İzleyicilerin uzaktan okuyabilecekleri bir yazı tipi stili seçin. Arial veya
Bu harfler ekranda ve yansıtılan görüntüde daha kolay okunur ve algılanır. Bu yüzden, bilgisayar destekli sunumlarınızda Sans-Serif yazı tipleri kullanmak daha uygundur: Sans-Serif kategorisindeki yazı tiplerinden bazıları: Arial, Helvetica, Tahoma ve Verdana.
Slaytların tümünde aynı yazı karakterleri kullanılmalıdır. Başlık boyutları: 32 - 36 - 44 - 48, Orta derece yazılar: 32 - 36, En küçük yazılar ise: 24 - 28 arası, eğer mecburiyet varsa 22 punto olarak kullanılmalıdır.
Times New Roman, Verdana, Comic Sans, Monaco, Calibri yazı fontları; en iyi ve en çok tercih edilen yazı fontları arasında yer almaktadır.
Görünüm sekmesinde Asıl Slayt'ı tıklatın. Asıl Slayt sekmesinde Yazı Tipleri'ne tıklayın ve ardından tema için istediğiniz yazı tipine tıklayın.
İlgili 20 soru bulundu
Arial veya Calibri gibi basit bir yazı tipi stili seçmek, mesajınızı ifade etmek için size yardımcı olur. Okunabilirliği bozan, özellikle küçük boyutlardaki çok ince veya dekoratif yazı tiplerini kaçının. İzleyicilerin uzaktan okuyabilecekleri bir yazı tipi boyutu seçin.
Madde 7- Resmî yazışmalarda A4 (210x297 mm) ve A5 (210x148 mm) boyutunda kağıt kullanılır. Madde 8- Bilgisayarla yazılan yazılarda “Times New Roman” yazı tipi ve 12 karakter boyutunun kullanılması esastır.
1. Yazılar Microsoft Word Belgesinde hazırlanmalıdır. Sayfa kenar boşlukları “Normal (2,5cm)” olmalıdır. Ana metin “Arial” yazı tipinde ve font büyüklüğü 11 punto olmalıdır.
Eller önde olmalıdır. Hiç bir sunumda ellerin görünmediği, avuç içinin ortada olmadığı bir durumda olmamanız gerekir.
Harf büyüklüğünün Times New Roman için 12 punto, Arial için 11 punto olması esastır. Ancak gerekli hâllerde metinde harf büyüklüğü 9 puntoya, iletişim bilgilerinin yazımında ise 8 puntoya kadar düşürülebilir.
İyi bir PowerPoint sunumu konunun özünü içermeli ve çok fazla slayttan oluşmamalıdır. Bir sunum 15-20 dakikayı geçmemelidir. 5-6 slaytta bir resim veya grafik bulunmalıdır. Sunumun dili dinleyiciye göre basitleştirilmelidir.
Verdana, yaygın olarak kullanılan bir sans-serif yazı tipidir. Matthew Carter tarafından Microsoft için tasarlanmıştır. İsmin kökeni İngilizce verdant (yeşil anlamına gelen) isimli sıfattan gelmektedir.
Her slaytta en fazla altı satır, Her satırda en fazla altı kelime olmalı, Altı slayttan sonra mutlaka grafik veya resim içermelidir.
Resmi yazışmalar için kural: Times New Roman veya Arial
Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 6. maddesine göre tüm resmi yazışmalarda 12 punto Times New Roman ya da 11 punto Arial kullanılması, yaptırımı olmasa da hukuki bir zorunluluk.
Ancak üst yazının ekleri için kâğıdın her iki yüzü de kullanılabilir. için 11 punto olması esastır. Ancak gerekli hâllerde yazı alanında harf büyüklüğü 9 puntoya, Page 4 iletişim bilgileri kısmında ise 8 puntoya kadar düşürülebilir. Belge eklerinde farklı yazı tipi ve harf büyüklüğü kullanılabilir.
- Yazılar, A4 boyutunda MS Word uyumlu programda Trans Baskerville veya Times New Roman yazı karakterinde yazılmalıdır.
Font, belli bir yazı tipinin farklı karakterlerine işaret eder. Bir font; harfler, rakamlar, noktalama işaretleri ve diğer karakterlerin tümünü içerir. Basılı ya da dijital ortamlarda kullanılmak üzere hazırlanan fontlar, yazı tipinin boyutu, ağırlığı ve stili gibi özelliklerini belirler.
Android telefonlarda font değiştirme özelliği yer almaktadır. Bu sebeple Ayarlar sekmesinden Ekran ve Yazı Tipi menüleri takip edilmelidir. Buradan kullanıcılar yazı tipi ve fontunu değiştirebilmektedir. Bununla birlikte Ayarlar ve Erişebilirlik sekmesinden yeni yazı tipleri de cihaza indirilebilmektedir.
Font, yazı tipi anlamını taşımaktadır. Harflerin şekli, boyu, en gibi özelliklerinin bütün olarak ele alan yazı tipleri font nedir sorusunun cevabıdır.
Gözden Geçir > Yazım Denetimi'ni seçin. Yazım Denetimi bölmesindeki önerilerden doğru yazımı seçin. Hatayı düzeltmek için Değiştir'i seçin. Bu hata, belgede birden fazla yerde yapılmışsa Tümünü Değiştir'i seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri