Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
Portbebe ürünleri, yenidoğan sürecinden itibaren rahatlıkla kullanılabilir. Ürün, modeline göre değişkenlik gösterse de genel itibari ile bebeklerde 9-12 ay aralığına kadar kullanılabiliyor. Özellikle seyahat ederken tercih edebileceğiniz bu ürün ile bebeğiniz de siz de rahat edebilirsiniz.
Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Portbebe, yenidoğan bebeklerin ilk aylarında yaşamlarını sürdüreceği ergonomi endeksli bir yataktır. Bebeğinizin ideal pozisyonda uyuması için portbebe gereklidir. Bebeğinizin sağlığını ve konforunu öne çıkaran portbebe ile bebeğinizi her yere götürebilirsiniz.
Yani ana kucağı puset yerine ergonomik bir kanguru taşıma sürecini daha kolay bir hale dönüştürebilir. Diğer yandan puset fiyatı ile ergonomik kanguru fiyatı karşılaştırıldığında yine kanguru avantajlı olacaktır. Aslında amaç aracınızda taşımak ise bebek araba puseti düşünebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Anneler bebeklerinin doğumundan itibaren puset kullanmayı tercih ediyor. Siz de bebeğinizin konforunu göz önünde bulundurarak ve pusete yatırıldığında tepkilerini ölçerek uygun zamanı bulabilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyacına göre sırtına destek olacak şekilde bir battaniye ya da yastık yerleştirebilirsiniz.
Pusetler kolay bir şekilde katlanabilir yapıya sahip olduklarından dolayı bebeklerin burada güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etme imkanını sağlamaktadır. Özellikle uyku durumundaki bebeklerin burada rahat bir şekilde uyuduğu görülmektedir.
Bebek puset modelleri bebeklerin yeni doğan halinden başlayarak iki yaşlarına kadar güvenle taşınmasını sağlar.
Puset katlanabilir bir yapıya sahip olan ve bebeklerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya yönelik olarak tasarlanan seyahat aracıdır.
Belirli ağırlığa gelen bebeklerin konforlu ve güvenli bir şekilde taşınması için bebek puseti gerekmektedir. Bebeklerin arabada veya dışarıda taşınmasını sağlayan bebek puseti tam yatış pozisyonuna ayarlanabilmektedir. Hafif olmasından dolayı kolayca hemen her yere taşınabilmektedir.
Buna bağlı olarak eğer kilosu 36'nın altında, boyu da 150 cm'nin altında olan çocuklar, oto koltuğu kullanmak zorundadır.
Ana kucaklarının sadece ev içerisinde kullanılması için üretilenleri de mevcut. Bunlar ise ev tipi ana kucağı olarak adlandırılıyor. Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Bebekli yolcularımız çanta tipi pusetle (portbebe) yolculuk yapmayı tercih ederlerse, 70x30 cm boyutlarında puseti, check-in işlemi sırasında kabin bagajı olarak kabul edilir.
Bunun yanı sıra ana kucağı içerisinde uyuması da önerilmiyor. Sürekli olarak oturur pozisyonda durması, bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sürenin yanında ana kucağı kullanırken temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.
Ne zaman ana kucağı kullanmaya başlanır? Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir.
Bu doğrultuda İlk 3 ay için bebek adına kanguru ürünlerine destek olarak yenidoğan aparatı kullanmak gerekir. Bebekler ilk 3 ayını doldurana kadar yeni yenidoğan aparatını kullanarak kangurular değerlendirilebilir. Daha sonra 3 ayın dolması ile beraber normal şekilde alınan kanguru ürünü rahat biçimde kullanılabilir.
Ana kucağı oto koltuğu olarak da rahatlıkla kullanılabilir.
Ana kucağı alırken en çok dikkat etmeniz gereken malzeme kalitesi olmalıdır. Bebeğiniz uzun süre ana kucağında kalacak ve hatta uyuyacaktır. Terletmeyen, sağlığa zarar vermeyecek kumaşlar kullanılmış olmalıdır. Emniyet kemeri sağlam ve geniş olmalı, bebeği rahatsız etmemelidir.
Bebek araba koltuğu bir yaşından küçük bebeklerin kalbini durduruyor. Araç içi bebek koltukları hayat kurtarıyor. Ancak bir yaşından küçük bebeklerin 30 dakikadan uzun süre araç içi bebek koltuğunda kalması kalbini durdurabilir.
Bazen bebeklere uykuyu öğretmek, kendi kendine uyumasına destek olmak amacı ile ağlasa da yanına gitmeyerek uyuma davranışı öğretilir. Bu, çocuğun psiko-sosyal gelişimi için yanlış bir uygulama olmakla beraber, ileriki yaşantısında da birçok soruna neden olabilir.
Bebeğinizi kucağınıza almak için öncelikle bebeğinizle konuşmak, ona nazikçe yaklaşmak, iletişim kurmak bebeğinizin güvende olduğu hissine kapılmasını sağlar. Bebekler 8. haftaya kadar baş kısmını ve kaslarını kontrol etmekte zorluk çekerler. Bu nedenle onun vücudunu destekleyerek kucağınıza almanız oldukça önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri