Prefabrik ev yaptırmayı düşünüyorsanız, Devletten tam 150 bin TL'lik destek.
Devletten 150 bin liralık prefabrik ev desteği alabilmeniz için şu şartları sağlamanız gerekiyor: Kendinize ait bir arsaya sahip olmak. Hane içindeki bireylerde kişi başına düşen asgari ücret oranının 1/3'ten az olması. Engellilik, yaşlılık, boşanma ve dul kalma gibi özelliklerden en az birine sahip olmak.
Prefabrik ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devletten geri ödemesiz destek sağlanmaya devam ediyor. 2024 prefabrik ev yardımı detayları oldukça merak edilmeye devam edilirken Prefabrik ev ya da betonarme ev yaptırmak isteyen kişiler bu evler için geri ödemesiz nakit yardımı alabiliyor.
Prefabrik Ev Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Muhtaçlık sınırının altında yaşayan vatandaşlar; ikametgahlarının mevcut olduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek, başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Ön başvurular ise ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatları aranarak, yapılabiliyor.
İlgili 19 soru bulundu
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Prefabrik Ev kredisi almak yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Prefabrik Ev devlet desteğine de başvurabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Betonarme, prefabrik ev yaptırmak isteyenlere 40 bin liraya kadar destek sağlıyor.
Bankaların sunduğu kredi sayesinde prefabrik ev sahibi olunabiliyor. Ancak bu krediye ulaşabilmek için bazı işlemlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Prefabrik ev kredisine ulaşabilmek için ilk olarak istenen konuta ait proforma fatura, gelir belgesi ve kimlikle banka şubesine gitmek gerekiyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev satın almak ya da konutlarını onarmak isteyenlere yönelik 500 bin TL'lik destek paketini duyurdu. Bakanlığın destek paketi kapsamında ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar karşılıksız destek verilecek. Paket kapsamında konutlarını onarmak isteyenlere de yardımlar yapılacak.
Buna göre ihtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere sahip olmak koşuluyla prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL'ye kadar ve ev onarımlarında 75.000-TL'ye kadar destek verilecek.
-Hane içindeki bireylerde kişi başına düşen asgari ücret oranının 1/3'ten az olması. -Boşanma, engellilik, yaşlılık ve dul kalma gibi özelliklerden an az birine sahip olmak. Eğer bu koşulları karşılıyorsanız 150 bin TL'lik devlet desteğine başvurabilirsiniz.
Aslında ikamet edilecek her konut tipinde olduğu gibi prefabrik yapılar da yapı tanımına giriyor. İmar mevzuatında prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna bulunmadığı için, ruhsat istemeyen prefabrik evler bulunmamakta olup bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor.
2+1 Prefabrik Ev Fiyatları
45 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 285.345₺'dir. 51 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 291.278₺'dir. 64 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 341.477₺'dir. 73 m² 2+1 prefabrik ev fiyatı 388.405₺'dir.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir.
Ev onarım devlet desteği almak için Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile de başvurular alınır. 2020 Ev onarım yardımı şartları bilgisi için yine Alo 144 hattı üzerinden destek verilecektir. Ev onarım yardımı başvuru yapan kişinin yaşadığı bölge ve muhtaçlık kriterine göre verilecektir.
Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
Afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere; konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek. Yine afetzede vatandaşlarımız konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında ve işyeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında da kredi kullanabilecek.
İlk kez ev sahibi olanlar için geliştirilen 'konut hesabında' devlet katkısı 25 bin liraya yükseltiliyor. Uygulamaya şu ana kadar 15 bin kişi katılırken biriken para 105 milyon liraya yaklaştı. Toplam destek 300 milyon lirayı bulabilir.
Sözünü ettiğiniz evin arsası size ait ise ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek Barınma Yardımları kapsamında Ev Onarım veya Ev Yapımı Yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Prefabrik ev kredisi, Akbank, Halkbank, İş Bankası, Ziraat bankası, ING Banktır. Ayrıca Denizbank, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası ve TEB gibi tüm bankalar kredi vermektedir. Bu sayede herkes prefabrik ev sahibi olabilmektedir.
Ziraat bankası diğer devlet bankalarıyla birlikte uygun faiz oranlarıyla dikkat çekiyor. %1,36'dan başlayan prefabrik ev kredisi faiz oranları vadeye göre değişiklik gösterebiliyor. Ziraat bankası herhangi bir kredi tahsis ücreti almıyor.
Başvuru sahibi, yaptırmak istediği prefabrik eve ait proforma fatura, kimlik belgesi ve gelir belgesi ile bankaya başvuru yapmalıdır. %2 olan faiz oranları maksimum 120 ay vadeli kredi için ödeme planı çıkarılır.
Prefabrik ev kredisi başvurusu yapmak isteyen kişi; eve ait proforma fatura, gelir belgesi, maaş bordrosu ve kimlik bilgileri ile ilgili banka şubesine başvuru yapmalıdır. Prefabrik ev kredisine yalnızca gerçek kişi olarak başvuru yapılabilir. Tüzel kişiler prefabrik konut kredisi ürünlerinden faydalanamazlar.
Başvurular e-devlet platformları üzerinden yapılmaktadır. Parola olmadan başvuru işlemini tamamlayamazsınız. Başvurular sadece dijital ortamlar üstünden yapabileceksiniz. Başvurunun dijital ortamda yapılmasının ardından sonuçlar en kısa sürede e-devlet üzerinden açıklanacaktır.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri