QR Kodlarınızı farklı renk ve tasarımlarda oluşturabilir, dilerseniz içine logonuzu ekleyebilirsiniz. Fakat bu konum renk kontrastının ayarlanamaması durumunda okumayı zorlaştırmanın yanı sıra kullananların QR Kod bulunduğunu anlamasını dahi olanaksız hale getirebilir.
QR Kodu, barkodun iki boyutlu bir versiyonudur ve genellikle siyah ve beyaz piksel desenlerinden oluşur.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
Bir QR kodu en fazla %30 oranında zarar görebilir ve yine de hatasız ve düzgün bir şekilde taranabilir. Ancak bu, daha az sayıda kareye sahip QR kodlarıyla veya QR kod veri boyutuyla sınırlıdır. Full 177x177 modülünde bir QR kodu geldiğinde sadece %7 hata düzeltme kapasitesine sahiptir.
Hayır, bir Statik QR kodu seçip oluşturduğunuzda, onu dinamik bir QR koduna değiştiremezsiniz. Statik ve dinamik QR kodları farklıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Algılanan QR kodları sürücü tarafından bellekte kalıcı hale gelir.
Çevrimiçi QR TIGER QR kod oluşturucu ile istediğiniz kadar statik QR kodu oluşturabilirsiniz, QR kodlarınızın geçerliliği ömür boyu sürecektir.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
QR Kod ile ödemelerde öne çıkan önemli güvenlik çekinceleri ise şöyle : Özellikle Statik QR'ın taklit edilebilirliğinin kolay olması nedeniyle dolandırıcılar tarafından sahtelerinin üretilerek sahaya gerçekmiş gibi yerleştirilmesi mümkün olabiliyor.
QR Kod (Karekod) ile diğer banka ATM'lerinden 5.000 TL'ye kadar para çekme işlemi yapabilirsiniz. QR Kod (Karekod) ile para yatırma günlük limiti var mıdır? Türkiye Finans hesaplarınız için QR Kod (Karekod) kullanarak günlük para yatırma limiti 18.000 TL'dir.
QR kodlarının iki türü vardır:Statik QR kodları ve Dinamik QR kodları.
QR kodunun kısa tarihi
İlk QR kodu sistemi, 1994 yılında Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi.
Adım: QR kodunu tarayın
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
FBI yayınladığı uyarıda vatandaşların restoranlarda QR kod okuturken dikkatli olmasını istedi. Kodlarda bulunan menü adreslerinin kontrol edilmesi ve herhangi bir harf değişiminin olup olmamasının incelenmesi gerekiyor. Aksi takdirde farkında olmadan cihazınıza zararlı yazılım bulaşabilir.
Dinamik QR kodu, verilerinizi aynı QR kodu içinde başka bir veriye göre düzenlemenizi sağlayan QR kodu türüdür. Bunu kullanarak başka bir QR oluşturmanız gerekmez.
Herhangi bir URL veya web sayfasından ücretsiz QR kodları oluşturabilirsiniz. Ek olarak, bunu işletmenizin web sitesi veya blogu için kullanabilirsiniz. URL QR kodları dinamik formda da olabilir.
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Temel olarak, bir QR kodu, süpermarketteki bir barkodla aynı şekilde çalışır. Akıllı telefon kamerası kullanılarak anında okunabilen, makine tarafından taranabilen bir görüntüdür. Her QR kodu, belirli bilgi parçalarını temsil eden bir dizi siyah kare ve noktadan oluşur.
İl merkezi dışında tescil edilen araçların plaka harfleri, aracın bağlı bulunduğu vergi dairesini, dolayısıyla bir bakıma ilçeyi belirtir. Örneğin Ankara'da "06 Pxx 99" Polatlı, "06 Nxx 99" Nallıhan, "06 ET XXXX" ise Etimesgut'tandır.
Özetle Türkiye'de 88 plaka imine ait bir şehir bulunmamakta. 88, Kurgusal bir plaka numarası. Henüz iki bölüm yayınlanan dizide bakalım bizi daha ne sürprizler bekliyor. ''Bir 88 Plaka Polisiyesi: Bozkır adlı diziyi BluTV'den izleyebilirsiniz.
Evet, internet olmadan bir QR kodu taranabilir. Ancak, bu QR kodları sizi yalnızca bir metne, numaraya ve Wi-Fi'ye yönlendirecektir.
QR Kodla Alışveriş Yapılır mı? QR kod ile alışveriş yapmak elbette mümkün. İçinde ödeme kuruluşunun mobil ödeme uygulaması bulunan bir akıllı telefona sahip olmanız bu işlem için yeterli.
Karekod ile Farklı Banka ATM'sinden Para Çekilebilir mi? Standart para çekme ve yatırma işlemlerinde olduğu gibi QR Kod ile de Ortak ATM özelliği olan farklı banka ATM'lerinden para çekme işlemi yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri