Polislik mülakatında, polislik mesleğine uygunluğu değerlendirilmek üzere bir komisyon tarafından mülakat yapılır. Komisyon, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen niteliklere sahip kişilerden oluşur. Komisyonda, genellikle bir psikolog, bir sosyolog, bir avukat ve bir polis memuru bulunur.
Değerlendirmede adayın; a) Konu hakkında bilgi düzeyi, b) Kendisinden istenileni kavrama, c) Özgüveni, ç) İfade etme yeteneği, d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır.
Sözlü Sınav Komisyonun Oluşumu ve Görevleri
Buna göre; Sözlü sınav komisyonu; Bakan veya görevlendireceği birim amiri tarafından belirlenen kamu görevlilerinden oluşacak bir başkan, iki asıl ve ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmek üzere iki yedek üyeden oluşur. Sözlü sınav komisyonu, üye tam sayısı ile toplanır .
POMEM giriş puanında mülakat sonuçları %50 belirleyici olacak. Mülakatlarda adayların kendini ifade etme, kendisinden isteneni kavraması, bilgi düzeyi gibi faktörler değerlendirmeye alınacak. POMEM mülakatlarında en az 70 puan alan adaylar başarılı olacak.
Kuruma giriş POMEM Giriş Yönetmeliği 5. Madde gereğince önlisans ya da lisans olmak suretiyle farklı alanlarda eğitim görerek mezunolan kişilerin başvurabilmesi öngörülmüştür. Dolayısıyla önlisans ve lisans mezunu olmayan kişilerin POMEM'e başvuru yapması mümkün değildir.
İlgili 39 soru bulundu
Öğrenci müracaat tarihinden itibaren iki (2) aylık süre dolmadan evlenemez. Yapılacak soruşturma sonucuna göre öğrencilerin evlenmelerine POMEM Müdürünün onayı ile izin verilir.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
2022 Önlisans Polis Alımında KPSS Puanı Kaç Olmalı? KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ...
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
İş görüşmesi soruları ve cevapları ,alan doğrultusunda değişkenlik gösterir. Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer. Bu süre mülakat yapan kişi, işin niteliği ve başvuran adayların özel durumları olup olmasına göre değişebilir.
d) (Değişik:RG-19/1/2019-30660) Mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur.
Polislik mülakatında, polislik mesleğine uygunluğu değerlendirilmek üzere bir komisyon tarafından mülakat yapılır. Komisyon, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen niteliklere sahip kişilerden oluşur. Komisyonda, genellikle bir psikolog, bir sosyolog, bir avukat ve bir polis memuru bulunur.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
O yıl alınacak erkek ve bayan öğrenci sayısının en fazla üç (3) katı kadar aday mülakat sınavına katılmaya hak kazanarak POMEM Öğrenci Adayı olur.
Sonuçların açıklanıp asil-yedek olaylarının belli olması sonunda, asil olarak kazanan adaylar belirlenen tarihlerde geçici kayıt ve intibak eğitimine gideceklerdir. Adaylar intibak eğitimine başlama tarihleri gerekli sitelerden öğrenmelidirler.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
30. Dönem POMEM alımları kapsamında, 01 - 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden başvurular alındı. Geçtiğimiz hafta ise 30. Dönem POMEM mülakat sınavına katılacak adayların sınav yeri ve tarihleri belli oldu.
Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)” olarak ...
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz.
Polislik KPSS başvurusunda bulunmak için baraj puanı 60 olarak belirlenmiş durumda. Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür.
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
POMEM eğitim süresi toplam 8 ay sürmektedir. Eğitim programları farklı olan POMEM'lerde süreç, eğitim ve staj ile birlikte gerçekleştiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri