Porselen mutfak tezgahı ılık su ile içerisine üretici tarafından tavsiye edilen dozda temizleyici madde eklenerek kullanılabilir (Hidrolik asit ve türevlerini içeren ürünlerden kaçının). Ilık suyla yıkayın ve bez ya da benzeri bir şeyle kurulayın. Tezgahın üzerine sıvı döküldüğü takdirde, hemen kurulanmalıdır.
Tezgahı günlük olarak temizleyin: Tezgahı günlük olarak nemli bir bez veya süngerle temizleyin. Lekeleri temizleyin: Eğer tezgah yüzeyinde lekeler varsa, bir temizlik bezi veya sünger kullanarak sıcak su ve deterjan karışımıyla lekeyi hafifçe ovun.
Malzemenin sertliğine rağmen bu parçalar genellikle kırılgandır ve zarar görmesi kolaydır. Porselen temizlerken ağartıcı ve kimyasal temizleyicilerden her zaman kaçınılmalıdır. Bunun yerine, yumuşak bir süngeri nemlendirip üzerine biraz karbonat serpip, lekeyi çıkarmak için alanı nazikçe ovalayarak lekeleri giderin.
Hayır. Porselen tezgahlar leke tutmaya oldukça dirençlidir. Her türlü ev tipi kimyasal temizleyicilerle yüzeyi silinebilir.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz. Siyah mutfak tezgahı nasıl temizlenir denildiğinde akla ilk olarak karbonat gelmelidir.
İlgili 28 soru bulundu
Bir kabın içerisine 2 paket karbonat dökün ve üzerine su ekleyerek karıştırın. Karışımı tezgaha dökün ve bezle ovalayarak silin. 10 dakika bekledikten sonra ıslak ve temiz bir bezle tezgahın üzerini tekrar silin. Mutfak tezgahı su lekelerinden arınacaktır.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
İnatçı gıda lekeleriyle karşılaşıyorsanız nemli bir bez veya kağıt havlu üzerine ufak bir miktar aşındırıcı özellik taşımayan düşük oranda çamaşır suyu içerikli bir deterjan dökebilirsiniz. Daha sonra yüzeyi dairesel hareketlerle hafifçe silerek durulayabilirsiniz.
Birbirinden göz alıcı renk ve tasarımlarla üretilen porselen tezgahların, güneş ışını ya da uzun süre kullanım gibi nedenlerle renklerini kaybetmiyor oluşu onların bir ömür kullanılabilir olmasını sağlamakta ve bu yüzden mutfak tasarımında akıllı bir yatırım olarak karşımıza çıkmaktadır.
Porselenlerinizin üzerindeki koyu lekeleri temizlemek için çizmeyen türden bir bulaşık temizleyici ile birazda hidrojen peroksidi karıştırın. Bu karışımın içerisine 1 çay kaşığı kadar tartar kremini ilave edip tekrar karıştırın. Ardından da leke olan bölümleri bu karışım ile tamamen kaplayın.
Sadece çizikleri yumuşak bir ovalama pedi ile ovalayın. Bu ürünü kullanırken alüminyum tavaların neden olduğu çizikler kolayca çıkmalıdır. Çamaşır suyu ve bar Keeper Friend tüm çizikleri kaldıramazsa, kalanlar yüzeyden biraz daha derin olabilir.
Sırlama, otomatik daldırma ve püskürtme makineleriyle yapılır. Öncelikle sırlanan tüm mamullerin, ürünlerin fırın plakalarına yapışmaması için ayakları silinir ve fırına yüklenir. Sırlı pişirim, sert porselen ürünlerde 1350°C-1400°C'de, 6-9 saatte redüktif atmosferde yapılır.
Kırılmaz. Porselen tezgahlar kolaylıkla kırılan bir malzeme değildir. Çünkü evimizin en sık kullanılan alanı mutfaklar için üretilmiştir. Bu nedenle porselen tezgahlar darbeye dayanıklıdır ve kırılmazlar.
Mutfak Tezgahı Temizliği
Tezgahı temizlemeden önce üzerindeki bütün malzemeleri kaldırın, ardından cif sıkıp bir süre bekleyin. Cif iyice tezgahtaki yağı çözdükten sonra bir bez yardımıyla silin. Mutfak temizliği bu kadar!
En zorlayıcı mimari projelerde bile en etkili çözümler sunan, geniş renk ve yüzey yelpazesine sahip, ileri düzey teknoloji ürünü levhadır. Çizilmez, yanmaz, leke tutmaz ve en önemlisi doğal bir malzemedir. Sıfır sıvı emilimiyle suya dayanıklı ve su geçirmezdir.
Ufak bir kap içine 1 paket karbonat dökün. Karbonatın üzerine 1 bardak ılık su ekleyerek karıştırın. Karışan suyu yumuşak sünger yardımıyla alın ve mutfak tezgahınızı tamamen silin. Lekeli yerler için biraz güç uygulayabilirsiniz.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Isı Direnci
Sıcak bir tencereyi doğrudan yüzeyine oturtursanız kuvars erimez. Bununla birlikte, zaman içinde bükülme ve renk solmasını önlemek için kuvars tezgahları sıcak nesnelerle doğrudan temasa maruz bırakmaktan kaçınmak en iyisidir. Porselen tezgahlar, ısı direnci açısından iki malzeme arasında en üstün seçimdir.
Porselen tezgahlar kolay çizilmez ve kolay leke tutmazlar, 1400°C'ye dayanan bir malzeme olarak ısı dirençleri yüksektir. Dolayısıyla tezgah üzerinde kesme işlemi yapabilir, sıcak tencere, tava ve fırın tepsilerini doğrudan tezgah üzerine koyabilirsiniz.
Sirkeyi suyla seyrelterek bir sprey şişesine dökün. Lekeye sirke-sulu karışımı püskürtün ve birkaç dakika bekletin.Daha sonra temiz bir bez veya süngerle ovuşturarak lekeyi çıkarın. Temizleme işleminden sonra lekenin olduğu bölgeyi temiz suyla durulayın. Ardından bir temiz bez veya havluyla yüzeyi kurulayın.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Kullanılan asitli ve çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri mermerin içerisindeki kirecin okside olmasına ve mermerin sararmasına yol açar. Aynı zamanda, uzun süreli suya temas da mermerin sararmasına yol açan nedenler arasındadır.
Nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjan en ideal temizlik için yeterlidir. Çimstone, sahip olduğu kompakt yapısı ile leke tutmaz. Sadece silmekle yüzey, ilk günkü yeni ve temiz görüntüsüne kavuşur.
Sirke: Sirke mermer yüzeylerdeki kireç lekelerini çıkarmak için yaygın bir yöntemdir. Eşit miktarda sirke ve suyu karıştırın. Lekenin üzerine dökün. 10 dakika kadar bekletin ve daha sonra ılık suyla durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri