PRP saç tedavisi uygulama sırasında kesinlikle ağrılı bir işlem değildir. Uygulama öncesinde sorunlu bölgeye anestezik etkisi olan solüsyonlar uygulanır. Zaten çok küçük iğnelerle yapılan bu işlem, solüsyonların etkisiyle tamamen ağrısız hale gelmektedir.
Nihayetinde ince bir iğne ile penisin sertleşmesini sağlayan damarlara PRP enjekte edilir. Hasta herhangi bir ağrı sızı duymaz.
PRP ile saç tedavisi ne kadar sürer? PRP ile saç tedavisi ortalama 15 günde bir en fazla 30 dakikada uygulanır ve genellikle 3-4 ay sürer. Sonrasında her yıl bir defa uygulanması yeterli olacaktır. Bu yöntemin en önemli avantajı, özel plazmanın hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.
PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değildir. İşlemden 15 dk sonra aktif olur ve dizdeki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlarız ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır.
Tamamlanması yaklaşık 30-40 dakika süren PRP terapisi, hastanın kanının bir tüpte toplanmasıyla başlar. Trombosit bakımından zengin plazma, tam kanın diğer bileşenlerinden santrifüj yöntemi ile ayrılarak kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
PRP tedavi masraflarının sigortanız veya sağlık güvenceniz tarafından ne oranda karşılandığını öğrenmek için önceden araştırarak bilgi almanız önerilir. PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1400 ₺ – 1600 ₺ aralığındadır.
Enjeksiyondan sonraki 7 gün boyunca kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamaya özen gösterilmelidir. Yine uygulamayı izleyen 2 gün boyunca sauna ve buhar odası gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir.
Fakat PRP uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Kalıcılık süresi kişinin cilt özelliklerine göre değişmekle beraber 3 – 6 aydır diyebiliriz. PRP, zararsız bir uygulama olduğu için hasta arzu ettiği sürece yenilenebilir.
Ayrıca kişinin PRP uygulamasından önce 8 saatlik açlığı olması gerekiyor. PRP uygulamasının ardından kişinin cilt yüzeyinde kızarıklıklar oluşabiliyor. Uygulamanın ardından hasta eve gidebiliyor, hastanede kalması gereksinimi oluşmuyor.
PRP uygulaması maske dışında enjeksiyonla yapılır. Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta bir acı hissi beklenmez.
Bazı hastalarda kısmi bir iyileşme olurken, bazı vakalarda tam iyileşme gösterilmiştir. PRP yönteminde kişinin kendi kanından alınıp hazırlanması nedeni ile herhangi bir yan etkisi yoktur. Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir ağrı ve şişme yapabilir.
PRP Kaç Seans Yapılmaktadır ? PRP de iyi bir sonuç elde etmek için 2 hafta aralıklarla 4 seans uygulama yapmak gerekir, sonrasında ise 6 ayda bir tek uygulama etkinliği ve kalıcılığı arttıracaktır. PRP tedavisi her yıl yenilenebilir, tamamen doğal bir tedavi olduğu için fazla seans yapılmasında bir sakınca yoktur.
PRP, tamamen acısız bir yöntem değildir, ancak yeterli miktarda anestezik pomad uygulandığında iş ve sosyal hayattan ayırmayan bir yöntemdir. Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir morarma, ağrı ve şişme yapabilir. Bu etki 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur.
PRP genellikle büyük yan etkilere neden olmaz. Ancak kan almayı içerdiğinden, işlemden önce tok olmanız önerilmektedir. İşlemden sonra uygulama yapılan bölgeyi 48 saat yıkamamalısınız. Enjeksiyon yapılan bölgede biraz ağrı ve morarma fark edebilirsiniz.
PRP Saç uygulaması, 2-4 haftalık bir sürede gerçekleşecek 3 ila 5 seans şeklinde uygulandığı takdirde, olumlu sonuç veren bir tedavi yöntemidir.
Ancak PRP tedavisi sağlık sigortası kapsamında değildir. Bunun nedeni; PRP enjeksiyonları bireysel hastaların kanından yapılır ve standart sonuçları yoktur. Ancak, masrafları karşılayan ve bunları bireysel sağlık hizmeti olarak faturalandıran bazı özel ve yasal sağlık sigortası şirketleri bulunmaktadır.
Genital PRP uygulaması sonrasında dört gün kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir. Birkaç günlük cinsel ilişkiye girilmemesi dışında farklı bir kısıtlama bulunmamaktadır.
PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
hayır Herhangi bir kanser, PRP tedavisi için bir kontrendikasyondur.
PRP uygulamasında, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılması başlıca özelliklerinden biridir. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması sebebiyle güvenilir bir yöntem. Bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yok.
PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.
Hazırlanan PRP solüsyonu, çok ince uçlu iğneler vasıtasıyla, saçlı bölgeye enjekte edilir. Saç PRP işleminde genellikle 1-2 hafta arayla 4-6 seans şeklinde uygulama yapılır. İşlem süresi ortalama 30-45 dakika civarındadır. Tedavi devamında tekrar eden seanslar önerilir.
PRP SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR? Yüz mezoterapisi uygulaması sonrasında ilk 24 saat içinde uygulama bölgesi yıkanmamalıdır, İlk 24 spor yapılmamalı, Ömrünün daha uzun olması için genel olarak aşırı sıcak banyo yapılmamalı, hamam, sauna solaryuma girilmemeli, aşırı sıcaktan uzak durulmalıdır.
Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra saçlarınızdaki iyileşmeyi hissedebilirsiniz tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay kadar süre geçtikten sonra olacaktır.
PRP tedavisinin sonuçları enjeksiyondan 2 hafta sonra gözlenmeye başlar, 2. Ay sonunda oldukça belirgin bir hal alır ancak iyileştirici etki 6. Ay sonuna kadar devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri