çalışmayı onaylandığına dair belge, oturma izni ve dil yeterliliği olması gerekmektedir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Polonya vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Polonya konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri