QLED TV'ler, kuantum nokta teknolojisini kullanarak, daha yüksek parlaklık ve daha geniş renk yelpazesi sunar. Ayrıca, QLED TV'ler, daha yüksek kontrast oranı ve daha uzun ömürlü bir ekran sunar. QLED TV'lerin diğer avantajları arasında daha düşük fiyatlar ve daha iyi görüş açısı yer alır.
QLED TV'leri basitçe Quantum Dot teknolojisi kullanan LED TV'ler olarak tanımlayabiliriz. Samsung, QLED TV'lerinin piyasadaki diğer LED TV'lere kıyasla daha yüksek parlaklık, daha yoğun siyahlar ve daha fazla renk sunduğunu iddia ediyor.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir. 3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence.
OLED Televizyonlar: En İyi Görüntü Kalitesi
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
İlgili 21 soru bulundu
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
QLED TV'lerin piyasaya çıkmasıyla insanların çoğu bu TV'leri OLED'lerden farklı kılan özelliğine odaklandı. Bu tamamen farklı teknolojik ilkelerle alakalı bir durum. QLED TV'ler inorganik, dayanıklı, kararlı ve mükemmel renk ve parlaklık sunan Quantum Dot kullanır.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
LG ve Samsung firmaları kendi geliştirdikleri teknolojiyi belirtmek adına, var olan kısaltmanın başına bir harf ekleyerek üst segment televizyonlarını satışa sunuyor. LG'nin amiral gemisi televizyonları OLED ismini alırken Samsung en üst seviye televizyonlarına QLED adını veriyor.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
QLED TV'ler, kuantum nokta teknolojisini kullanarak, daha yüksek parlaklık ve daha geniş renk yelpazesi sunar. Ayrıca, QLED TV'ler, daha yüksek kontrast oranı ve daha uzun ömürlü bir ekran sunar. QLED TV'lerin diğer avantajları arasında daha düşük fiyatlar ve daha iyi görüş açısı yer alır.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
cep telefonu, akıllı saat, televizyon gibi elektronik cihazlarda kullanılan oled panellerinin tamamında yanma riski vardır. tabi kullanım senaryosu ve kullanım miktarı da etkili bu durumda. kısaca 1 yıl yada 10 yıl eninde sonunda yanık olacak.
18 ile 36 yıl arası kullanım ömrü olabilir.
En iyi Led televizyon tavsiyelerine gelecek olursak; Vestel, Samsung, Toshiba, Axen, Philips, LG yüksek çözünürlük, büyük ekran, dayanıklı gövde özellikleriyle öne çıkan Led tv markaları olarak biliniyor.
S-IPS panel, IPS panelin iyileştirilmiş versionudur, LGE'nin kullandığı. LG ; dünya klasındaki teknolojide olan S-IPS panellerin dünya üzerinde çoğunu üretmektedir. Genel olarak, S-IPS ,VA panelin benzeri olarak söylenir, ancak çoğu uzman, S-IPS panel geniş izleme açısı ve daha hızlı tepki hızına sahip olduğunu söyler.
Çizilmeleri önlemek için mikrofiber bez kullan.
TV'ni silmeye başlamadan önce bezin temiz olduğundan ve üzerinde toz olmadığından emin ol. Ekranı, özellikle cam silmek için yapılmış temiz, kuru bir mikrofiber bezle silmeyi dene. Bu genellikle parmak izlerinin ve tozun çoğunu temizler.
Samsung, QD-OLED gibi yeni teknolojileri öne çıkarmasına rağmen TV'lerinin büyük çoğunluğunda hala geleneksel LCD panellere yer veriyor.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
Genel olarak, bir televizyonun elektrik tüketimi yaklaşık 50-150 watt arasında değişebilir. Bu da ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi demektir. Yani, sadece bir televizyonun ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi olduğunu düşünürsek, bize ne kadar çok elektrik harcadığını gösterebilir.
· 60 ekran televizyon, saatte ortalama 36 Watt, · 80 ekran LED özellikli televizyon saatte 50 Watt, · 108 ekran LED televizyon saatte ortalama 75 Watt, · 164 ekran LED televizyon ise saatte ortalama 150 Watt, elektrik harcar.
Bu türden ilk üretici nakliye TV'leri Sony'nin 2013 yılında bu teknolojiye yönelik ticari markası Triluminos'tur.
QLED Tv kullandığı kuantum noktaları ile renkleri gerçeğe daha yakın hale getirmektedir ve her açıdan daha iyi bir görüntü kalitesi için yeterli düzeyde parlaklığa sahiptir. Nanocell ise kullandığı nanopartiküller ilerenkleri daha gerçekçi hale getirir ve bu özelliği ile QLED'e rakip olur.
Vestel QLED TV'ler barındırdığı Quantum Dot teknolojisi sayesinde etkileyici görüntü netliği ile en ince detaylar ön plana çıkıyor ve bir milyardan fazla renk seçeneği ile bambaşka bir televizyon izleme deneyimi sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri