Psikosomatik ağrıların kökeninde sıklıkla stres yatar. Bununla birlikte, depresyon, anksiyete, panik bozukluk, cinsel işlev bozuklukları gibi psikolojik rahatsızlıklara sahip bireylerde psikosomatik ağrıların görülme olasılığı yüksektir. Hissettiğimiz her duygunun kendine özgü frekansı vardır.
Kişide yaşanan duruş bozuklukları, iltihaplı hastalıklar, şiddetli darbeler ve ağır yük kaldırma sonucunda da kas gerilmeleri ortaya çıkabilir. Bazı ilaçlar yan etki olarak kas gerilmelerine sebebiyet verir. Bunun yanı sıra kas gerilmesi yaşamamak için 5 saatten fazla aynı şekilde durulması da kas gerginliği oluşturur.
Distoni, kasların istemsiz ve tekrarlayıcı kasılma bozukluğudur. Bu durum, kasların kontrolünü sağlayan beyin bölgeleri ve sinir yollarındaki anormalliklerden kaynaklanır. Distoni genellikle belirli kas gruplarını etkiler ve kasların anormal şekilde sıkılmasına veya istemsiz kasılmasına neden olur.
Distoni, beyin tarafından iletilen sinyalin yanlış gönderilmesi sonucunda, vücutta belirli bir bölgede ya da yaygın şekilde oluşan istemsiz kas spazmlarına verilen genel bir tanımlamadır.
Ruhsal gerginlikler ağrıya yol açıyor
Bu korku ve endişeler sonucunda kaslarımız kasılıyor ve sonucunda bu ağrılar ortaya çıkıyor” diye konuştu. Sırt, mide, baş ağrısı ve kol-bacak ağrılarının stresin neden olduğu hastalıklardan birkaçı olduğunu belirten Prof. Dr.
İlgili 38 soru bulundu
Distoni bazen stres, boyun tutulması veya psikolojik bir bozukluk olarak tanımlanabilir. Bozukluğun türü uzmanların psikolojik bir bozukluğun ya birincil neden ya da katkıda bulunan bir faktör olduğu sonucuna varmalarına yol açabilir.
Çoğu kas ağrıları gün içerisinde yok olmakta ve geçmektedir. Fakat bazı ağrılar uzun sürmekte ve bazı ağrılar aylar boyu geçmemektedir. Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü olarak bilindiği için dahiliye bölümü hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır.
Kramp yani kas spazmı genelde kısa sürelidir ancak bazı durumlarda uzun süreli kas spazmları yaşanabilmektedir. En bilindik ve kapsayıcı nedenleri arasında sinir, stres, vitamin eksikliği, ani hareketler ve yorgunluk gelmektedir ancak uzun süreli yaşanan kramplar bazı hastalıkların habercisi konumundadır.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Çok uzun süreli olmayan, yalnızca saniyeler içerisinde görülen ve artan kasılmalar gerçek doğum sancısı olarak kabul ediliyor. Braxton Hicks kasılmaları ise düzensiz görülmesi ve illeri derece ağrı hissiyatı oluşturmaması nedeni ile yalancı kasılma olarak tanımlanıyor.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketmek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulamak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yapmak, Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yapmak gerekmektedir.
Kaslardaki bu gerginlik ve sertleşmenin sebebi stres hormonlarının ortaya çıkmasıdır. Kaslar o kadar çok gerilir ki ağrı verici kasılmalar oluşur. Savaşmanın ya da kaçmanın mümkün olmadığı durumlarda artan enerji ve kas gerginliği boşalamadığı için ağrılı kas spazmları ortaya çıkar.
Kas gerginliği ve omuz ağrısı da stresin insan üzerindeki etkilerindendir. Oluşan kas gerginliği ve omuz ağrısı çalışmayı ve günlük aktiviteleri gerçekleştirmeyi zorlaştırabilir. Bu nedenle sırt ve omuzlardaki baskıyı ve ağrıyı azaltmak için stresi yönetmek önemlidir.
Krampın En Sık Rastlanan Nedenleri. -Temel mineraller olan magnezyum, potasyum, ve kalsiyum eksikliği… -Ağır egzersizler ve su kaybı… Kasların çok zorlandığı ağır sporlar, aşırı terleme, bulantı, kusma gibi su kaybı ortaya çıkan durumlarda kramp yaşanabilir.
D vitamini eksikliğinde sıklıkla kas yorgunlukları, kramp, kas zayıflamaları, aşırı kas ağrıları görülür.B12 vitamini eksikliği de kol ve bacak kasılması ile kendini belli edebilir.Vücudunuza vitamin alımını artırarak değerlerinizi olması gereken seviyeye getirdiğinizde, kramplarınızda azalmalar gözlemleyebilirsiniz.
Bunların dışında kalsiyum ya da magnezyum düşüklüğüne neden olan idrar söktürücü ilaçlar, hipervantilasyon (çok uzun ve derin nefes alma), aşırı kusma, yetersiz beslenme, D vitamini eksikliği, paratiroid bezlerinin az çalışması ve diğer sebepler kramplara neden olabilir.
Kas kasılması veya kontraksiyon, kas dokusunda bulunan aktin ve miyozin arasındaki çapraz köprülerin kullanılması ile bir gerginlik yaratılması. Bu gerginlik durumunda, kas uzama, kısalma gösterdiği gibi boyutu değişmeyebilir. İsteğe bağlı kasılma merkezi sinir sistemi tarafından kontrol edilir.
Distoni, hareketi etkileyen nörolojik bir hastalıktır. Genellikle 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülür ve istemsiz kas kasılmaları ile karakterizedir. Distoninin nedeni bilinmemektedir, ancak ilgili birkaç olası faktör vardır. Distoni, kontrol edilemeyen kas spazmlarını içeren istemsiz bir hareket bozukluğudur.
Primer Distoniler: Nedeni bilinmeyen primer distoni türü, çoğunlukla 20 ila 30 yaş aralığındaki gençlerde görülür.
Distoni, kasların istemsiz ve sürekli kasılması ile karakterize bir hareket bozukluğudur. Bu, vücudun farklı bölgelerindeki kaslarda ağrıya, sertliğe ve anormal pozisyonlara neden olabilir. Hem genetik hem de çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkabilir ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir.
Kaygı ve endişelerinizle birlikte sık sık kalp çarpıntısı , nefes darlığı , baş ağrısı , terleme, titreme, baş dönmesi, huzursuzluk hissediyorsanız, önemli bir psikolojik hastalık yaşayıp yaşamadığınızı tespit etmek için psikologa gitmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri