Prefabrik binaların nakliyesi; kamyon, tır, gemi, tren veya kargo uçakları ile yapılmaktadır.Ortalama 7m ahşap kaslı bir kamyon 90 m² prefabrik bina malzemesi alır.Ortalama toplam ağırlık 7-9 ton arasında değişir.
Özel Bükümlü Galvaniz Sacdan elde edilen kafes şeklinde ve kiriş şeklinde panellerin birbirleriyle birleştirilmesinden oluşur. 300 kg/m² olarak hesaplanır.
Firma yükümlülüğünde gerçekleşecek üretim ve uygulamalar dahil 100 m2 prefabrik evin yapımı için ne kadar harcama yapmak gerekir? 2022 yılı ortalama rayiçlerine göre 100 m2 prefabrik evin yapımı için firmaya ödenecek fiyat 305.000 TL civarındadır.
Ortalama 50 m² plan büyüklüğüne sahip 1+1 prefabrik ev fiyatları 275.000 TL'den başlamaktadır.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar. Prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk tüm iklim bölgelerinde tercih edilen yapılardır.
İlgili 26 soru bulundu
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Kesinlikle uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. Soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekmektedir. Ekstra olarak hazırladığınız baca sisteminiz sayesinde prefabrik evinizde soba yakabilirsiniz. Elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Tarla konumundaki arsaya prefabrik ev yapmak için gerekli ilk şart arsanın yola cephesinin olması. Yola cephesi bulunmayan parsellere prefabrik ev yapamazsınız. Yapacağınız ev tarlanın maksimum %5'ini kapsamalıdır. Kanunlar tarla üzerine en fazla 250m2 prefabrik ev yapılmasına izin vermektedir.
Prefabrik ev fiyatına dahil edilmeyen dikkat edilmesi gereken ekstra maliyetler; Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2023 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Yerleşim planına uygun olarak tasarlanabilen prefabrik evler istenildiği zaman sökülerek başka bir yere de nakil edilebilmektedir. Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Prefabrik ev ücretinin yanı sıra ruhsat ücreti de 20.000 TL'dir. Daha öncesinde fabrika ortamında parçaları üretilip sahada monte edilen prefabrik evler, standart evlere göre çok daha uygun fiyata sahiptir. Yapılışları çok daha kolaydır ve temel kazma işlemi gerektirmemektedir.
Standart bir 85 m2 prefabrik evin fiyatı ortalama 250.000 TL'dir. Bu fiyat malzeme kalitesine ve özel isteklere göre değişmektedir.
PREFABRİK EVLERİN ISI VE SES YALITIMI NASILDIR? Prefabrik evlerde kullandığımız dış duvar kalınlığı 10 cm ve 14cm'dir.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
Çelik yapılar çok daha kısa sürede inşa edilir, hava şartlarından etkilenme oranı daha düşüktür, malzemeler sudan zarar görmez. Bu da işçilik ve zaman maliyetlerini düşürür. Betonarme inşaat süresi uzun ve her türlü hava koşuluna uygun değildir, bu sebeple uzun vadeli ve daha maliyetli çözümler sunar.
Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.
Prefabrik evler, en konforlu ve kışın ısı muhafazası sayesinde sıcak tutan yaşam alanlarıdır.
Bilinenin aksine prefabrik evler, depreme karşı betonarme yapılara nazaran daha dayanıklı olabiliyor. Özellikle deprem gibi afet durumlarında riski en düşük seviyede tutması nedeniyle birçok kişi tarafından son yıllarda tercih edilir oldu.
3 - PREFABRİK EVLERE DOĞALGAZ TESİSATI ÇEKİLİR Mİ ? Prefabrik evler doğalgaz tesisatına uygundur.
Konteyner evler, doğru şekilde yalıtılmış olsalar bile, yaz aylarında sıcak olabilirler. Bunun nedeni, konteyner evlerin metal yapısının güneş ışınlarını emmesi ve iç mekanda sıcaklığın artmasına neden olmasıdır. Bu durum, özellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha belirgin olabilir.
Böylece, prefabrik evlerde dış duvarlar, ısı yalıtımı ve dekoratif bir görünüm kazanır. Mantolama işlemi, prefabrik evlerde ısı yalıtımı açısından oldukça önemlidir. Doğru bir mantolama işlemi, evin içerisinde daha konforlu bir yaşam alanı oluşturur ve enerji tasarrufu sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri