QLED teknolojisi, Quantum Dot Light Emitting Diode (Kuantum Nokta Işık Yayan Diyot) teknolojisinin bileşimidir. Bu teknoloji, bir tür LED (Işık Yayan Diyot) ekran teknolojisidir ve daha yüksek parlaklık, daha yüksek renklendiriciler ve daha geniş bir renk gamı sunar.
OLED ve QLED, günümüzde televizyon teknolojilerinin en popüler iki türüdür. OLED, organik hafıza teknolojisini kullanırken, QLED, kuantum nokta teknolojisini kullanır. Her iki teknoloji de yüksek görüntü kalitesi sunarken, OLED QLED farkı, seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.
Aynı logonun ekranın aynı yerinde tekrar tekrar görüntülenmesi Ekran Yanması için yeterli ortamı oluşturur. QLED TV'ler, Ekran Yanması korkusu yaşamadan içeriklerinizi uzun süre kesintisiz bir şekilde izleyebilme avantajı sunar ve bu genellikle daha uzun bir TV kullanım ömrü sunar.
QLED TV'leri basitçe Quantum Dot teknolojisi kullanan LED TV'ler olarak tanımlayabiliriz. Samsung, QLED TV'lerinin piyasadaki diğer LED TV'lere kıyasla daha yüksek parlaklık, daha yoğun siyahlar ve daha fazla renk sunduğunu iddia ediyor.
OLED Televizyonlar: En İyi Görüntü Kalitesi
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir. 3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
CES 2017'de Samsung, 'SUHD' TV'lerini 'QLED' olarak yeniden adlandırdı; Nisan 2017'de Samsung, QD geliştirilmiş TV'leri üretmek ve pazarlamak için Hisense ve TCL ile QLED Alliance'yi kurdu.
QLED Tv kullandığı kuantum noktaları ile renkleri gerçeğe daha yakın hale getirmektedir ve her açıdan daha iyi bir görüntü kalitesi için yeterli düzeyde parlaklığa sahiptir. Nanocell ise kullandığı nanopartiküller ilerenkleri daha gerçekçi hale getirir ve bu özelliği ile QLED'e rakip olur.
QLED televizyonlar, OLED olanlara göre daha yüksek fiyatlıdır. UHD nedir: UHD, Ultra Yüksek Çözünürlük anlamına gelir ve 4K Çözünürlük bir UHD çözünürlük türüdür. UHD televizyonlar normal bir televizyona göre yaklaşık 23 kat daha kaliteli bir ekran çözünürlüğüne sahip olmaktadır.
18 ile 36 yıl arası kullanım ömrü olabilir.
cep telefonu, akıllı saat, televizyon gibi elektronik cihazlarda kullanılan oled panellerinin tamamında yanma riski vardır. tabi kullanım senaryosu ve kullanım miktarı da etkili bu durumda. kısaca 1 yıl yada 10 yıl eninde sonunda yanık olacak.
4K UHD: 4K Ultra HD: halihazırda piyasada var olan en yeni ve iyi çözünürlük seviyesini temsil ediyor. 4K UHD, 1080p. çözünürlüğe sahip bir televizyonun dört katı piksele ulaşarak daha iyi çözünürlük, buna bağlı olarak da şaşırtıcı derecede net ve detaylı bir görüntü sunuyor.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
En iyi Led televizyon tavsiyelerine gelecek olursak; Vestel, Samsung, Toshiba, Axen, Philips, LG yüksek çözünürlük, büyük ekran, dayanıklı gövde özellikleriyle öne çıkan Led tv markaları olarak biliniyor.
QLED TV'lerde bulunan kuantum noktaları ise farklı bir prensiple çalışıyor. QLED teknolojisinin temelini oluşturan yeni kuantum noktalarının çekirdekleri ve dış kabukları çok özel bir metal alaşımla üretilmiş. Bu yeni kuantum noktaları TV'ye güç verildiğinde kendi ışığını yayabilecek şekilde çalışıyorlar.
Tüm büyük firmalar, OLED TV üretimi için böyle başka bir firmanın teknolojisine ihtiyaç duyunca, fiyatlandırma konusunda da oldukça kısıtlanmış oluyorlar. Yani kısacası, OLED fiyatlarının düşmeme sebebi, bu teknolojiyi sadece tek bir firmanın üretmesi.
QLED nedir
QLED TV, LED ışığını kuantum nokta renk filtreleri aracılığıyla aktararak saf renk üreten kuantum nokta teknolojisini kullanır. TCL QLED TV'lerin 2018 yılında gelişi, resim keskinliğinde ve maksimum renk sayısında yeni bir çağın habercisi olmuştur.
Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlamasına tabi değildir. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir.
Çizilmeleri önlemek için mikrofiber bez kullan.
TV'ni silmeye başlamadan önce bezin temiz olduğundan ve üzerinde toz olmadığından emin ol. Ekranı, özellikle cam silmek için yapılmış temiz, kuru bir mikrofiber bezle silmeyi dene. Bu genellikle parmak izlerinin ve tozun çoğunu temizler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri