Ojenin daha kolay kuruması ve pürüzsüz olması için rengin ilk katını ince uygulayın. 2 dakika sonra ikinci katı sürün. Parlak bir görüntü elde etmek için 2. kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
Oje Sürmeden Önce Tırnağa Ne Sürülür? Oje sürmeden önce tırnağa baz katı uygulanmalıdır. Baz katı, ojenin tırnak üzerinde daha uzun süre kalmasını sağlar ve tırnağın renk değiştirmesini önler.
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Doğru oje sürme tekniği
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır. Her bir tırnak üç adımda bitirilmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Baz ojeden son kata kadar tüm uygulamalarda tırnaklarınızın ucunu kapatmaya özen gösterin. Dikey hareketlerle ürünü tırnağa yaydıktan sonra yatay fırça hareketiyle de tırnak uçlarını kapatın. Bu adım, ojenin kenarlardan soyulma sürecini geciktirecek.
1) İstediğiniz ojeyi tüm tırnaklara tamamen uygulayın. 2) Elinizi UV cihazına koyarak 30-60 saniye kadar bekletin. 60 saniyeden daha fazla eliniz UV cihazında kalabilir.
Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın. Bu yöntem ile eğer ojeniz kapağı zor açılıyorsa kapağın gevşemesine de yardımcı olacaktır.
Tırnaklarınızın kurumasını bekleyin ve daha sonra vazelini kağıt mendil ile temizleyin. Bunun dışında taşan ojeleri, sürdüğünüz vazelin ile birlikte tırnaklarınızın kenarından silin. Bunun için en son baş parmaklarınıza oje sürmenizde yarar var.
Oje Sürme Bandı; likid formda, hızlı kurutan bir. bariyer oluşturarak, ojenin tırnak kenarlarına. bulaşmasını engeller, ojenizi kolayca ve dağılmadan. sürmenizi sağlar.
Oje kurutucu spreyler oje ve tırnaktaki nemi alabiliyor; soğuk suya yeni ojeli tırnakları sokmak ojeyi bozabiliyor. Onun yerine ışıltı veren saç spreylerini tırnağa en az 30 cm uzakta tutarak uygulamayı deneyin. Ojeler hem kuruyor hem de daha parlak görünüyor.
İlk kat ince uygulanmalıdır
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır.
Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Taşmalar için vazelin kullanın
Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün.
Bu ojeleri kullanan kadınlar, heyecan verici olayları benimsemektedir. Siyah rengi giyinmeyi seven kadınlar için aynı zamanda siyah oje sürmek de oldukça ilgi çekicidir. Siyah oje, istikrarı ve gücü temsil etmektedir. Siyah oje süren kadınlar ise güçlü ve ne istediğini bilen kişilerdir.
Tırnaklarınızı kolonya içinde 5 dakika bekletin ve yine kolonyalı pamuk yardımıyla ojelerinizi silin. Kolonyanın içindeki alkol ojelerinizin silinmesine yardımcı olacaktır.
Katılaşmış oje kutusunun içine yeterli miktarda aseton ekleyerek ojenin katı halden sıvı hale geçişini başlatabilirsiniz. Bu işlem sırasında tıpkı inceltici maddelerde olduğu gibi asetonu da fazla dökmemeye özen göstermelisiniz.
Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir.
Jel oje veya jel cila olarak da bilinen kalıcı oje, UV veya LED lamba altında uygulanan ve kürlenen bir tırnak kaplama türüdür. Geleneksel ojenin daha kalın ve daha dayanıklı bir versiyonudur ve kırılmadan veya soyulmadan iki haftaya kadar dayanabilir.
Kalıcı oje bir diğer adıyla jel cila, hızlı kuruma özelliğine sahip, suya karşı dayanıklı ve özel uygulama yöntemleri ile uygulanan bir oje türüdür. Tırnaklarının hep ojeli görünmesini isteyen veya tırnak yeme problemi nedeniyle tırnakları bakımsız görünen kişiler tarafından sıkça tercih edilir.
Kitapta besin güvenliği için uyulması gereken kurallar şöyle belirtildi: - Tırnaklarınızı kısa ve temiz tutun. - Oje, alyans ve mücevherat kullanmayın. - Ellerde yara, kesik ve sıyrıklar var ise, besin hazırlarken yaralı bereli kısma antiseptik merhem sürerek, su geçirmeyen bandaj ile kapatın.
Kalıcı oje uygulamasının en önemli adımlarından biri, baz katman uygulamasıdır. Baz katman, ojenin tırnak yüzeyine yapışmasını sağlar. Kalıcı ojeyi sürmeden önce baz katmanı, ince bir tabaka halinde uygulayın ve UV lambada 60 saniye kurutun. Baz katmanının uygulanması, ojenin daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Ojeli tırnaklara sahipken ellerinizi çok fazla alkol içeren temizleyicilerle temizlemek, ojelerin soyulmasına neden olabilir. Sıklıkla dezenfektan kullanmak da ojelerin kalıcılık süresini kısaltacaktır. Temizlik sırasında eldiven kullanmak, ojenizin kullanımında kalıcılığı artıracaktır.
Top coat ve base coat olarak da bilinen oje bazları, ojenin altına ve üstüne sürülen koruyucu cilalardır. Her ikisinin de temel amacı temelde tırnaklarınızı korumaktır, ancak her biri bunu farklı şekillerde yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri