PS5'e dahili bir SSD takmak, yalnızca bir yıldız tornavida ve 15 dakika zaman gerektiren basit bir işlem. Konsol, 8TB'a kadar kapasiteye sahip sürücülerle uyumludur. Ancak 1TB'lık bir sürücü bile sistemin oyunlar ve diğer medya dosyaları için etkin kapasitesini %150'nin üzerinde artırır.
PS5 oyunları M.2 SSD depolama alanında oynanabilir.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
PS5 için geliştirilen yeni nesil oyunlar, hızlı yükleme sürelerini ve oyunun akıcılığını korumak için PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe SSD ile sunulan yüksek veri aktarım hızı avantajından faydalanıyor.
PCIe 4.0 arabiriminden güç alan Future SSD, 7,450 MB/s'ye kadar okuma hızları, 6,750 MB/s'ye kadar da okuma hızı sunuyor.
İlgili 24 soru bulundu
PS5 konsollarında USB genişletilmiş depolama alanı gereksinimleri. SuperSpeed USB 5 Gb/sn veya üstü. En az 250 GB, en fazla 8 TB kapasite. Tüm cihazların PS5 konsolu ile çalışacağı garanti edilmez.
NVMe M.2 SSD'nin PlayStation® 5'e takılması
Farklı kapasiteye sahip olan cihazları bulmak mümkündür. Klasik olarak 825 GB dahili hafızası bulunan konsollar oyunlar ve veri aktarımı için gerekli alanı sunar. Bununla beraber daha fazla alana sahip olmak isteyen kişiler için 1 TB kapasiteli seçenekler de vardır.
Uyumlu bir M.2 katı hal sürücüsü takarak PS5™ konsolunuzun depolama alanı kapasitesini 4 TB'a yükseltin.
Sonuç Özetlemek gerekirse, PS5 Digital Edition, yalnızca dijital oyunlara dalmaya hazır olan cesur oyuncular için. Öte yandan standart PS5 modeli, optik sürücü bulunmayan bir sisteme tam olarak hazır olmayan kişiler için en iyisi.
SSD kapasitesi seçimi, kullanım amacınıza, dosyalarınızın boyutuna ve bütçenize bağlıdır. Birçok kullanıcının minimum ihtiyacı olan 256GB depolama alanıdır. Ancak, daha büyük dosyalarla çalışıyorsanız veya yüksek kapasiteli bir oyun bilgisayarı kullanıyorsanız, 500GB veya 1TB SSD önerilir.
SSD bilgisayar dosyalarının uzun süre boyunca saklanabilmesi için kullanılabilen bir aygıttır. SSD'nin özelliği, flaş bellek denilen bir tür belleğe sahip olmasıdır. Hard disk ile benzer özelliklere sahip bu birimin farkı ise elektrik olmadığı zamanlarda bile bilgileri depolanan bölgede saklamaya devam edebilmesidir.
Kullanım kişiden kişiye göre değişebiliyor. 360 GB (120+240 olarak) SSD fazlasıyla işimi görüyor. 1 TB yetmiyor ise eğer 480 GB bir SSD işinizi görecektir. Sık oynadığınız oyunları ve Windows'u SSD'ye kurup 2. plandaki oyunlar ve özel dosyalar için HDD'yi kullanabilirsiniz.
PS5'in geliştirilmesi 2015 yılında başladı ve ardından beş yıl sonra piyasaya sürüldü. 2021 yılına ait bir Sony iş ilanına dayanarak, yeni bir konsolun geliştirilmesinin söz konusu olduğunu düşünebiliriz ve bu da PS6'nın çıkış tarihinin 2026 civarında olacağı anlamına gelir.
Tabii işlemcide kullanılan soğutma tasarımında da iyileştirmeler var. Özelliklerde gözükebilecek en büyük fark ise depolama tarafında. Donanımsal açıdan göze çarpan ilk (hatta tek) fark ise 825 GB yerine 1TB depolama alanına sahip olması.
PS5 lerinizin dijital veya cd li versiyon olması oyununuzu etkilemez. İster oyunu cd si ile ister psn store den dijital olarak alın sonuçta konsolların içine aynı oyun kuruluyor.
Orijinal PS5, harici SSD'ler aracılığıyla genişletme seçeneğiyle birlikte yalnızca 825 GB yerleşik depolama alanına sahipti. Slim'lerde ise tam 1TB dahili alan var, dolayısıyla büyüklüklerine bağlı olarak birkaç ekstra oyun daha yükleyebilirsiniz.
PS5 dijital sürüm konsolu, standart model ile aynı oyun performansını sunmasına rağmen bir disk sürücü içermez. Bunun yerine, alıcıların oyunları sistemde oynamak için dijital olarak indirmeleri gerekmektedir.
Yüksek çözünürlük sayesinde en küçük detayları bile görerek oyun oynarken çok daha fazla keyif alabilirsiniz. 16 GB DDR6 RAM desteğine sahip olan konsol 5.5 GB/s hızda okuma yapabiliyor. 825 GB SSD dahili depolama alanıyla sunulan konsolda PS4 oyunları için USB HDD desteği de bulunuyor.
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
Sony, performansı korumak için dahili PS5 SSD'ye bir soğutucu takılmasını önermektedir.
Sony'nin SSD şartlarından biri de PCI-Express 4.0 bir SSD takılmasıdır. Bu SSD'ler de fazla ısındığı için soğutucu gerekli.
PlayStation 5'e geçtiğimiz ay gelen bir yazılım güncellemesiyle birlikte, artık konsolunuzun depolama alanını, satın alacağınız bir SSD ile yükseltmeniz mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri