Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır.
MADDE 16 – (1) Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %30'u, fiziki yeterlilik sınavı puanının %30'u ve mülakat sınavı puanının %40'ının toplamıdır.
POMEM giriş puanı nasıl hesaplanır? Adayın KPSS puanının % 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25'i ve mülakat sınavı puanının % 50'sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'de, mülakatta ve fiziki yeterlilikteki puan yüksekliği esas alınır.
Polis alımı için başvuru yapmak isteyen adayların KPSS P3 puan türünden en düşük 60 puan ve üzerinde alması gerekmektedir.
Önlisans puanıyla polisliğe başvuru yapmak isteyen adaylar KPSS P93 puan türüne bakılırken, lisans puanıyla POMEM'e başvuracak olanların ise P3 puan türü dikkate alınacak.
İlgili 27 soru bulundu
Polis alımına başvuruda bulunacak adaylar, polislik KPSS taban puanlarını araştırmaya başladı. Polislik KPSS başvurusunda bulunmak için baraj puanı 60 olarak belirlenmiş durumda.
Bildiğiniz gibi POMEM e katılmak için adayların KPSS'den Ön Lisans için 65 ve Lisans için 60 puan almış olmaları gerekmekteydi. Bu kapsamda Taban puanlarda da Lisans seviyesinde en düşük 61 puan civarı ve Ön Lisans mezunlarında ise 68 puan Civarında taban puanlar olmuştur.
POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 2023
POMEM, her sene İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği bir taban puanı ile KPSS'ye giren adayların bu şartı sağlamasıyla başvuru yapması halinde değerlendirilerek alım yapmaktadır.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
30. Dönem POMEM alımları kapsamında, 01 - 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden başvurular alındı. Geçtiğimiz hafta ise 30. Dönem POMEM mülakat sınavına katılacak adayların sınav yeri ve tarihleri belli oldu.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.
Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
Bildiğiniz gibi POMEM e katılmak için adayların KPSS'den Ön Lisans için 65 ve Lisans için 60 puan almış olmaları gerekmekteydi. Bu kapsamda Taban puanlarda da Lisans seviyesinde en düşük 61 puan civarı ve Ön Lisans mezunlarında ise 68 puan Civarında taban puanlar beklenmektedir.
Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir. Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamıdır.
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
POMEM'e başvuru yapabilmek için ilk şart önlisans veya lisans mezunu olmaktır. Farklı olan diğer şart ise POMEM'e başvuru yaparken dikkate alınan sınav puanıdır. PMYO, YKS puanı ile başvuru alırken, POMEM, KPSS ile başvuru kabul etmektedir. POMEM'de eğitim süresi 4 ay olup yatılıdır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
29378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (6.800) erkek, (1.200) kadın, önlisans mezunu (1.700) erkek, (300) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacağı duyurulmuştur.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacaktır. Şurada Paylaş!
KPSS önlisans puanı ile polislik başvurusu için adayların en az 65 puan almaları gerekiyor. KPSS P3 puanı hesaplanırken Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Polisliğe başvuruda bulunmak için adayların en az 60 puan almaları gerekmektedir. Ardından polis olmak için çeşitli sınavlardan geçen adaylardan, bu sınav ve mülakatlarda başarılı olanlar polis olmaya hak kazanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri