Propolis ekstraktının raf ömrü 24 aydır.
Ona en önemli özelliklerinden biri olan antimikrobiyal aktiviteyi flavonoidler, aromatik asitler ve esterlerinin sağladığı düşünülmektedir. Ham halinin bozulması söz konusu değildir. Yapısı itibariyle herhangi bir bakteri,mantarvs oluşamaz ve üreyemez.
Oda Sıcaklığında Muhafaza Ediniz. Propolis oda sıcaklığında 18 ay boyunca besin değerini ve özelliklerini korur.
SAKLAMA ŞEKLİ: Teknik olarak gerçek Propolisin son kullanma tarihi yoktur, ömürlüktür. Ancak kanunlar gereği üretim tarihinden itibaren 3 (üç) senedir.
Bal ürünleri ve arı sokmalarına karşı alerjisi olanların propolis tüketmesi önerilmemektedir. Propolis yüksek miktarlarda ve uzun süreli olarak kullanılmamalıdır. Yüksek miktarlarda ve alkol ile alındığında bulantı, kusma ve mide yanması yapabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Polenlerin içeriğindeki bileşenleri koruması ve fayda sağlaması için doğru koşullarda saklanması gerekir. Kurutulan polenler, oda sıcaklığında aylarca saklanabilir.
Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Kapak açıldıktan sonra doğru saklama koşullarında muhafaza edildiğinde 1 yıla kadar kullanılabilir. Gün ışığından, nem ve aşırı sıcaktan koruyunuz. Kullanmadan önce çalkalayınız.
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
Propolis ne kadar dayanır sorusuna doğru cevap verebilmek için öncelikle ne tür propolisten bahsettiğimizden emin olmalıyız. Öyle ki, propolis dediğimiz madde natürel antioksidan zengini ve antimikrobiyal özellik gösteren bir yapıdadır. Bu nedenle saf propolis “bozulma” olarak bildiğimiz süreçten geçmez.
''İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.
Uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabının kapağında saklayabilirsiniz. Bal propolis karışımını oda sıcaklığında ışık görmeyen yerde saklayınız.
Özellikle de kalp rahatsızlığı bulunan, alerjik astımı bulunan, nefes darlığı veya koah gibi rahatsızlıkları olan kişilerin propolis kullanmaması gerekmektedir. Solunum rahatsızlıklarına karşı iyi gelse bile kullanılan ilaçlar ile komplikasyon oluşturabilmektedir.
Propolisin Yan Etkileri Nelerdir? Propolis ağızdan alındığında veya cilde uygun şekilde uygulandığında güvenlidir. Ancak arılara veya arı ürünlerine alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Propolis içeren pastiller tahrişe ve ağız ülserlerine neden olabilir.
Güçlü bir antioksidan olan propolisin hem antiviral hem de antibiyotik etkisi bulunur. Propolis; enfeksiyonların, bakterilerin, mantarların oluşumunu önlemeye destek olur. Ayrıca bakteri gelişmesini durdurabilir.
Bir arı mucizesi olan propolis, antibiyotik özellik göstermektedir. İnsan vücudu için oldukça sağlıklı olan propolis günde en fazla 3 kez kullanılmalıdır. Propolisin fazla kullanımı vücutta yan etkilere sebep olabilmektedir.
Propolisin içerisinde bulunan flavonoid, kuvvetli antibakteriyel etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar propolisin bazı antibiyotiklerle birlikte alındığında bakteriler üzerine ekstra güçlü etkisi olduğunu göstermiştir.
Propolis sperm kalitesini artırır.
Propolis ile ilgili merak edilen bir soru ise propolis cinsel gücü artırır mı sorusudur? İçeriğinde yer alan antioksidan bileşenler ve flavonoidler cinsel performansı artırıcı özellik gösterir.
Propolisi yüksek dozda kullanmaktan kaçınmalısınız. Aksi halde midede yanma meydana gelebilir. Kimi kişilerde bulunan bal alerjisi propolis kullanımı için de risk taşır. Uzun süreli kullanılırsa alerji durumu meydana gelir.
Suda çözünür formda bulunan propolisleri çeşitli içeceklere karıştırarak kullanmak mümkündür. Bu içecekler su dışında süt, meyve suyu gibi içecekler olabilir. Suda çözünmeyen formda bulunan propolislerin ise daha çok katı veya yarı katı formda bulunan gıdalar ile karıştırılarak tüketilmesi önerilir.
Böyle durumlarda gıdaların üzerinde bakteri oluşumu meydana gelebileceğini Dile getiren Önal, "O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan sağlık sorunlarına sebep olabilir." dedi.
Bir gıdanın TETT'si geçtiyse bazı özelliklerini kaybetmiş olabilir fakat bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyecek durum değildir. O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.
"Propolis günde ne kadar tüketilmeli?" sorusu kişilerin en çok araştırdığı konulardan biridir. Eğer yetişkinler propolis tüketecek ise günde en az 20 en fazla 80 damla tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Propolis her gün kullanılır. Sabah akşam propolis alabilirsiniz.
Kaliteli bir antioksidan olan propolis, cildi lekelerden koruyarak cildinin daha bakımlı görünmesini sağlar. Güneşe çıkmadan önce propolis olan kremleri cildine uygulayabilir, güneş sonrası bakımda da propolisi yüzüne sürebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri