Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur. Her ikisi de jel ile yapılır, genel adları protez tırnaktır.
Akrilik tırnaklar dayanıklılık konusunda Jel tırnaklardan üstündür. Bu yüzden kullanım süreleri jellerden daha fazladır.
Protez tırnaklar, tırnağın üretiminde kullanılan hammaddeye göre akrilik ve jel tırnaklar olmak üzere ikiye ayrılır.
Jel tırnak akrilik protez tırnağın aksine gerçek tırnağın bir uzantısı değil. Jel uygulama sırasında özel bir jel kullanılıyor. Bu jel özel ışınlar sayesinde kurutuluyor. Bu yöntemin avantajı akrilik tırnağa göre daha ince bir yapıda olması, doğal durması ve tırnağa akrilik tırnak kadar zarar vermemesidir.
Jel tırnak, doğru bakım ve yenileme süreçleri ile en az 14 gün ve en fazla 30 gün arasında kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
En çok karşılaştığımız sorular ve ayırt edilmekte güçlük çekilen uygulamalardan bazıları; Protez tırnak ve jel protezin farklı olduğunun düşülmesi “Hayır, protez tırnak ve jel tırnak aynı işlemdir.” Bazen de protez tırnak ve kalıcı oje işlemlerinin karıştırılmasıyla karşılaşabiliyoruz, kimi zaman iki uygulamanın da ...
Tırnak uzama hızına göre jel tırnaklara bakım yaptırılmalıdır. Bakım için önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Bakımlar düzenli bir şekilde yaptırıldıktan sonra arzu edilen süre boyunca jel tırnaklar kullanılabilir.
Kimlere Protez Tırnak Uygulaması Yapılmaz? Tırnakları yada parmaklarında çeşitli cilt ve deri hastalıkları ile mantar problemi olan kişilerin protez tırnak uygulaması yaptırmaması gerekir. Öncelikle bu rahatsızlıklarla ilgili iyileşme süreci tamamen beklenmelidir.
Protez tırnağın abdest geçirmediğine dair ifadeler de bulunmaktadır. İşte protez tırnak hakkında bilgiler... Protez tırnak günah mı? Tedavi amaçlı ve geçici bir süre ile kullanıldığı için söz konusu işlem sargı hükmünde olacağından, suyun doku veya deriye ulaşmaması guslün/abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur.
Jel tırnak uygulamasının bakımı da oldukça kolaydır. Tırnaklarınıza özel bir koruma katmanı ekleyerek, jel tırnakların daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Jel tırnaklar üzerine oje sürülebilir ve tırnaklarınızı istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz.
Suya dayanıklı olması nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edilen, sürekli soyulan ojeleri yenilemek zorunda kalmadan haftalar boyunca bakımlı tırnaklara sahip olmayı sağlayan jel tırnaklar son dönemde çok popüler.
Akrilik tırnaklar genellikle jel protez tırnaklardan daha kalıcıdır. Akrilik tırnakları çıkarmak daha kolaydır, ancak uygulama söz konusu olduğunda çok daha karmaşıktır.
Özel ışınlar yardımıyla kurutulan jel ile yapılan bir protez tırnak çeşididir. Tırnak yeme problemi olanların, meşgul olanların kurtarıcısıdır. Düzgün kullanım ve bakım halinde tırnağa zarar vermez. Yapılışı 1-2 saat sürer.
Protez tırnak uygulaması kendi tırnaklarınıza herhangi bir zarar vermez, tırnaklarınızı yıpratmaz yada inceltmez. Çünkü protez tırnak uygulaması sırasında kendi tırnaklarınızın tamamı kapatılmaz. Tırnaklarınızın yalnızca uç kısımlarına protez tırnaklar özel yapıştırıcılar aracılığıyla yapıştırılır.
Jel tırnaklar, doğru uygulandığında ve bakımı yapıldığında tırnağa zarar vermez. Ancak, yanlış uygulama veya düzenli bakım yapılmaması durumunda, tırnaklarda çatlama, soyulma veya kırılma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Gerçek tırnak üzerine yapılan bu işlemde ilk olarak tırnaklar dezenfekte edilir. Daha sonra tırnak üzerine bir jel sürülür. Böylece tırnağın sabitlenmesi sağlanır. Bu jel kuruduktan sonra tırnağın şekil almasını kolaylaştırmak için daha koyu kıvamlı olan başka bir jel daha sürülür.
tutmak istiyorsanız, asetondan uzak durun. Bu iyi yapılırsa ilk etapta üstüne cila uygulanmamış gibi görünmelidir.
En az 30 gün kullanım sonunda kendi tırnağınız uzayacağı için dip dolgusu adı verilen işlem yapılarak jel tırnaklara bakım yapılır. Bu işlem ise 1 – 1.5 saat sürmektedir.
Şablon tekniği ve jel ile uygulanan protez tırnak tırnaklarınıza zarar vermez, tırnaklarınızın hava almasını engellemez. Tırnak sağlıklı bir şekilde kırılmadan uzar. Denizde, havuzda sudan etkilenmez ve oldukça rahatlık sağlar. Dilediğiniz renkte, dilediğiniz nail-art ile süslenebilir.
Protez tırnak uygulamasının 3 farklı türü vardır: Jel, akrilik ve dipping. Her bir protez tırnağın farklı özellikleri, avantajları ve dezavantajları bulunur.
Adım 3: Protez tırnağı çıkar: Bir kap içine bir miktar asetona dök. Daha sonra, bir pamuklu çubuğu asetona batırın ve protez tırnağın üzerine yerleştir. Protez tırnağın etrafını alüminyum folyo ile sar ve birkaç dakika beklet. Ardından, protez tırnağı yavaşça çıkar.
Herhangi bir tırnak rahatsızlığı olmayan kişiler de isteğe bağlı olarak protez tırnak yaptırabilirler. Kimler kullanmamalıdır; Tırnaklarında ya da ellerinde mantar olan kişiler için protez tırnak uygun değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri