Kalçadan kilo almak için öncelikle düzenli olarak egzersiz yapmanız ve kalori alımını artırmanız gerekmektedir. Kardiyo egzersizleriyle kalça kaslarınızı daha belirgin ve güçlü bir hale getirebilirsiniz. Fındık, fıstık, badem ve avokado gibi yüksek değerli besinler ile öğünlerinizi destekleyebilirsiniz.
Barbunya, kuru fasulye, nohut, çökelek peyniri, tavuk göğsü, protein tozu kalçayı büyütmeye yardımcı olan gıdalar arasında yer almaktadır.
Baklagiller (mercimek, fasulye, bezelye ve yer fıstığı dahil), kas sentezi sürecinizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak proteinle doludur. Diyetinize bir bardak baklagil dahil etmek, kalça kaslarınızın büyümesini artırabilir. Ayrıca enerji üretiminde yer alan iyi bir magnezyum kaynağıdırlar.
KALÇA VE UYLUK
Bu tür kilo alımı genellikle hormon dengesizliği ile ilgilidir. En sık ergenlik, menopoz ve yaşamınızdaki diğer zamanlarda hormonlarınız dengesiz olduğunda olur. Bu tür kilo artışlarından kaçınmak istiyorsanız, uzun süre oturmaktan, sigara içmekten ve çok miktarda alkol almaktan kaçınmalısınız.
Bölgesel olarak kilo almak mümkün değildir. Vücut genel olarak kilo alır veya verir. Kilo alınan veya verilen bölgeler belirli bir şekilde şekillenmez. Vücudun şekli ve kilo dağılımı genetik faktörler ve hormonlar tarafından etkilenir.
İlgili 37 soru bulundu
Demirtaş, üst kısmın ince olmasına rağmen yağların bel ile ayak bileği arasındaki bölgede kontrolsüzce biriktiğini vurgulayarak şu bilgileri veriyor: “Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz ve kilo kaybı vücudun üst kısmından olur.
Basen, kalça ve göbek gibi bölgelerde daha çok genetik olarak yağ birikimi yaşanıyor. Karın ve bel çevresinde ise genellikle metabolik veya hormonal etkenlere bağlı fazla yağ birikimleri oluşabiliyor. Doğum ve doğum sonrası nedenlerden, hareketsiz yaşamdan kaynaklı nedenlerden de bölgesel yağlar oluşabiliyor.
1 günde 1 kilo alınır mı? Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Aşırı karbonhidrat ve protein alımı da bacaklarda yağlanmalara sebep olur. University of Georgia'nın araştırmalarında, yağ hücrelerinde gelişebilme özelliğine sahip bir hücre kültürüne omega 3 yağ asitleri eklendiğinde yağ hücrelerinin aktivitelerinin durduğu vurgulanıyor.
Kalça büyütme estetiği ameliyatı ne kadar sürer? Kalça büyütme estetiği uygulanacak olan işleme ve kalçanın yapısına göre değişmekle birlikte 1 ila 2 saat aralığında sürebilir.
Antrenman sıklığı olarak haftada 2, en fazla 3 gün bacak ve kalça kaslarımızı çalıştırmak yeterli olacaktır ve bu günlerde nasıl antrenmanlar uygulamak lazım ve nelere dikkat etmeliyiz bunlara değinelim, Antrenman sıklığı 2 veya 3 olduğuna göre her antrenmana çok fazla egzersiz eklemeye gerek olmayacaktır.
En iyi kalça büyütme egzersizleri denilince akla ilk gelen egzersiz hareketlerinden biri hip thrust egzersizi hareketidir. Bu egzersiz hareketi gluteus maksimus kasının temel görevi olan kalça ekstansiyonunu en iyi gerçekleştiren egzersizler arasında yer almaktadır.
Kalçayı sıkıp bırakmak ne işe yarar? “Kalçayı sıkıp bırakmak” genellikle bir egzersiz tekniği olarak kullanılır ve kalça kaslarını hedef alır. Bu egzersiz, gluteus maximus (büyük kalça kası) gibi kalça kaslarını aktive etmek ve güçlendirmek için yapılır.
Harekete başlamak için sırtüstü yere uzan ve ayak tabanlarını yere koy. Dizlerin bükülü ve ellerin vücudunun yanında olsun. Ardından kalça kaslarını sıkarak belini yukarı doğru kaldır. En üst noktada kasların sıkılı bir şekilde 5 saniye kadar bekle ve yavaşça başlangıç pozisyonuna geri dön.
Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Kırmızı et: Kırmızı et, yağ oranı yüksek bir protein kaynağıdır. İşlenmiş gıdalar: Fast food, dondurulmuş pizza, cips gibi işlenmiş gıdalar, yüksek kalori ve yağ içeriğine sahiptir.
Cici Bebe kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle de çocuklarda kilo artışı için tercih edilmektedir. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin de süt ile tükettiği bilinmektedir. Lif ve nişasta içerdiği için kilo alımına neden olur.
1 ayda 20 kilo verme gibi sağlıklı olmayan hedefler koymak yerine, ay ay düzenli kilolar vermek sağlığınız açısından daha olumlu olacağı gibi, aynı zamanda da daha fit, formda ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. 20 kilo vermek istiyorsanız bunun için 6 aylık bir süreç gerekir.
Bacaklardan kilo almak için beslenme şeklinizi besin değeri yüksek gıdalar ile sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle bacaklarınızın kilo alması için diyet programınızda protein ağırlıklı besinlere, süt ve süt ürünlerine yer verebilirsiniz. Diyet ile birlikte bacak egzersizleriyle kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Genetik yatkınlık: Özellikle basen, kalça ve göbek gibi bölgelerde öne çıkan bölgesel yağlanmanın en büyük sebebi genetik yatkınlıktır. Hormonlardaki düzensizlikler: Karın ve bel çevresinde hormonal sebeplere bağlı bölgesel yağlanma görülmesi sık sebeplerinden biri hormonlardaki düzensizliklerdir.
Kilo almanın sık görüldüğü hormon hastalıkları, sıklıkla tiroit bezi yetmezliği , insülin direnci, prolaktin yüksekliği, kortizol fazlalığı veya böbreküstü bezinin aşırı çalışmasıdır.
D vitamini yetersizliği çok ciddi sağlık sorunlarına yol açmasının yanı sıra; kilo vermeyi güçleştiriyor, kilo almayı ise kolaylaştırıyor. Bir kişinin D vitamini ihtiyacının sadece yüzde 10'u besinler aracılığıyla sağlanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri