QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Bir QR kodu en fazla %30 oranında zarar görebilir ve yine de hatasız ve düzgün bir şekilde taranabilir. Ancak bu, daha az sayıda kareye sahip QR kodlarıyla veya QR kod veri boyutuyla sınırlıdır. Full 177x177 modülünde bir QR kodu geldiğinde sadece %7 hata düzeltme kapasitesine sahiptir.
QR Kod Nerelerde Kullanılır? Karekodlar günümüzde en çok sosyal medya, güvenlik ve ödeme sistemleri gibi alanlarda kullanılır. Karekod çoğunlukla bir internet sayfasına güvenli yönlendirme yapmak amacıyla şirketler ve kullanıcılar tarafından kullanılır.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
İlgili 44 soru bulundu
Karekod teknolojisinin amacı ödeme işlemlerinin daha kolay, daha güvenilir ve daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Statik QR kodları ücretsizdirücretsiz QR kod oluşturucu çevrimiçidir ancak gömülü verileri değiştiremez ve tarama etkinliklerini izleyemezsiniz.
QR kodunun kısa tarihi
İlk QR kodu sistemi, 1994 yılında Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi.
Evet, internet olmadan bir QR kodu taranabilir. Ancak, bu QR kodları sizi yalnızca bir metne, numaraya ve Wi-Fi'ye yönlendirecektir.
Bu barkod teknolojisi otomobil sektörüne yardımcı olmak adına ilk barkod teknolojisinin icadından seneler sonra 1994'te Japon bir firma tarafından bulunmuştur. QR Code'un bir diğer adının da ” Karekod ” olduğu bilinir ancak “Karekod” tanımı iki boyutlu, matrix kodlayıcılar için genel bir tanımdir.
Kötü amaçlı bir QR kod, telefonunuzda otomatik olarak yeni bir kişi listesi oluşturabiliyor, cihazda bir istismarı tetikleyebiliyor. 2- Konumunuzu ortaya çıkarabilir. Tehlikeli bir QR kod, coğrafi konum bilgilerinizi bir uygulamaya göndererek, gizliliğinizi ve güvenliğinizi tehdit edebiliyor.
Karekod ile Farklı Banka ATM'sinden Para Çekilebilir mi? Standart para çekme ve yatırma işlemlerinde olduğu gibi QR Kod ile de Ortak ATM özelliği olan farklı banka ATM'lerinden para çekme işlemi yapılabilir.
QR Kodu adını İngilizcede Çabuk Tepki anlamına gelen Quick Response sözcüklerinin baş harflerinden oluşan, iki boyutlu bir barkod sistemidir ve kare şeklindedir. İçeriği bir web sitesinin adresi, herhangi bir metin, bir video linki ya da bir ürünün kullanıcı kitabı gibi herhangi bir veri olabilir.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Qr kod kullanımı ile Bankamız ATM'lerinden günlük para çekme limiti 5.000 TL'dir.
Mobil Bankacılıktan “Tüm İşlemler” menüsü altından “QR İşlemleri” ve ardından “QR Ödeme” seçilir. POS üzerinde oluşan QR Kod telefon kamerası aracılığı ile okutulur. İşlem bilgileri ekrana gelir ve onay tuşu basılarak işlem tamamlanır. QR Ödeme hem Android hem de IOS işletim sistemli Akıllı telefonlarda kullanılabilir.
QR Kod ile ödemelerde öne çıkan önemli güvenlik çekinceleri ise şöyle : Özellikle Statik QR'ın taklit edilebilirliğinin kolay olması nedeniyle dolandırıcılar tarafından sahtelerinin üretilerek sahaya gerçekmiş gibi yerleştirilmesi mümkün olabiliyor.
QR Kodla Alışveriş Yapılır mı? QR kod ile alışveriş yapmak elbette mümkün. İçinde ödeme kuruluşunun mobil ödeme uygulaması bulunan bir akıllı telefona sahip olmanız bu işlem için yeterli.
Arkadaşlarınız ve aileniz WhatsApp QR kodunuzu tarayarak sizi WhatsApp'ta kişi olarak ekleyebilirler. QR kodunuz, kodu sıfırlamadığınız ya da WhatsApp hesabınızı silmediğiniz sürece geçerliliğini korur. WhatsApp QR kodunuzu sadece güvendiğiniz kişilerle paylaşın.
Karekodlar içerisinde en az kullanılan tür, Aztek kodlardır. Barkodun ortasındaki bir göz ve çevresindeki veriler ile oluşmaktadır. Bu veriler, okunma açısından bakıldığında, diğer karekod çeşitlerine göre daha pasif ve basit bir sistemi oluştururlar.Aztek kodun çevresinde, veri olmayan büyük boşluklar bulunur.
Android'de QR kod nasıl taranır? Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun.
Türkçeye karekod olarak çevrilen QR kodlar, Quick Response (Hızlı Cevap) kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Ürün, eşya ya da internet sitesi gibi pek çok bilgi QR kodların sistemine kaydedilebilir ve bu QR kodlar okutulduktan sonra sistemde otomatik olarak kayıtlı olan bilgi cihaz ekranında görüntülenir.
KAREKOD NASIL KULLANILIR? Tek yapmanız gereken gerekli uygulamayı indirdikten sonra telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. Karekod, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri