Kağıt muffin kalıplarını silikon ya da metal kalıpların içine koyarak kullanmalısınız. Silikon ve karton kalıpları fırına verirken bir tepsinin içine dizmek fırına koyup fırından çıkarmayı kolaylaştırır. Kartonlarda durum yine biraz karışık. İçi karton dokusunda olanlar var, bunları yağlamanızda fayda var.
Mikseri yüksek ayarda çalıştırmak hava kabarcıkları yaratacağından keklerinizin gözenekli olmasına ve kolayca dağılmasına sebep olur. Keklerinizin hem kabarık hem de sağlam olması için hamur malzemelerini ilk önce tahta bir kaşık yardımı ile daha sonra da mikserin düşük ayarı ile kısa bir süre karıştırmanız yeterli.
Muffin kağıdını yağlayarak ya da yağlamadan kullanabilirsiniz.
Fırına direk girer, yanmaz , yapışmaz ve yayılmaz kağıttır.
İlgili 44 soru bulundu
Lezzetli keklerinizi kek kalıbından çıkarırken zorlanıyor musunuz? Öyleyse kek kalıbını yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanmayı deneyin. Böylelikle parmak ısırtan keklerinizi dağılmadan ve şekli bozulmadan servis edebilirsiniz.
Kağıtta Kek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemelerin hepsi çırpma kabına alınarak çırpılır. Muffin kağıtlarının yarısına gelecek şekilde paylaştırılır. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Üzerine 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edin. Spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı yağlanmış kalıplara pay edin ve daha önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
1- Emsan kek kalıbı
25 cm çapa sahip. Döküm kek kalıbı, düşme ve çarpma gibi durumlarda yamulma olmuyor. İçi ve dışı ısıya karşı dayanıklı, yanma yapmıyor.
Pişirme esnasında alüminyum folyo, yanmaz pişirme poşeti ya da yağlı kâğıt gibi ürünler asla kullanılmayacak!
Yapışmaz kaplaması sayesinde kekler kalıptan çok kolay çıkar ve kullanım sonrası temiz kalır. İlk kullanımdan önce yıkanması gerekmektedir.
Muffin; cupcake'den farklı olarak daha yoğun, az tatlı ve biraz da şekilsizdir. Napalım canım olacak o kadar. Klasik muffin tariflerindeki sıvı oranı, cupcake tariflerinde kullanılan sıvı oranından daha azdır ve bu temel farklardan bir tanesini oluşturur.
Muffin kabımızı fırına yerleştirelim ve 180 derece fansız ayarda 20 dakika kadar pişirelim.
Eğer çok fazla muffin yapmıyorsanız sert kâğıt kek kalıplarını ya da tek kullanımlık alüminyum kalıpları tercih edebilirsiniz.
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır.
Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Benzer şekilde ısı gereğinden fazla düşük gelirse kekin pişme süresi uzar. Bu süre zarfında kek hamuru içinde hapsolup kekin kabarmasını sağlaması gereken hava bulduğu boşluklardan kaçar ve ve içinde genleşip keki kabartacak hava kalmayan kekiniz kabarmaz, dolayısıyla çatlamaz.
Kağıt kalıpların bazıları da yağlı kağıt gibi hafif kaygan oluyor, bunları yağlamanıza gerek yok.
Oda sıcaklığında ağzı kapalı kapta 48 saat ömrü olan cupcake'ler taze tüketilmeli. Buzdolabına koyduğunuzda kötü ve lezzetsiz oluyor diye bir şey yok. Ama cupcake'lerimiz en önemli özelliği olan yumuşaklığını yitiriyor. Uzun sürede tüketilmesi planlanıyorsa ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda saklanabilir.
Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. İçinde un topakları kalmamasına özen gösterin. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C' fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Silikon kek kalıplarını kullandığınızda fırında ısı ayarı değişimi yapmanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor. Örneğin 20 dakika boyunca 180 derecede pişirdikten sonra ısı ayarını 200 dereceye alabilirsiniz. Bu ısı değişiminin silikon kek kalıplarına zarar vermediğini belirtelim.
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir.
Pişirme süreleri, yaklaşık olarak 35 dakika ya da 45 dakika pişirilme süreleri bulunmaktadır. Pişme süresinin en erken şekilde 10 dakika sonunda kapak açılabilir. Bu şekilde ıslak bir kekin kabarması ve hazır olması konuları hakkında bilgi edinilmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri