Motor terminallerindeki gerilim dengesizliği, gerilim dengesizliğinden 6 ila 10 kat daha fazla bir büyüklüğe sahip olabilen yüksek akım dengesizliğine neden olur. Dengesiz akımlar; tork dalgalanmasına, artan titreşime ve mekanik strese, artan kayıplara ve motorun aşırı ısınmasına neden olur.
Sebebi Zıt EMK nın azalmasıdır. Motorların bir iç direnci vardır birde Zıt EMK'sı. Zıt EMK düştükçe motorun üzerine düşen gerilim artar iç direç sabit olduğundan motorun çektiği akımda artar. Motorun deviri arttıkça Zıt EMK artar, devir düştükçe Zıt EMK düşer.
Bir elektrik güç sisteminde aşırı akım, iletkenlik süresi boyunca beklenenden daha büyük bir elektrik akımı bulunduğunda aşırı ısı üretilmesi ve bununla birlikte yangın veya ekipman hasarına yol açılmasına sebep olan durumdur. Aşırı akıma sebep olan genel nedenler aşırı yük, yanlış tasarım veya topraklama hatasıdır.
Dalgıç motorlarda voltajın artması ve azalması akımın artmasına neden olur. Motorlarda çalışma voltajı toleransı ±%10'dur ve voltaj bu değerler arasındayken motor akımında çok hafif dalgalanmalar olur. Tecrübeler göstermiştir ki düşük voltaj, yüksek voltajdan daha sık karşılaşılan bir sorundur.
Asenkron motor; rotor sıkışması, iki fazda kalma, motor miline bağlanan aşırı yük gibi birçok nedenden dolayı şebekeden aşırı akım çekilmesine neden olur. Çekilen aşırı akım stator sargılarını ısı artışı meydana getirir.
İlgili 20 soru bulundu
Asenkron motorların devir sayısı, stator sargıları kutup sayısına veya motorlara uygulanan gerilimin frekansına göre değişir. Frekans sabit ise değişik devir hızları ya farklı kutup sayılı ayrı sargılardan veya aynı sargıda yapılan farklı kutup sayılı (Dahlender Bağlantı) bağlantıdan elde edilir.
Motor eğer bu biçimde çalışmaya devam ederse çok tehlikeli ve istenmeyen bir durumdur. 3 fazla çalışma için yapılan motorlar, 2 faza kalırsa elektrik şebekesinden yüksek akım çeker. Yüksek akım ise sargıları ısıtır. 2 faz enerji uygulanan motorda dönme olmaz ve sargılar çok fazla ısınarak zarar görebilir.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Çalışma yapıları gereği elektrik sigortasının koruma sağlamadığı motorları korumanın yolu ise röle kullanımından geçmektedir. Bu bağlamda Aşırı Akım (Koruma) Rölesi nedir sorusunun yanıtı da, motor sargılarının ve sistemlerinin aşırı akımlara karşı korunmasını sağlayan cihaz şeklinde ifade edilebilir.
Devre kesici, devrenin normal koşullarında akımları tespit edebilen, destekleyen ve kesebilen mekanik bağlantı cihazıdır. Bu aparat ayrıca belirli bir zamanda destekleyebilir ve kısa devre akımları gibi devre için belirtilen anormal koşullar altında akımları kesebilir.
Devre üzerinde olası bir kaçak akım olması durumunda ise toroidal akım trafosunun üzerinde akım dengesizliği sonucu fark akımı (kaçak akım) oluşur. Bu fark akımı, kaçak akım rölesi tarafından algılanarak devre üzerindeki enerji çok kısada bir sürede kesilir, böylelikle kaçak akım oluşmasını önlenir.
Aşırı Akım Röleleri, aşırı akımların elektrik motorlarına vereceği zararı önlemek amacıyla kullanılır.
Doğru akım motorlarında yol verme işlemi rotor hızının sıfırdan, sürekli çalışma hızına ulaşması için yapılan işlemdir.
Kalkış akımı, bir elektrikli cihaz ilk açıldığında cihaza akan ani veya anlık akım artışıdır.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Cacheng 12 Volt Dc Drenaj Dalgıç Pompa Sintine Pompası
Temiz su aktarımına ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilir bir üründür. Maksimum 10 metre yüksekliğe kadar su basabilir.
7,5 hp dalgıç pompalar, 110 metreden daha az derinlikte olan kuyulardan su çıkartma sürecinde etkili olmaktadır. Saatte ortalama 14 ton su çekebilen bu pompaların bu istatistiği, derinliğe göre de değişebilmektedir.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
7,5 Hp Dalgıç Pompa Kaç Ton Su Basar? 110 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
Makinelerde çoğu kez nötr kullanılmamasının sebebi, üç fazın dengeli olması ve vektörel olarak ifade edersek dengeleyici bir güce ihtiyaç duyulmamasıdır. Daire ve ofis tarzı yerlerde ise bu durum tam tersidir.
Üç fazlı sistemler, aynı güçteki yükleri daha etkin bir şekilde taşıyabilir ve daha yüksek güç gereksinimlerini karşılayabilir. Bu nedenle, endüstriyel tesisler, büyük ticari binalar ve sanayi uygulamaları gibi yüksek güç gerektiren alanlarda üç fazlı sistemler tercih edilir.
Dengesiz akımlar; tork dalgalanmasına, artan titreşime ve mekanik strese, artan kayıplara ve motorun aşırı ısınmasına neden olur. Gerilim ve akım dengesizlikleri ayrıca; gevşek bağlantı ve aşınmış temas problemleri gibi bakım sorunlarının da göstergesi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri