Heybeliada'ya tatil planları yapan kişiler ise “Heybeliada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Heybeliada plajları isimleri; Değirmenburnu Plajı, Çam Limanı Koyu Plajı, Alman Koyu Plajı, Akvaryum Plajı, Ada Beach Club, Asaf Aile Plajı ve Cevahir Aqua Heybeliada'dır.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor.
İlgili 25 soru bulundu
1- Kınalıada Kumluk Plajı:Adanın en eski ve popüler olan plajına Kınalıada iskeleden kalkan teknelerle veya ada içerisinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kınalıada Kumluk plajı giriş ücreti 2022 yılı için hafta içi 80 TL, hafta sonu ise 100 TL'dir. Taşlık plaja sahip olan Kınalıada denizi oldukça temiz ve berraktır.
En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır. Heybeliada, balık çeşitliliği anlamında da oldukça zengindir.
Heybeliada diğer adalar kadar fazla yokuşu olmayan bir ada, yokuşlar uzak aralıklarla o nedenle fazla hırpalamıyor. Yukarıya çıktığımızda Çam Limanı'nın güzelliği gözlerimizin önüne seriliyor. Koyun iki tarafındaki tepelerin bir tarafında Sanatoryum, diğer tarafında Terk-i Dünya Manastırı var.
20 TL ücret ödüyorsunuz ve karşılığında bir şey almıyorsunuz.
Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır. Özellikle Nisan – Mayıs ayları bir harikadır.
Heybeliada Bostancı Şehir Hatları
Bostancı üzerinden kalkış yapan Heybeliada vapurları, varış noktasına yaklaşık 50 dakika ile 1 saat arasında ulaşım sağlıyor.
Plaj giriş ücreti ne kadar? Değirmenburnu plajımıza hafta içi 140 TL, hafta sonu ve tatil günlerinde 180 TL ücret ödeyerek girebilirsiniz.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Heybeliada: Prens Adaları'nın ikinci büyük adası olan adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir. [3] Adadaki tepeler; Ümit Tepesi (85 m.), Değirmen Tepesi (136 m.), Köy Tepesi (128 m.) ve Baltacıoğlu Tepesi (98 m.)[4]'dir.
Ve başına gelenler “Godot'yu Beklerken” tiyatro oyunu kadar absürt! Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor.
Heybeliada Gezilecek Yerler Listesi. Hem Akdeniz hem de Karadeniz ikliminin özelliklerinin görüldüğü adayı ziyaret etmek için en ideal mevsimin ise ziyaretçiler tarafından ilkbahar olduğu söylenir.
Adaların nüfusu yaz aylarında Nisan ve Mayıs'tan itibaren artarak, Temmuz-Ağustos aylarında Büyükada 30.000 (Sedefadası dahil), Heybeliada 20.000, Burgazada 7.000 ve Kınalıada 15.000 olmak üzere, toplam 72.000 civarına ulaşmakta, günü birlik ziyaretçilerle ilçe nüfusu 140.000 kişiyi bulmaktadır.
İstanbul'da denize girmek deyince akla ilk gelen yerlerden biri belki de Adalar. Büyükada ise İstanbul'da denize girilecek yerler ve İstanbul plajları listesinde başı çekiyor. Büyükada'da tam sekiz adet plaj bulunuyor.
1- Aya Nikola Plajı
Büyükada Halk Plajı olarak da bilinen Aya Nikola Plajı denizin sakin ve dingin olması sebebiyle özellikle yüzme bilmeyenler ve çocuklu ailelerin ilk rotası. Denizin temiz ve sığ, ince taneli kumdan oluşması sebebiyle adanın en çok tercih edilen plajlarından biri.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Riva Elmasburnu Plajı, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara hizmet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri