Nasıl Kullanılmalı: Süngerin yassı tarafı,pudra ve fondöten uygulamak için kullanılır. Sivri tarafı, yüz hatlarınızı belirginleştirmek için kontür uygulaması ve göz pınarlarının kenarına uygulanır. Öneri: Nemli görünüm için hafif süngerinizi ıslatarak, mat bir görünüm için ise kuru bir şekilde uygulama yapabilirsiniz.
Bir sabun ile aksesuarı 1-2 dakika ovup ılık su ile durulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bebek yağı kullanarak ürünü temizleyebilirsiniz. Bir kâseye su ve bebek yağı ekleyerek içine süngeri yerleştirebilir, bir süre bekledikten sonra ovalayıp temiz sudan geçirebilirsiniz.
Öncelikle beyaz bir sabun ya da makyaj temizleyici spreylerden edinmelisiniz. Ardından makyaj süngerinizi suyun altında sabuna sürterek ya da spreyinizi kullanarak güzelce temizleyip durulamalısınız. Bu işlemin daha kolay olması için kendinize bir adet makyaj süngeri temizleyici aplikatörlerden edinebilirsiniz.
Makyaj süngeri nasıl kullanılır? Makyaj süngeri kullanımı son derece basittir. Eğer fondöten sürmek için kullanıyorsanız bir miktar ürünü sünger üzerine sıkın ve yüzünüzün ana bölgelerine değdirin. Ardından sünger ile güzelce dağıtın.
Makyaj süngerini, bebek şampuanı ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Öncelikle süngeri biraz temiz suyun altında tutup, sonrasında sünger kendi rengine dönene kadar iyice ovalamanız gerekir. Sonrasında makyaj süngerin üzerine biraz bebek şampuanı dökerek yaklaşık olarak 45 saniye ovalamaya devam edebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Pürüzsüz cildin anahtarı: Pudra sürerken sünger yerine fırça kullanın!
Sihirli süngerler, değişik yüzeylerin temizliği ve bakımı düşünülerek tasarlanır. Yemek kalıntıları, metal çizikleri, yapışkan türleri, sararma ve kararma gibi durumlarda ihtiyaçların giderilmesine yardımcı olurken kişisel bakım alanında da farklı şekillerde kullanılabilir.
Eğer makyaj öncesi nemlendirici sürerseniz fondöteninizin cilde eşit bir şekilde yayılmasını hem de fondötenin pürüzsüz durmasını sağlarsınız. Nemlendirme işlemi doğru yapıldığında kullandığınız makyaj ürününün yüzünüzde daha uzun süre ve pürüzsüz kaldığına şahit olacaksınız.
Fondöten söz konusuysa süngeri bir kenara bırakın ve fırça kullanın. Fondöteninizin yoğunluk derecesi hangi fırçayı kullanmanız gerektiğinin ipucunu verecektir.
Fondöten Nasıl Sürülür? Fondöten sürmek için iyi bir fondöten fırçası ve fondöten süngerine ihtiyacın var. Eşit miktarda ürünü yüzüne dağıtarak fondöten fırçası ile yayma işlemi yapabilirsin. Ardından fondötenin yüzünle iyi şekilde bütünleşmesi için makyaj süngerinden yardım almak gerek.
Makyaj süngeri; kapatıcı, aydınlatıcı, likit fondöten gibi cilt bakım ürünlerinin tene uygulanmasını sağlar. Yani bu ürünü kullanarak likit ve pudra şeklinde formüle edilen makyaj malzemeleri rahatlıkla sürülebilir.
Kullanım şekli
Kuru veya hafif nemli özel sünger ile yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Alın, burun ve çenede parlayan lekelerin görülmesini önlemek için gerekirse gün boyunca tekrar uygulama yapın. Süngeri sabunlu su ile düzenli olarak temizleyin ve kutusuna yerleştirmeden önce kurumasına izin verin.
- Yumurta, gözyaşı, armut veya oval şeklindeki süngerler, fondöten ve kapatıcı uygulamak için çok yönlü seçenekler sunar. - Gözenekli süngerler ıslakken yumuşaktır, cilt üzerinde çok hassastır. Fondöten ve kapatıcıları çok kolay yayabilir.
“Makyaj pudrası nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Pürüzsüz bir cilde kavuşmanın yolu, makyaj pudrası kullanmaktan geçer. Ürünü dilerseniz tek başına kullanabilir dilerseniz de fondötenin üzerine sürebilirsiniz. İki türlü de etkili sonuçlar veren ürün, pudra fırçası yardımıyla yüze uygulanır.
Genellikle cilt üzerindeki fazla yağı ve nemi alması için kullanılır. Aslında talk pudranın makyaj ritüelinde kesin bir rolü vardır diyemeyiz. Ama duruma özel makyaj pudraları olmadığı zaman talk pudra da makyaj sabitleyici olarak kullanılabilir. Fakat uygulama aşamasında çok fazla ürün almamak gerekir.
Toz pudralar açıldıktan sonra yaklaşık 3 yıl, kompakt pudralar ise yaklaşık bir yıl dayanır. Eğer pudranız, taş gibi sertleşip, kokusu ve rengi değiştiyse kullanmayı kesinlikle bırakmalısınız.
Fırça daha geniş bir alanda rahat çalışmanıza olanak sağlarken sünger de daha hızlı bir şekilde fondöteni yaymanızı sağlar. Ancak hangisini kullanırsanız kullanın başka bir makyaj ürününde kullandığınızı kullanmamalısınız.
Kapatıcı
Kapatıcılar da fondöten yerine kullanılabiliyor. Tüm yüze uygulanan kapatıcılar, fondöten gibi ciltteki bütün kusurları gizliyor ve yüze ipeksi bir yumuşaklık kazandırıyor. Kapatıcını tüm yüze uygularken mutlaka ince bir yapısı olan ve kolay yayılabilen kapatıcıları tercih etmelisin.
Kapatıcı fırçası nedir, nasıl kullanılır? Concealer fırçası, krem formlu kapatıcıların dağıtılmasında kullanılan bir ürün. Çoğunlukla kapatıcıların kendi uygulama aplikatörü oluyor ama zaman zaman bu fırçadan da yararlanabilirsin. Yassı fırçalar kapatıcı uygulamak için gayet uygun.
Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Domol sihirli süngeri az miktarda suyla ıslatın ve temizlemek istediğiniz lekenin üzerine sürünüz. Zahmetsizce ve hızlı bir şekilde lekenin çıkarılmasına yardımcı olan sünger temizliği pratik bir hâle getirir.
Kullanım Önerisi: Sadece su ile ıslatıp, bastırarak siliniz. Fayans, karo ve derz arası kararmalar lavabo ve küvetlerdeki sararmalar plastik doğramalardaki sararma ve lekeler deri döşemelerdeki kirlenme ve lekeler de etkili sonuçlar vermektedir.
Koltuk silmede ve koltuk temizlemede; Spor ayakkabıların temizliğinde; Duvardaki mürekkep, pastel boya vb. temizliğinde; Metal evyeler ve plastik yüzeylerde kullanılan sihirli sünger silgi gibi kirli yüzeylerin temizlenmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri