Tam gün yasasının ardından kaldırılan fark ücreti yeniden geliyor. Buna göre doçentler için 60 TL, profesörler için 100 TL fark ücreti istenecek.
Profesör: 400 TL ile 500 TL arasında olmaktadır.
Her türlü tedavide doçentlerde üst sınır 60 Türk Lirası, profesörlerde 100 lira olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, hoca farkının geri getirilme gerekçesini “Her başı ağrıyan profesör ve doçente gidiyor.
1- Uzman ve Prof. ve Doç. Doktor Muayene ücretlerinde, % 10 üye katkı payı alınacaktır. *Prof./Doç. Doktor Muayene Ücreti 1.373 TL.
İlgili 22 soru bulundu
Türkiye'de üniversitelerde Profesörlüğe yükseltilerek atamada Doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl süreyle, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olmak ve Doçentlik unvanını aldıktan sonra, ilgili bilim alanında özgün yayınlar veya çalışmalar yapmış olmak, gerekir.
DEVLET hastaneleri ve devlete ait üniversite hastanelerinde yatak ücreti hariç hiçbir şekilde ilave ücret alınmıyor. Tek bir istisna hariç. Şayet üniversitelerde mesai saatleri dışında bir profesöre veya doçente muayene olmak isterseniz “öğretim üyesi farkı” adı altında ilave ücret ödersiniz.
EKG çekimi 100 TL - 150 TL, göğüs filmi 50 TL - 100 TL arasındadır.
Mesi Dışı (İlave Ücretli) Öğretim Üyesi Yetişkin Hasta İlk Muayenesi Nedir? Sağlık Uygulama Tebliği'nin 1.9.1. maddesi gereğince, hafta içi öğretim üyeleri tarafından ilave ücret karşılığında “Muayene” ve “Diş Tedavisi İşlemleri” yapılmaya başlanmıştır.
Olabilirsiniz ancak bu hastaneler arasındaki anlaşma ile ilgili. sağlık bakanlığı ile üniversite arasında sağlık tesislerinin birlikte kullanımına ilişkin protokolü bulunan (afiliye) üniversite hastanesinde profesör ve doçentlere ücretsiz muayene ve ameliyat olabilirsiniz.
Mesai Dışı Muayene Yapan Öğretim Üyelerine Web üzerinden de randevu alabilirsiniz. Randevu almak için tıklayınız. Mesai Dışı Muayene Ücreti : Yasal mevzuata göre bölümler arasında 276 – 1.000 TL arasında değişmekte olup bu tutar Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne gelir olarak kaydedilmektedir.
Mesai dışında verilen muayene hizmeti normal poliklinik hizmeti statüsünde olup ilave bir ücrete tabi değildir.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir. Tüm Tahliller: 400 TL ile 500 TL arasındadır.
Özel hastanelerde SGK muayene katılım payı 2023 yılı için 15 TL olarak belirlenmiştir. Yani sigorta anlaşmalı özel hastanelerde muayene ya da tedavi olmadan önce 15 TL katılım payı ödemen gerekir.
Emekli SSK ve Bağkurlu hastaların muayene ücretleri ve ilaç katılım payları maaşlarından kesilecektir. Aktif sigortalılardan (SSK ve Bağkur) eczanede tahsil edilecektir.
Tahmini Özel Bir hastanede Serum Takma Ücreti Olarak, 280TL ile 2.700TL arasında değişmektedir. Bu masrafların yanında ek olarak, ulaşım, zaman gibi önemli harcamaları dahil etmek ve en önemlisi konfor kısmını değerlendirmek gerekir.
ÖZEL HASTANELERDEKİ ENJEKSİYONLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ÜCRETSİZ.. Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.
Tüm ameliyatlar ücretsiz olarak başarı ile yapılmaktadır. Üniversite Hastanesi olması sebebiyle esas görevi eğitim ve öğretimdir ve geleceğin değerli hekimlerini yetiştirmektedir. Tüm ameliyat hizmetleri farklı kademe ve tecrübedeki cerrahlardan oluşan bir hekim grubu tarafından verilmektedir.
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
SGK ile yapılan özel protokol kapsamında 01.03.2015 tarihinde itibaren sevk zinciri kaldırılmış olup hastanemiz bölümlerine (Diş Hekimliği hariç) doğrudan başvurabilirsiniz. Ücretli hasta iseniz, muayene, tetkik ve/veya ameliyat ücretini, yatış avansını yatırarak işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.
Profesör olabilmek için belirli bir yaş kriteri yoktur.
Doçentlik, bir üniversite akademik unvanı olup Doktor ile Profesör arasında yer almaktadır. Doçent olabilmek için, adayın doktora ya da tıpta uzmanlık derecesi alındıktan sonra kişinin lisansüstü çalışmalarına bağımlı kalmadan çalışma yapabildiğini ispat etmesi gerekir.
Öğretim üyesi, doçent, ve profesör) doktora yapmanız gerekir. Genelde lisans eğitiminden sonra master (veya yüksek lisans) eğitimi alınır, doktora ise bu eğitimden sonra yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri