PVC hava şartlarına, kimyasal çürümeye, korozyona, şoka ve aşınmaya dayanıklıdır. Bu nedenle açık havaya maruz ürünlerinde ve birçok farklı uzun ömür istenen yerlerde müşterilerin tercih nedenidir. Gerçekten yapı ve konstrüksiyon sektöründe orta ve uzun ömürlü uygulamalar, PVC üretiminin yüzde 85'ini oluşturmaktadır.
PVC'nin temel bileşeni kaya tuzundan elde edilen klordur ve ham petrol, malzemenin sadece %43'üne karşılık gelmektedir. PVC pencereler eko-dengede ve eko-verimlilik analizlerinde sınıfının en üstünde yer almaktadır. Yeni PVC pencereler,50 yılın üzerinde bir hizmet ömrü sunmaktadır.
Esnek ve dayanıklı olmasının yanı sıra ucuz olması nedeniyle malzeme su ve atık su endüstrisinde boru hatları için yaygın olarak tercih edilir. Sağlık sektöründe de kullanılan PVC, ekonomik ve uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edilir. PVC parçaları kâğıt ve cam atıkları gibi tekrar kullanıma kazandırılabilir.
Çoğu PVC borunun maksimum nominal sıcaklığı genellikle 60 Celsius derecedir. Ancak borularda dolaşan hava 45 Celsius dereceye ulaştıktan sonra, borunun basınç oranı ikiye bölünür. Dolayısıyla 10 bar'a dayanıklı bir boru, artık yalnızca 5 bar'a dayanıklıdır ve yüksek bir patlama riskine sahiptir.
PVC pencereler binalarda kullanılan diğer plastik, ahşap, tekstil vb. organik maddeler gibi, yangına maruz kaldığında yanacaktır. Ancak PVC pencereler kendiliğinden söner, yani ateş kaynağı çekilirse yanmayı bırakırlar. Yüksek klor içeriğinden dolayı, PVC pencereler yangın güvenliği özelliklerine sahiptir.
İlgili 37 soru bulundu
Ürünlerin kırılmaları farklılıklar içerir;PE-HD sadece iğnenin yer aldığı noktayı incelterek delinir ve kırılır. Diğer materyaller herhangi bir incelme olmadan delinirler. PVC is uzama nedeniyle tüm yüzeyde incelerek delinir.
* Ateşe dayanım: PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıması nedeniyle doğal olarak zor tutuşmaktadır, yani alev alma sıcaklığı yüksektir. Yanma, ısı kaynağı kaldırılınca hemen durmaktadır. Bu özellik PVC'yi pencere, kapı, kaplama vb. uygulamaları için özellikle uygun yapmaktadır.
Suya dayanıklı–PVC'den yapıldığından, vinil suya ve neme karşı doğal bir dirence sahiptir. Aslında vinilin kendisi su geçirmez bir üründür, ancak planklar ve rulolar arasındaki derzler değildir. Bu, herhangi bir boşluktan kaçınmak için banyoda vinil zeminler kurarken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir.
PVC'nin katı formu yapı sektöründe boru ve tesisat malzemeleri ile kapı ve pencere profilleri için kullanılır. Son yıllarda PVC geleneksel yapı malzemeleri olan ahşap, beton ve kilin birçok alanda yerini almıştır. Ayrıca şişelerde, yenilemeyen ürün paketlerinde ve kartlarda (banka ve üye kartları) kullanılır.
Camlarınızı temizlemeden önce pvc temizliğinin yapılması önemlidir. Aksi takdirde camlarınız yeniden kirlenebilir. Pvc pencere köşelerini süngere bulaşık deterjanı veya cif dökerek kir ve lekelerden arındırabilirsiniz.
Sağlam, hafif, güçlü, yangına dayanıklı, mükemmel yalıtım özellikleri ve düşük su geçirgenliği olan bir malzemedir. PVC ürünleri üretilirken farklı katkı maddelerinin kullanılmasıyla beraber dayanıklılık, sertlik, renk ve şeffaflık özellikleri çoğu uygulamaya özel olarak değiştirilebilmektedir.
PVC dünyada ilk keşfedilen termoplastiklerden birisidir. PVC'nin monomeri etilenden ve klordan elde edilen vinilklorürdür. PVC ürünleri genelde sert (rijid), yumuşak (soft), olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Sert PVC'ler genellikle boru ve profil, yumuşaklar ise film ve folyo gibi mamüllerin üretiminde kullanılır.
Polyester sınıfına dahil termoplastik malzeme türüdür. Kanserojen madde içermediğinden gıda ile temasında sakınca yoktur. %100 geri dönüşüm ile doğaya en saygılı plastik türüdür.
Çünkü çok uzun süre dayanıklıdır ve zamanla rengi solmaz. Bu yüzden ekstra bir maliyet harcamanıza gerek kalmaz.
Polivinilklorür (PVC) :Polietilenden sonra en çok kullanılan plastik türü olup oldukça ucuzdur. Mukavemeti yüksek, kimyasal etkilere ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
Doğru montaj malzemeleri, doğru montaj ve izolasyon PVC kapı ve pencere sistemlerinin ömrünü uzatır. CE işareti taşıyor olması yeterlidir. Sistemlerden istenilen özelliklere göre çok çeşitli ve farklı cam uygulamaları vardır. Ses geçirmez, ısı geçirmez, ışık geçirmez, kırılmaz ve şekillendirilebilir olabilirler.
Zehirli plastik olarak da bilinen PVC, plastiğin en zararlı halidir. Polivinil Klorür (PVC), bisfenol A (BPA), kurşun, ftalatlar, cıva, dioksinler ve kadmiyum içerir. Özellikle ağır metallar ve bisfenol A (BPA) insan sağlığını ciddi derece de tehdit etmektedir.
Pvc hammaddesi %57 oranında klor (deniz suyunun elektroliz yoluyla klor,kostik soda, ve hidrojen bileşenlerine ayrılması işlemi ile elde edilir) ve %43 oranında etilen (ham petrolün bir dizi işlemden geçirilmesi ile elde edilir) bir biriyle reaksiyonu sonucunda elde edilir.
Döşemede kullanılan Vinil kelimesi polivinil klorürün kısa bir formudur, yani yaygın olarak PVC olarak bilinir. Böylece vinil döşeme ve PVC döşeme aynı sentetik malzemeden yapılmıştır. Bu döşeme malzemeleri, uygun bileşikler ve renklerle harmanlanmış PVC yayılımın haddelenmesiyle üretilir.
Sıvı geçirmeyen yapıda üretildiklerinden nem ve rutubet ortamı oluşturmazlar. Bu da hem insan hem de hayvan sağlığı için uygun koşullar oluşturmaktadır. PVC Zemin Kaplama Ürünleri Sağlığa Zararlı mıdır? PVC Zemin kaplama ürünlerinin sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Pvc zeminler, kendiliğinden kurulabilen en kolay döşeme türlerinden biridir ve çok uzun süre dayanıklıdır. PVC zemin kaplama, pek çok farklı müşteri profillerimiz için önerdiğimiz en iyi zemin kaplama seçeneklerinden birisidir. Bunun nedeni ise oldukça fazla avantaja sahip olmasıdır.
Winsa, Winsa Pvc Pencere Sistemleri adıyla pvc pencere profili üretimi ve satışı gerçekleştiren Türk markası. 1998 yılında kurulan Winsa, kurulduğu günden günümüze yerel ve global anlamda başarılı bir marka profili oluşturmuş, bu açıdan Winsa markası sektördeki Türk markaları arasından ilklerin öncüsü olmuştur.
Zemin döşemede Pvc mi parke mi tercih etmeliyim? Pvc zemin kaplamasının parke uygulamasına göre avantajları şunlardır: Daha kolay temizlenebilir.Uzun ömürlüdür. Yürürken ses yapmaz.Antistatik özelliği sayesinde statik elektriklenmeden oluşan çarpılma gibi sorunlar yaşanmaz.
PVC malzemesinin dayanıklılığı ile birleştirilen bu yapışkanlı folyolar KAĞIT DEĞİLDİR. Bu yüzden su, nem, buhar ve kimyasal malzemelerden etkilenmez. Kaplama yaptıktan sonra rutin kullanımınıza devam edebilir ve temizlik yapabilirsiniz. Banyo ve mutfak gibi nem ve suyun yoğun olduğu alanlarda kullanıma uygundur.
PVC hava şartlarına, kimyasal çürümeye, korozyona, şoka ve aşınmaya dayanıklıdır. Bu nedenle açık havaya maruz ürünlerinde ve birçok farklı uzun ömür istenen yerlerde müşterilerin tercih nedenidir. Gerçekten yapı ve konstrüksiyon sektöründe orta ve uzun ömürlü uygulamalar, PVC üretiminin yüzde 85'ini oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri