Özetlemek gerekirse, aslında Python önce yazılan kodu bytecode'a derleyecek ve daha sonra bu bytecode'u yorumlayacaktır. Kodda yapılan her değişiklik sonrası ise tekrar bytecode üretilecektir.
¶ Python programlarının en büyük özelliklerinden birisi, C ve C++ gibi dillerin aksine, derlenmeye gerek olmadan çalıştırılabilmeleridir. Python'da derleme işlemi ortadan kaldırıldığı için, bu dille oldukça hızlı bir şekilde program geliştirilebilir.
Python ve Java gibi modern diller, katı düzenleme-derleme-test-hata ayıklama döngüsünün gerekliliği olmadan derlenmekte ve yorumlanmaktadır. Tabii ki Python ve Java'da derlenme onların makine koduna derlendiği anlamına gelmez. Sahte veya makine koduna yakin olan sanal makine kodlarına derlenirler.
Python, yorumlanan bir dildir yani Python'da yazılmış programların çalıştırılması için önceden derlenmesi gerekmez; bu, küçük kod parçacıklarını test etmeyi kolaylaştırır ve Python'da yazılmış kodun platformlar arasında taşınmasını kolaylaştırır.
Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.
İlgili 44 soru bulundu
Java kullanım kolaylığı açısından düşünüldüğünde Python kadar kolay bir kullanıma sahip değildir. Bunda Java'nın dinamik değil, statik bir programlama konseptine sahip olmasının ve kodların Python'daki kodlardan oldukça uzun olmasının etkisi büyüktür. Bununla beraber Python'da kodlar daha kısa ve yazımı daha kolaydır.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Python programlama dili ile sosyal medya uygulaması, hesap makinesi, sözlük uygulaması, web sitesi, oyun, mobil uygulama, yapay zeka uygulamaları gibi uygulamalar geliştirilebilir.
Sonuç olarak, Python bilen bir kişi, oyun geliştirme, web sitesi kurma, yazılım sistemleri oluşturma gibi çeşitli işler yapabilir ve büyük şirketlerde çalışma imkanı bulabilir. Python'un popülerliği ve kullanım alanlarının geniş olması, bu programlama dilini öğrenenler için önemli avantajlar sağlamaktadır.
Öğrenmesi oldukça kolay bir dil olması nedeniyle Python, programlama dilleri ve frameworklere başlamak isteyenler için iyi bir başlangıç noktasıdır. Eğer başlangıç seviyesindeyseniz ve herhangi bir kodlama diliyle ilk kez çalışacaksanız, tam olarak aradığınız yerdesiniz.
Bir programlama dilinin derleyicisi, o programlama dili kullanılarak yazılmış olan kodu hedef işlemci mimarisine göre uygun şekilde makine koduna derler ve genellikle çıktı olarak yürütülebilir dosyasının (exeutable file) elde edilmesini sağlar. Bu eyleme derleme denir.
Sonuç olarak, Python herkesin öğrenebileceği ve yeteneklerini geliştirebileceği bir programlama dili olarak değerlendirilebilir.
Yorumlayıcı programları, kaynak kodunu doğrudan yürüten programlardır. Yorumlanan diller arasında Python, Ruby, PHP, Perl ve JavaScript gibi popüler diller bulunur. Bu dillerin avantajı, daha kolay öğrenilebilir olması ve daha hızlı kod geliştirme sağlamalarıdır.
Genel olarak, Python programlama dili, çeşitli farklı bağlamlarda kullanılan son derece popüler bir dildir. Öğrenmesi kolay, çok yönlü ve nispeten hızlı.
Gidişata bakacak olursak rahatça söyleyebiliriz ki amacına hizmet etme açısından Python, geniş kitlesinin de yardımıyla gelecekte de ipleri elinde tutmaya devam edecek.
Python İsviçre çakısı gibidir, her yerde kullanılır. Python ile uzaktan yakından alakası olmayan şirketler bile sistem tarafında bir betik dili lazım olunca Python kullanırlar. Tabii C#, Java ve JavaScript gibi diller ile iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.
Sadeliği sebebiyle Python, yapay zeka için en ideal programlama dili olarak görülüyor. Söz dizimi basit olan ve kolay öğrenilebilen Python, yapay zeka algoritmalarının uygulanması için de son derece uygun. Nesne yönelimli, fonksiyonel ve prosedür yönelimli programlamayı destekliyor.
Sınırı yoktur. Kolay bir yazılım öğrenme dilidir. Hem fonksiyonel ham de class base yazabilirsiniz. Amerika da hatırı sayılır sayıdaki teknoloji şirketleri Python ön şartı aramaktadır.
İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor.
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Bir programlama dilinin konuşma diline yakın bir şekilde program yazmamızı sağlama çabası dilin o kadar yüksek seviyeli bir dil olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla python programlama yüksek seviyeli bir dil iken makine dilinde program yazmamız alt seviye olarak adlandırılır.
Python, R' dan sonra veri biliminde kullanılan en yaygın ikinci programlama dilidir. Yapay zeka, derin öğrenme, bulut sistemi de dahil olmak üzere son dönem teknolojilerinde kullanımı da artmıştır. Python'un kolaylıkla verileri analiz edebilme yeteneği ve kullanışlı arayüzü, tercih edilmesinin nedenleri arasındadır.
Python basit ve pratik bir dildir. Ancak c# nesne programlama dili daha geniş frameworklere sahiptir. Bu yüzden c# daha iyi. Ancak yeni başlıyorsan python ile başlayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri