Anne ve babaların sık tercih ettiği puset modelleri, doğumdan itibaren kullanıma uygundur. Bebek, 9 aylık olana kadar rahatlıkla tercih edilebilir.
Pusetlerin kullanım aralığı modelden modele değişiklik gösteriyor. Puset kullanımı için uygun yaş aralığı aracın büyüklüğüne, malzeme kalitesine ve kaç kilo taşıyabildiğine göre değişiyor. Kimi modeller, yenidoğan bebeklerden başlayarak 5 yaşına ulaşan çocuklara kadar kullanılabiliyor.
Özellikle bebek arabasında bebekler gezerken sallandıklarından dolayı hemen uykuya dalmaktadır. Artık yeni arabaların puset bölmesi olduğu için uykuya Dalan bebekler buradan rahatlıkla çıkarılıp evlerine götürülebilmektedir. Böylece puset bebeklere asla zarar vermemektedir.
Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.
Ana kucaklarının sadece ev içerisinde kullanılması için üretilenleri de mevcut. Bunlar ise ev tipi ana kucağı olarak adlandırılıyor. Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
İlgili 17 soru bulundu
Puset katlanabilir bir yapıya sahip olan ve bebeklerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya yönelik olarak tasarlanan seyahat aracıdır.
Yeni doğan bebeklerin belli bir süre oturtulmaması ve düz bir zemine yatırılması isteniyor. Bunun nedeni olarak da vücut yapılarının oldukça esnek olması gösteriliyor. Bebekler oturmaya üçüncü aydan itibaren alıştırılmaya çalışıldığı için üçüncü aydan sonra ana kucağı kullanımı daha sağlıklı oluyor.
Pusetin içi çukur yapıda olduğundan dolayı bebeğin belinin desteklenmesi gerekir. Pusetin içine konulan yumuşak yapıdaki örtüye puset minderi denir. Puset minderi terletmeyen kumaştan seçilmeli, yıkanabilir özelliğinin yanında hızlı kuruma özelliğinin de olması devamlı kullanımlarda önemlidir.
Ne zaman ana kucağı kullanmaya başlanır? Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
En İyi Cevap. Her puset oto koltuğu olarak kullanılmıyor maalesef. Oto koltuğu olarak kullanılanların koltuğa bağlamak için aparatları da yanında geliyor. Pusetle seyahat edecekseniz emnniyet kemeri ile otomobilin koltuğuna sabitleyebilirsiniz.
Yenidoğanlar günde 16- 18 saat uyuyarak gelişir. 2 - 6 ay arasında uykudaki dalgalar daha net hale gelir. 2-12 ay arasındaki bebekler ise arada uyanıklık dönemleri olmak üzere toplam 14-15 saat uyur.
Gerçekten bebeğiniz daha rahat hareket edecek, içinde terlemeyecek ve daha konforlu bir uykuya kendini bırakacaktır. Sadece yürüyüş vakitlerinde değil, doktor ve sağlık ocağı kontrolünde dahi güvenle, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kısa vadeli araba yolculuklarında puset, güvenlik açısından elbette kullanılmalı.
Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
Bebeği en sağlıklı taşıma biçimi ise, kanguru pozisyonu denilen bebeğin sırtının annenin göğsüne yapıştırıldığı, bir elle göğsünden diğeriyle bacak arasında tutulduğu yöntemdir. Diğer bir sağlıklı taşıma biçimi ise, bebeğin omuza yaslanmasıdır.
Yenidoğan dönemi, gebelik haftasına bakılmaksızın her bebeğin doğumdan sonraki ilk 28 gününü içerir. Bu dönem aslında bebeğin anne karnından dış ortama uyum sağlama sürecini geçirdiği dönemdir. Bebekler hem fiziksel hem de gelişimsel özellikleri bakımından çocuk ve erişkinden farklıdır.
3 Aylık Bebek Gelişimi
Artık annesini babasın iyice tanır. Sesleri ayırt edebilir ve sizi gördüğü zaman sevincinden kollarını iki yana sallayarak heyecanlanabilir. Yabancılara gülümseyebilir.
Toplumda her ne kadar bebeklerin ilk 40 gün dışarı çıkartılmaması gerektiği düşünülse de uzmanlar uygun bir şekilde giydirildikten ve kalabalığa sokmadıktan sonra yenidoğan bebeklerin ilk günlerden itibaren dışarı çıkabileceğini söylüyor.
Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Bu minderler, doğumdan itibaren ortalama üç aylık bir süre boyunca kullanılır ve bu sürenin ardından çıkarılarak çocuğun daha rahat bir şekilde oturması sağlanır.
Belirli ağırlığa gelen bebeklerin konforlu ve güvenli bir şekilde taşınması için bebek puseti gerekmektedir. Bebeklerin arabada veya dışarıda taşınmasını sağlayan bebek puseti tam yatış pozisyonuna ayarlanabilmektedir. Hafif olmasından dolayı kolayca hemen her yere taşınabilmektedir.
Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar
Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
Pek çok ebeveyn, kaç yaşına kadar bebek arabası kullanılacağını merak eder. Bebek arabalarının kullanım süresi yaştan ziyade, bebek arabalarının taşıma kapasitesine göre belirlenir. 10-15 kilogram taşıma kapasitesine sahip puset ve bebek arabaları, genellikle 1-1,5 yaş çocuklar için uygundur.
Bunun yanı sıra ana kucağı içerisinde uyuması da önerilmiyor. Sürekli olarak oturur pozisyonda durması, bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sürenin yanında ana kucağı kullanırken temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri