Proaktif satış, bir ürün veya hizmetin potansiyel müşterilere aktif bir şekilde sunulduğu bir satış yöntemidir. Bu yaklaşım, müşterilerin talep etmediği veya aramadığı durumlarda bile satış ekiplerinin inisiyatif alarak müşteriyle iletişime geçtiği bir süreci ifade eder.
Proaktif pazarlama, bilgiye ulaşmak için aktif araştırma yapılarak, verilerin analiz edilmesi ve olası senaryolar eşliğinde pazarlama planının hazırlanmasıdır.
Henüz bir kriz oluşmadan önce, mevcut durumu analiz ederek olası bir kriz ihtimalini en aza indirmek amacıyla yapılan çalışmalara ise proaktif yaklaşım denir. Birçok farklı sektörde farklı örneklerle açıklanabilecek olan proaktif yaklaşım işletme bazında olumlu etkilere zemin hazırlar.
Proaktif olmak, önleyici ve öngörülü bir tutum sergilemek anlamına gelir. İş hayatında proaktif olmak, sorunları önceden fark etmek ve çözüm yolları üretmek demektir. Kişisel hayatta ise proaktif olmak, hedefler belirlemek ve bu hedeflere doğru adımlar atmak anlamına gelir.
Genel olarak, proaktif bir yaklaşım, sadece bir durum meydana geldikten sonra tepki vermek yerine, olası sonuçları önceden düşünmek ve bu sonuçları yönetmek için önlem almak anlamına gelir.
İlgili 16 soru bulundu
Proaktif stratejiler, bir kurumun ilgi alanını en iyi şekilde gerçekleştirmek için belli bir iletişim programını yerine getirme yaklaşımını kapsar. Reaktif stratejiler de, tam aksine sadece kurumun çevresini etkilemek için geliştirilen stratejilerdir.
Proaktif davranış, stres yaratacak herhangi bir olayın gerçekleşmesi anında otokontrolü kaybetmeden tepki vermek yerine, tepkiden önce kontrol mekanizması oluşturarak, koşulları geliştirici şekilde inisiyatif alarak, insanların ruh ve düşünce halini anlayarak hareket edebilmek ve etken davranabilmektir.
Proaktif, herhangi bir durum karşısında insiyatif alarak müdahale etmek anlamına gelir. Yani bir şey olduğu zaman proaktif olan kişi konudan anlasa da anlamasa da müdahale eder. Bunun sonucu olumlu veya olumsuz yönde olabilir.
canlı, hareketli, aktif, dinamik s. The company's looking for a proactive sales manager.
Proaktif (aktif kriz yönetimi) yaklaşım, kurumların daha kriz ortaya çıkıp kurumu tehdit etmeden kriz ihtimalini düşünerek gerekli adımları atmaları anlamına gelmektedir. Aslında bütün krizler, tam olarak ortaya çıkmadan önce erken uyarı sinyalleri gönderirler.
Proaktif bireyler, davranışa yön veren, geleceğe odaklanan, gerektiğinde eylemlere değişiklik getiren veya kendisini değiştiren kimselerdir (Bindl ve Parker, 2010).
Proaktif kelimesi bilinçli ya da bilinçsiz, olumlu ya da olumsuz mevcut koşulların sonucunu değiştirmek için inisiyatif kullanmak anlamına gelmektedir. İyi bir durum karşısında bireysel insiyatif alarak durumu çözmek amaçlı bir tabir olduğunu söylemek mümkün.
İş sağlığı ve güvenliği kavramı, tehlikelerin önlenmesinin yanında risklerin öngörülmesi, değerlendirilmesi ve bu risklerin tamamen ortadan kaldırılabilmesi veya zararlarının en aza indirilebilmesi için yapılacak çalışmaları içermektedir.
Proaktif iletişim, fırsatlar yaratmaya yönelik ve olumsuz durumlar olmadan harekete geçirilebilen bir süreci ifade eder. Reaktif iletişim ise, olumsuz bir duruma ya da olaya karşı gösterilmesi zorunlu olan tepkiyi ifade eder.
17. yüzyılda tanımlanmaya başlanan stres, günümüzde çok sık telaffuz edilen bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Kısaca bahsetmek gerekirse stres; zorlu ya da rahatsız edici bir durum karşısında kişinin hissettiği duygusal ve fiziksel gerilim halidir.
Proaktif iletişimin ana noktası kurumun hedef kitlesinin belirlenmesini içerir. Çalışanlar, müşteriler, varsa ortaklar vb. tüm iç ve dış hedef kitle iletişim süreci planlanırken belirlenir. Böylece hangi kanaldan hangi tür mesajın hangi hedef kitleye iletileceğinin planlaması yapılır.
Proaktif yaklaşım, bir kişinin veya bir kurumun gelecekteki olayları tahmin edebilme yeteneğini ve bu olaylara önceden hazırlıklı olma eğilimini ifade eder. Proaktif yaklaşım, kişinin veya kurumun geleceğe yönelik planlarını ve stratejilerini belirleyebilme yeteneğini de kapsar.
Proaktif yaklaşım; mevcut veya meydana gelmiş bir durumla ilgilenmek, uyum sağlamak, bu duruma dair süreçleri kontrol etmek ve yönetmekle değil, henüz gerçekleşmemiş ancak gerçekleşmesi muhtemel olay veya durumları rakiplerden önce görerek önlemler alarak pozisyon belirlemektir.
Proafktif Liderlik Yaklaşımı:
Ön seçimler ile problem ortaya çıkmadan önlem almak. İyi oluşturulmuş hedef ile çözüm odaklı yaklaşım. Duygusal dayanıklılığın proaktiviteye katkısı Esneklik proaktifliği besler.
Proaktif insanlar çabalarının odak noktası olarak etki alanlarını seçerler. Enerjilerinin doğası pozitiftir. Büyüyen ve mükemmelleşen enerjileri, etki alanını da genişletir. İlgi alanımızın içinde çalıştığımız sürece, oradaki şeylerin bizi denetlemesine izin veririz.
Proaktifliğin karşıtı reaktif(Tepkisel) kişilik.Seçimleri hep dışa bağımlı(hava,aile,arkadaş vb).Bazen hava kapalı olduğunda canınız hiçbir şey yapmak istemez yataktan çıkmazsınız yada “sosyal hava”dan insanlardan size iyi davranıldığında mutlu davranılmadağında kötü hissediyorsanız aman dikkat !
Proaktif yaklaşım, bir kişinin olaylara veya sorunlara önceden müdahale etmeyi tercih ettiği bir davranış biçimidir. Bu yaklaşım, tepki vermektense önceden harekete geçmeyi içerir. Proaktif insanlar, gelecekte oluşabilecek sorunları önlemek veya olası fırsatları değerlendirmek için planlama yaparlar.
Reaktif Olmak Ne demek? Reaktif olmak, Kimya terimidir ve her hangi bir kimyasalla reaksiyona girmek demektir. Reaktif olmak, Kimyasal tepkimeye uğradığında harcanarak farklı bir ürüne dönüşmek demektir.
Proaktif ve reaktif terimlerini ise şu şekilde tanımlıyorlar; müşteri bildirmeden farkedilen olayları (event) proaktiftir. Müşterinin bildirimi ile müdahale edilen olayları reaktiftir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri