Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Programlamaya yeni başlayan bir birey Python öğrenmek için günde 3 ila 5 saat arasında bir vaktini ayırırsa, 3 ay sonra ciddi bir mesafe kat edilmiş olur. Eğer temel düzeyde programlama biliniyorsa, 1 veya 1 buçuk ay gibi bir sürede söz konusu programlama dilinin önemli bir kısmı öğrenilebilir.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
2-3 aya sürekli projeler Udemy ve kitap şeyleri okursan 1 aya biter. 1 aya programlama dili bitirmek.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
İlgili 20 soru bulundu
Kendi kendini motive edebilen insanlar, doğru kaynakları takip ederek bir kursa gitmeden de altı ayda yazılımcı olabiliyorlar. Ancak sıfır noktasında olan bazı yetişkinler gençlere göre farklı durumdalar. İngilizce bilmiyor ya da temel konseptlere hakim değiller ya da izleyerek öğrenmeyi tercih etmiyorlar.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
ilgili programlama dilini öğrenmek için izleyeceğiniz yollar gibi tüm bilgilere bu site üzerinden ulaşabilir. Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Edureka'nın Python Programlama Sertifikasyon Eğitimi
Program 4 hafta sürer ve önemli miktarda eğitim içeriği sunar.
Java misyonunun öğrenilmesi kesinlikle 3 ila 12 ay arasında tamamlanabilir, ancak bu makalede ele alacağımız birçok nüans var.
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar. Eğer başlicaksan yazılımın alt dalları var.
Sıfırdan bir proje üretildikten sonra yazılım daha kolay bir şekilde öğrenilebilir. Web yazılımları da en iyi şekilde proje üretilerek öğrenilir. Yazılım öğrenmek istiyorsanız temel düzeyde de olsa matematik bilginizin de olması gerekir.
Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.
Python programlama dili ile sosyal medya uygulaması, hesap makinesi, sözlük uygulaması, web sitesi, oyun, mobil uygulama, yapay zeka uygulamaları gibi uygulamalar geliştirilebilir.
Sınırı yoktur. Kolay bir yazılım öğrenme dilidir.
Python İsviçre çakısı gibidir, her yerde kullanılır. Python ile uzaktan yakından alakası olmayan şirketler bile sistem tarafında bir betik dili lazım olunca Python kullanırlar. Tabii C#, Java ve JavaScript gibi diller ile iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.
Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay
Ancak Python sözdizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir.
Gidişata bakacak olursak rahatça söyleyebiliriz ki amacına hizmet etme açısından Python, geniş kitlesinin de yardımıyla gelecekte de ipleri elinde tutmaya devam edecek.
Sonuç olarak, Python herkesin öğrenebileceği ve yeteneklerini geliştirebileceği bir programlama dili olarak değerlendirilebilir.
Python; web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde (ML) yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Geliştiriciler, etkili ve öğrenmesi kolay olduğu ve birçok farklı platformda çalıştırılabildiği için Python'ı kullanır.
Çoğu programcının Python seçmesinin sebebi öğrenmesi kolay bir dil olması. Aslında dünya çapında okullarda en çok öğretilen programlama dili. Python oldukça güçlüdür ve hemen hemen her şeyi yapabilir.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Eğer bu alana ilgi duyuyor, merak ediyorsanız, keşfetme ve öğrenme motivasyonunuz varsa her yaşta yazılımcı olabilirsiniz.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri