Madde 9 - POMEM'lerde haftada en çok 30 saat ders yapılır. Ders saatleri günlere eşit olarak dağıtılır; ancak, öğrencilerin sportif, sosyal ve kültürel etkinlikleri için Çarşamba günü öğleden sonra ders yapılmaz. Dersler öğleye kadar 4, öğleden sonra 2 saat olarak belirlenir.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
e) Hafta Sonu İzni: Evci olmayan öğrencilere, mazeretlerinden dolayı POMEM Müdürlüğü tarafından uygun görülen hallerde, hafta sonu için verilen izindir. Öğrencilerin bu izni kullanabilmesi için evci izninde belirtilen yakınlarından birinin yanında kalacağını ispatlaması zorunludur.
Ülkemizde bulunan bu merkezler; Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) (Polis yetiştirir ve 6 ay eğitim verilir.) Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.) Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) (Komiser yetiştirir ve 11 ay eğitim verilir.)
a) Resmi tatil izni: Cumartesi, Pazar ve diğer resmi tatillerde gündüz verilen izindir. Görevli ve hafta sonu cezası almış olanlar hariç bütün öğrenciler izinli sayılır. Evci izni almamış olan öğrenciler akşam emredilen saatte yüksekokula dönerler. b) Yarıyıl izni: İki dönem arasında verilen iki haftalık izindir.
İlgili 24 soru bulundu
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
Madde 24 - POMEM'lerde eğitim-öğretim parasız, yatılı ve üniformalı olup öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. Ayrıca, öğrencilere Polis Meslek Yüksekokuluna yeni gelen öğrencilere ödenen miktar kadar harçlık ödenir.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür.
POMEM eğitim süresi toplam 8 ay sürmektedir. Eğitim programları farklı olan POMEM'lerde süreç, eğitim ve staj ile birlikte gerçekleştiriliyor.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
devamsızlık hakkı 20 gün.
Meslek hayatına polis olarak devam etmek isteyenlerin başvuru gerçekleştirdiği Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ile Polis Meslek Yüksekokulları'na (PMYO) şartlarında değişiklikler gerçekleştirildi. Buna göre adayların öğrenim sırasında evlenmeleriyle ilgili kısıtlamalar kaldırıldı.
– Öncelikle adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü akıllı cep telefon ve saat (belirtilen özeliklerin dışındaki tuşlu cep telefonu getirilebilir.), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM): POMEM'ler, öğrencileri lisans mezunlarından oluşan, 8 aylık kurs türü bir eğitim veren Polis Akademisine bağlı eğitim kurumları. POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir.
Adayların başarılı sayılabilmeleri için parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekiyor. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.
Askerliğini henüz tamamlamış olan polis adaylarında ise, 26 yaşından henüz gün almamış olması aranır. Kadın adaylarda da başvuru yapacak olan kadınların, 18 yaşlarını doldurması ve 24 yaşından daha gün almamış olması şartı aranır.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.
Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz.
Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
MADDE 7- (1) Staj eğitimi, Başkanlığa ait birimlerin yıllık çalışma takvimlerinde belirtilen tarihler arasında, PMYO öğrencileri için hafta sonu dahil en az otuz (30) gün süre ile yaptırılır. PAEM öğrencilerinin staj süresi ise PAEM Müdürlüğü tarafından çıkarılan yıllık çalışma takviminde belirtilir.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Polis Akademisine bağlı olarak ülkemizdeki polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet gösteren kurumlardan birisidir. Kurum, polis memurluğu için başvuru şartlarını sağlayan kişilere en az 4 ay olacak şekilde yatılı olarak eğitim vererek mesleğe hazırlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri