Diyanet'in 2016 yılı takviminde bu konuda şu yanıt verildi: “Hap kullanmak, deri altına hormon düzenleyici yerleştirmek, kondom kullanmak, azil (geri çekilmek) gibi yöntemlerle hamileliğin önlenmesi, sağlığa zararlı olmadığı sürece dinen bir sakıncası yoktur.
Bu yöntem, ilişki sonunda erkeğin penisini dışarıya çekerek vajinanın dışına boşlaması olarak tanımlanıyor. Yapılan araştırmalar, dünya genelinde çok sayıda çiftin bu yöntem ile korunduğunu söylüyor.
Kadınlar cinsel birleşmeden 24 saat önce vajinalarına soğan ve sarımsak yerleştiriyorlardı. Bunun amacı ise kadınlar ertesi gün genizlerinde soğan ya da sarımsak kokusu hissetmezlerse tüplerinin kapalı olduğunu anlıyorlar ve bu şekilde bir koruma sağlamış oluyorlardı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, doğum kontrol uygulamalarının dinen caiz olduğunu açıkladı
İlgili 31 soru bulundu
Diyanet, sağlık açısından sakınca olmadığı taktirde, doğum kontrol hapı, prezervatif gibi hamileliği engelleyici tedbirlerin alınabileceğini açıkladı.
Sağlığa zararlı olmamak şartıyla deri altına hormon düzenleyici yerleştirmek (implant), kondom kullanmak, azil (geri çekilmek) gibi yöntemlerle hamileliğin önlenmesinde dinen bir sakınca yoktur.
Araştırmalara göre evli çiftlerin büyük bir çoğunluğu yılda ortalama 51 kez birlikte oluyorlar. Evli çiftlerin sadece yüzde 5'i haftada 3 kez cinsel ilişki yaşıyor. Mutlu olmak için haftada 1 kez cinsel ilişki yaşamak normal. Ancak haftada 1'den azı riskli.
Evli çiftler prezervatif kullanmıyor
Ülkemizde evli her 10 kişiden yüzde 4'ü prezervatif kullanıyor. Ayrıca en yüksek oranda prezervatif kullanan yaş grubu yüzde 67,2 ile 25-35 yaş segmenti.”
Streç film ve eldivenler kondom gibi birer bariyer. Yani hastalık geçmesini engelleyen kaleler. Streç filmin cinsel organlar, kalçalar ve karın bölgesine birkaç kat sarılması, elle uyarımlar yapılırken eldiven kullanılması güvenli seks için birer çözüm. Ancak bir kez kullanılması gerektiğini unutmamak kaydıyla.
Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
Erkek doğum kontrolü bir asırdan fazla süredir aynı iki seçenekle sınırlandırılmış durumda; prezervatif takmak ve vazektomi denilen erkeğin sperm kanallarının bağlanması yöntemi.
Adetin ilk günüyle beraber ilk 8 gün güvenli günlerdir. 9 ila 18. günler en az güvenli olan günlerdir çünkü yumurtlama gerçekleşir. Bu sürede cinsel ilişkiden kaçınmak gerekir. Takvim yöntemi ile doğum kontrolünün cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korumayacağını akılda tutun.
Doğum Kontrol Hapı
Bu durumda spermin dölleyeceği yumurta oluşumu sağlanmadığı için, hamilelik gerçekleşmez. Doğum kontrol yöntemleri içerisinde, en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Hapların düzenli kullanımıyla hamilelikten korunma %99'a kadar etkili olur.
Boşaldıktan sonra bir süre beklemesi gerekiyor sertliğini kaybeder 5-15 dk aralığında tekrar devam edebilir. Penis ereksiyon halinden çıkar boşalma olduğunda. Tekrar ereksiyon olması için uyarılması lazım, erkek çok azgınsa bu uyarılma kısa sürer, değilse arkasını döner uyur.
GERİ ÇEKME (Coitus İnterruptus)
Geri Çekme yöntemi cinsel ilişki sırasında tam ejekulasyon (boşalma) anı geldiğinde erkeğin penisini geri çekerek “dışarıya boşalmasına” verilen isim ve gebelikten korunma yöntemidir. Türkiye de çiftler arasında en sık kullanılan geleneksel korunma yöntemidir.
PREZERVATİF NE ZAMAN TAKILMALIDIR? Prezervatif cinsel ilişkide penisin iyi bir şekilde ereksiyonu ile birlikte takılmalıdır. Takılması için tam birleşme veya boşalma anına kadar beklenilmemelidir. Çünkü bu süreçte vücut sıvılarının penis ucuna bulaşması ile cinsel yolla bulaşabilen hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.
Prezervatif ne zaman takılır? Prezervatifin tek özelliği istenmeyen gebeliklerin önüne geçmek değildir. Cinsel yolarla bulaşan hastalıkları önlemede de tek ve en etkili yöntemdir. Bu nedenle sadece seks esnasında değil, ön sevişme esnasında da prezervatif takmak gerekir.
Kadın prezervatifi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı daha koruyucudur. Zira genital bölgenin çok daha geniş yüzeyini kaplar. Kadın prezervatifinin cinsel ilişkinin hemen öncesinde takılmasına gerek yoktur. Dolayısıyla kesintisiz ön sevişme için kadın prezervatifi erkek prezervatifinden daha avantajlıdır.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Kadınlar bir gecede kaç defa ilişkiye girebilir? Erkekler bir gecede 2-3 defa cinsel ilişkiye girebilir. Ancak bu oran kadınlarda sınırsızdır. Çünkü kadın uzun süre cinsel ilişkiye girebilir.
Hamilelik pek çok konuda kafaların karıştığı bir dönemdir. En büyük kafa karışıklığı yaşanan konulardan biri de hamilelikte cinsel ilişki caiz mi sorusudur. Hamilelikte cinsel ilişkinin yasak olduğuna dair Kuran'da veya Peygamberimiz (s.a.v) 'in hadislerinde herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
Ayrıca yan etkisi de yok denecek kadar azdır. Tüm özelliklerine ek olarak rahim ağzı kanserine karşı da koruyucudur. Cinsel ilişkide çiftler tüm kullanım talimatlarını doğru şekilde uygularsa gebelikten korunma oranı %98'e kadar çıkabilir.
Spiral Taktırmanın Hükmü
Belli bir sayının üzerinde çocuk sahibi olanların korunma yöntemlerini kullanması mubahtır. Azil mubahtır. Spiral avret açılması gerektirdiğinden anne için ya da aile için bir sıkıntı oluşmaya başladığında zarurete binaen caiz olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri